І.Дементьєв та В.Сибіра ведуть засідання.Наприкінці минулого місяця відбулося засідання районного комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке вели заступники голови райдержадміністрації І.Дементьєв та В.Сибіра. У порядку денному стояло одне питання – «Про стан обладнання засобами доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями до лікарських закладів та аптек на території Петрівського району».

І.Дементьєв, відкриваючи засідання, зазначив, що проблеми інвалідів та громадян інших категорій з обмеженими фізичними можливостями є ознакою морального здоров’я нації. Якщо для них створені умови для повноцінного життя, це означає, що суспільство на вірному шляху. Тому забезпеченість інвалідів та інших маломобільних груп населення вільним доступом до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури має дуже важливе значення.

З інформацією про обладнання лікарських закладів та аптек пандусами виступила головний спеціаліст – головний архітектор відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації А.Полтавець. Головний лікар центральної районної лікарні В.Горчеєв доповів про план заходів з приведення існуючих пандусів до вимог діючого законодавства, обладнання засобами доступності до лікарських закладів та аптек.

І.Дементьєв та В.Сибіра, коментуючи виступи доповідачів, зазначили, що ще не все зроблено щодо забезпечення доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціальної інфраструктури. Деякі пандуси не відповідають вимогам діючого законодавства, не всі кнопки виклику знаходяться у робочому стані. Тому вирішили створити робочу групу,  яка повинна обстежити відповідні об’єкти, щоб мати достовірну інформацію про реальний стан справ. Визначено терміни усунення недоліків, приведення у відповідність до діючих будівельних норм існуючих пандусів, будівництва нових. Сільські, селищні голови також повинні подбати про створення умов для комфортного пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями на підвідомчих територіях, а також вільного доступу до лікарських закладів та аптек.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: І.Дементьєв та В.Сибіра ведуть засідання.