Усіх жителів Петрівщини щиро вітаю з великим святом – Днем працівників сільського господарства!

Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Особливі слова вдячності хліборобам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва – від самовідданої праці кожного з вас значною мірою залежить здоров’я, добробут і процвітання нашої держави.

Нехай ваші життєві шляхи будуть широкими і ясними, поля – просторими й урожайними, а люди – щасливими і вдячними за вашу працю.

Бажаю вам миру і здоров’я, щастя і добра, достатку і злагоди.

Олександр Поворознюк, депутат районної ради

Сердечно вітаю вас із професійним святом – Днем працівників сільського господарства!

В усі часи, як повелося з діда-прадіда, напружена хліборобська праця була і залишається однією із головних складових розвитку нашої держави, запорукою її процвітання. Ваші працьовиті руки, природна мудрість та багатий професійний досвід плекають сьогодні українську землю.

Впевнена, ваша наполегливість і працелюбність сприятимуть подальшому розвитку сільського господарства на Петрівщині.

Сердечно вітаю вас із нашим професійним святом.

Відзначення Дня працівників сільського господарства - це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хлібу!

Аграрний сектор економіки тому й іменується базовим, що разом з іншими складає основу життя держави та добробуту її громадян.

Нам відомо, як нелегко сьогодні працювати на землі. Але лише завдяки вашій наполегливій праці та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Це завдяки сільським трудівникам в кожній українській оселі є і хліб, і до хліба.

Щиро вітаю всіх із професійним святом.

Завдяки невтомній праці, терпінню, витримці та наполегливості ви отримуєте щедрий урожай із благодатної української землі.

Завдяки впровадженню новітніх технологій, ви досягаєте великих успіхів у забезпеченні продовольчої безпеки держави і потреб населення у високоякісних вітчизняних продуктах харчування.

З давніх-давен Україна славилася своїми землями та добрими і працьовитими людьми. Як відомо, найкращі чорноземи - на Кіровоградщині. Тому й не дивно, що наш славетний край має свої традиції та досягнення у сільському господарстві - одній з провідних галузей економіки області.

Виконуючи високий обов’язок щодо формування продовольчого потенціалу держави, ви - невтомні трударі Петрівщини, щоденною копіткою працею робите вагомий внесок у зміцнення економіки держави, покращення добробуту її жителів.

Завдяки «золотим рукам», мудрості, досвіду, умілому господарюванню аграріїв живе українська нива.

Щиро вітаю вас із святом справжніх господарів – Днем працівників сільського господарства!

Низький уклін усім вам за хліб на столі, самовіддану працю і вірність обраній справі. Ваша робота не легка, але дуже важлива – Україна живе і працює завдяки невтомним рукам, які постійно дбають про землю.

Скільки існує село на земельному полотні, воно живе за своїм укладом, менталітетом, розпорядком, які диктує природа. Тож і селяни, завдяки щоденному спілкуванню з природою, повсякденній праці, відзначаються виваженістю і відданістю землі. На ній виростають працьовиті діти, які, в подальшому, через призму знань, отриманих в освітніх закладах, та мудрості і життєвому досвіду батьків, дідів та прадідів, стають кваліфікованими працівниками сільськогосподарського виробництва. І не тільки.

Тож з нагоди професійного свята - Дня працівників сільського господарства тепло і сердечно вітаю усіх пра-цівників галузі, ветеранів та молодь з професійним святом. Це свято всіх, хто розумом і руками, серцем і душею, з великою любов’ю до землі-годувальниці щодня трудяться заради щедрих врожаїв.

Сьогоднішній день – День Гідності і Свободи – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і себе.

«Євромайдан» об’єднав весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності нашої держави, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей, боротьбі за людську та національну гідність громадян України. Єдиним символом Революції гідності став прапор України. Єдиним духовним помічником і вдохновителем – національний гімн.

Ми відродилися як сучасна європейська нація, нація гордих, вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність.

21 листопада Україна відзначатиме День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Свято встановлено Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року.

Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

«Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині й навіки будуть відзначати 21 листопада», - сказав Глава держави.

Прийміть щирі вітання з професійним святом - Днем працівників сільського господарства, що увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік. Саме він переконливо доводить спроможність і вміння трудівників села гідно виходити зі складних та інколи непередбачуваних ситуацій.

Впевнені у тому, що ваша наполегливість, працелюбність сприятимуть збереженню та розвитку сільськогосподарської галузі.

Щиро і сердечно вітаю вас з Днем працівників сільського господарства!

Це день, коли ми віддаємо данину пошани людям, що взяли на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну. Адже з маленького хлібного зернятка починається потужність і сила нашої держави. Ваша праця свята і благородна, вона безперервна, як саме життя.

Бажаю всім сільським трудівникам міцного здоров’я, радості.

Сердечно вітаю вас з професійним святом - Днем працівника сільського господарства!

Ваша праця в усі часи була і залишається нелегкою, але такою важливою та потрібною для добробуту та благополуччя українського народу.

Завдяки вашій наполегливості та умілому господарюванню досягнення в сільському господарстві останніх років стають загальновизнаними. Один урожай в коморі, в засіках, а наступний вже стелиться зеленими рунами, першими паростками осінньої озимини, уже чекає сонця, вологи, людського догляду.

Сердечно вітаємо всіх, хто пов’язав свою діяльність з роботою в сільському господарстві, без кого неможливий розвиток аграрного сектору економіки.

Також з повагою схиляємо голови перед тими працівниками, які чесно відпрацювали в сільському господарстві й пішли на заслужений відпочинок. Адже вони в ті непрості роки, працюючи в колгоспах, радгоспах, забезпечували продуктами харчування населення.

Щиро вітаємо вас із професійним святом – Днем працівників сільського господарства.

З великою повагою ставимось до всіх, хто обрав цей відповідальний фах, пишаємось результатами кропіткої праці досвідчених спеціалістів-аграріїв. Попереду у нас складні завдання, і лише спільними зусиллями, єдністю та згуртованістю ми зможемо максимально зміцнити потужності вітчизняного виробництва та збільшити конкурентоспроможність його продукції на ринках продовольства.

Прийміть мої щирі вітання з нагоди Дня працівників сільського господарства України!

Поздоровляючи вас із цим професійним святом, хочу щиро побажати здоров’я, щастя та наснаги в розбудові вітчизняного аграрного сектора.

Нехай ваше життя буде світлим і сонячним, а підґрунтям вашої професійної діяльності стане цілеспрямованість та енергійність у досягненні нових висот.

Від усієї душі тепло вітаю вас із цьогорічним нашим професійним святом – Днем працівника сільського господарства. Виконуючи високий обов’язок щодо формування продовольчого потенціалу держави, наші невтомні сільські трударі щоденною клопіткою працею роблять вагомий внесок у зміцнення економіки нашого краю, покращення добробуту її жителів.

Впевнений у тому, що ваша наполегливість, працелюбність сприятимуть збереженню та розвитку сільськогосподарської галузі. Завдяки вашим старанням, наполегливому та умілому господарюванню досягнення у сільському господарстві в останні роки стають загальновизнаними. Аграрний сектор економіки тому й іменується базовим, що разом з іншими складає основу життя держави та добробуту її громадян.

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Ми свідомі того, що для повного відродження села треба ще багато зробити. Передусім втілити комплексну програму державної підтримки сільгоспвиробника, створити сучасну і дієздатну інфраструктуру агропромислового комплексу, забезпечити належні умови для достойного життя селян.

Вітаємо вас із професійним святом - Днем працівників сільського господарства!

Ваша природна мудрість, працездатність та багатий досвід живлять сьогодні українську ниву, стверджуючи істину: якщо є урожай, то у народі – мир і спокій.

Сердечні вітання і доземний уклін за невтомну працю усім, хто знає справжню ціну хліба і зрощує зерно на нашій благодатній землі!

Щиро вітаємо вас з нагоди свята – Дня працівників сільського господарства!

Це - свято усіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ. Це - свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання. Вони дбайливо плекають землю-годувальницю, яка в повній мірі забезпечує народногосподарський комплекс України сільськогосподарською продукцією та життєво необхідними товарами. Тільки в нашому районі в галузі сільського господарства працює біля 2-х тисяч славних працівників різних професій, які щорічно виробляють більше як по сто тисяч тонн продовольчого зерна та іншої сільськогосподарської продукції.

Прийміть щирі та сердечні вітання з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства!

Від результатів вашої діяльності забезпечується добробут і благополуччя кожної людини, гарантується продовольча безпека нашої держави. Велика вдячність вам, працівники агропромислового комплексу, за вашу невтомну, наполегливу і сумлінну працю, щедрість душі й теплоту сердець!

Від усієї душі тепло вітаємо вас із цьогорічним нашим професійним святом – Днем працівників сільського господарства!

Все на землі зростає з рук людських. Хай не болять у вас руки ростити хліб та дітей, творити достаток.

Тож щиро вітаємо усіх людей, причетних до цієї професії: хліборобів, овочівників, тваринників, механізаторів, переробників сільськогосподарської продукції, управлінців галузі зі святом.

Сердечно вітаємо вас із професійним святом.

Відзначення Дня працівників сільського господарства - це визнання державою хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, які знають справжню ціну хліба!

Пізня осінь – традиційна пора завершення сільськогосподарських робіт, а ще на цей час припадає професійне свято аграріїв.

Бажаю всім успіхів у праці, енергії, здоров’я міцного, нехай кожному з вас щедро віддячує професійна нива. Тепла і затишку вашим родинам, щедрого святкового застілля.

Це - свято усіх, хто розумом і руками, серцем і душею, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ.

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята!

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та спо-дівання на радість вашим рідним, на благо розквіту краю та піднесення добробуту всього українського народу. Хай обходять вас природні стихії, а ваші родини живуть у затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Висловлюю глибоку подяку хліборобам, механізаторам, тваринникам, організаторам агропромислового виробництва району. Ваша робота нелегка, але дуже важлива. Адже Україна живе і працює завдяки невтомним трудівникам, які постійно дбають про землю.

Нехай ваша віддана праця і надалі служить на користь державі, на благо України.

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом та з нагоди завершення сільськогосподарського року, який приніс для багатьох із вас вагомі здобутки.

Ваш трудовий подвиг, служіння землі та найблагороднішій професії - хлібороба й годувальника - залишаються взірцем для багатьох.

Досвід «П’ятихатської» дає ствердну відповідь на це питання

Не секрет, що однією з найдошкульніших проблем сучасного українського суспільства залишається досить низький рівень доходів населення. Власне, проблема ця, що набула чітко окреслених рис ще в перші роки державної незалежності України, так і не була подолана жодною владою, хоч кожна наступна влада, критикуючи своїх попередників, саме бідність народу висувала одним з найголовніших аргументів на користь назрілих політичних змін.

На жаль, процеси ці не могли не позначитися на демо-графічній ситуації: починаючи з перших років державної незалежності, кількість населення в країні стала невпинно скорочуватись, молодь, не бачачи для своїх майбутніх родин якихось зрозумілих, чітко окреслених перспектив, просто не наважувалася народжувати дітей. Та й це не єдина біда: не зумівши себе належним чином проявити на Батьківщині, найсміливіші, найініціативніші, найділовитіші потяглися в пошуках кращого життя за кордон. Найрозумніші і найпідприємливіші – до Сполучених Штатів та Канади, основна ж маса сучасних трудових мігрантів – до Італії та Португалії, в крайньому разі – до Росії. А останніми роками вектор масової трудової міграції змістився на Польщу, на черзі очікуються також масові міграційні переміщення до Литви. А що ж у нас, в Україні? Хто буде відновлювати тут розкрадену, поруйновану, але все ще живу економіку?

Щороку третьої неділі листопада, щойно завершується увесь основний комплекс сільськогосподарських робіт, одна із провідних галузей вітчизняної економіки відзначатиме своє професійне свято - День працівників сільського господарства. Це свято по праву можна назвати всенародним. Адже хліб і до хліба щодня мають бути на столі у кожній родині.

І немає значення, де він вирощений - у великому сільськогосподарському кооперативі, у товаристві з обмеженою відповідальністю, у фермерському або приватному господарстві, чи навіть в одноосібному.

Таких сільськогосподарських формувань – різних форм власності, що діють на різних організа-ційних засадах - на території нашого району зареєстровано більше тисячі. Із них 2 – сільськогосподарські виробничі кооперативи, 16 – товариства з обмеженою відповідальністю, 13 – приватні, 133 – фермерські та 996 – одноосібні господарства, які щорічно виробляють понад 150 тис. тонн зернових, у тому числі понад третину найціннішого збіжжя - озимої пшениці. Більше п’ятдесяти тисяч тонн виробляється соняшнику, який, після пшениці, зветься першим хлібом прибутку, та інших сільськогосподарських культур.

Коли свого часу, ще 2010 року, тодішній директор ПСП «Райпольське» Анатолій Олексійович Олефір (уже смертельно хворий) визначив своїм наступником Володимира Григоровича Деркача – багато хто з іванівців сумнівався у правильності такого рішення. Так, Володимир Григорович справді зарекомендував себе людиною діловою, енергійною, підприємливою… Але ж занадто молодий – чи зможе він утримати господарство «на плаву», не маючи для цього необхідного життєвого досвіду? Та вже незабаром усі ці сумніви розвіялися – молодий директор став гідним продовжувачем справи свого досвідченого колеги. Причому ми йому щиро вдячні не лише за те, що умілою рукою успішно керує господарством, а й за те, що не залишає поза увагою нашу Іванівську сільську раду. Зокрема, відкрив харчоблок на базі Іванівського НВК, придбав меблі для дошкільної групи. В Іванівському сільському клубі зробив ремонт, придбав музичний центр.

Після розвалу Радянської держави жителі Іванівки забули, що таке регулярне автобусне сполучення, добиралися до райцентру в невідкладних справах хто як зуміє. І ось Володимир Григорович подбав і про цю, як виявилося, досить важливу сторону нашого повсякденного буття: придбав автобус. Тепер жителі села дуже радіють тому, що мають регулярний автобусний зв’язок з райцентром, де можуть вирішити усі свої питання, побувати в лікарні, в установах соцзахисту, в магазинах тощо. Навіть по суботах люди тепер в змозі поїхати на базар, щоб придбати щось найнеобхідніше. Турботу В.Деркача про людей ми відчуваємо цілий рік. Людям і городи своєчасно виорюють, і закультивують, а по селу техніка господарства узбіччя від бур’янів обкошує, взимку дороги від снігу розчищає. І так з року в рік.

Спортивні новини

На мажорній ноті закінчили осінню частину чемпіонату України з футболу в Першій лізі футболісти «Інгульця». У заключному своєму виїзному поєдинку підопічні Олександра Поворознюка в напруженій боротьбі здолали давніх зна-йомих – по грі ще в аматорській першості – одеську «Жемчужину». Початок цієї гри був цілком за нашими футболістами: «Інгулець» притис одеситів на власній половині поля, провівши цілу низку потужних атак. І одна з них, вже на сьомій хвилині гри, завершилася спочатку кутовим ударом в бік воріт «Жемчужини», а з кутового – й швидким голом, який записав на свій рахунок Роман Гончаренко, котрий швидше за всіх зорієнтувався в штрафному майданчику гостей і пробив головою несильно, але точно повз голкіпера одеситів Стародубця - під саму поперечину воріт. Після забитого м’яча наші гравці невдовзі мали ще одну майже стовідсоткову нагоду подвоїти рахунок, але цього разу Стародубець у неймовірному кидку зумів буквально з лінії воріт відбити удар Акименка. Господарі цього дня атакували небагато, однак, маючи у своєму складі таких майстерних і досвідчених гравців, як добре відомі українським уболівальникам футбольні «авторитети» Тарас Лазарович та Анатолій Діденко, кожну атаку розвивали досить гостро і небезпечно. Невипадково ж чи не перший контрвипад «Жемчужини», хоч і стався уже в другій половині першого тайму, призвів до взяття воріт «Інгульця», які, до речі, Ганєву в останніх іграх вдавалося зберігати «сухими» більше одинадцяти годин чистого ігрового часу. Втім, точний удар Діденка у нижній, дальній від голкіпера кут воріт, коли м’яч, вдарившись об стійку, відлетів у сітку, напевне, не зміг би відбити не лише Ганєв, а й будь-хто з найкращих воротарів світу. Забивши гол, господарі дещо осміліли, й гра вирівнялася. Усі контрвипади «Жемчужини» уміло переривали наші захисники, але одесити тепер уже не притискалися, як раніше, до власних воріт, а наполегливо намагалися шукати свій шанс в атаці. До атакувальних дій «Інгульця» господарі теж, здається, дещо призвичаїлися, тож також уже доволі впевнено переривали усі атаки нашої команди.

Президент виплатив гравцям команди преміальні

Президент ФК «Інгулець» Олександр Поворознюк виплатив гравцям своєї команди фінансовий бонус за турнірні успіхи. Про це повідомив головний тренер команди Сергій Лавриненко:

- За п’ять турів до завершення осінньої частини змагань президент пообіцяв премію в розмірі мільйона гривень, якщо наберемо більше 11 очок. З завданням справились, тож сьогодні обіцяний бонус уже отримали. За увесь час моєї спільної з ним роботи президент завжди виконував обіцянки, футболісти знають, що його слово – закон. Та й в цілому зарплата завжди виплачується вчасно, а інколи й раніше на кілька днів. Звідси й результат команди, - говорить Лавриненко. Зазначимо, що ФК «Інгулець» посідає третій рядок в турнірній таблиці Першої ліги.

1) В Україні вирощується в 7 разів більше зерна, ніж вирощується кави у всьому світі. Україна входить до трійки світових лідерів з виробництва ячменю, є одним з найбільших виробників цукрових буряків, а також входить до сімки світових лідерів по виробництву цукру, рослинної олії, свинини та картоплі.

2) За останні 20 років урожайність кукурудзи в Україні зросла більш ніж на 50%. Щоб помістити весь урожай кукурудзи, вирощеної в Україні за один рік, знадобиться 43 олімпійських стадіона, або ж поїзд довжиною 3700 км (дорівнює відстані від Києва до Мадрида). Сама ж кукурудза є найпоширенішою сільськогосподарською культурою в світі (понад 38% від загального виробництва зернових).

3) Україна є світовим лідером по виробництву соняшнику (більше 27% загального світового виробництва). Україна виробляє соняшникової олії більше, ніж весь світ – оливкової: вітчизняною соняшниковою олією можна заповнити 1852 басейни для плавання. В цілому, за останні 5 років виробництво олійних культур в Україні зросло на 67%.

Соціально-економічне становище Петрівського району у 2017 р.

Населення. На 1 вересня 2017р. в районі проживало 23,8 тис. осіб. За січень–серпень 2017р. чисельність населення скоротилася на 236 осіб.

Ринок праці. Кількість зареєстрованих безробітних на кінець вересня 2017р. становила 294 особи.

Сільське господарство. За січень–вересень 2017р. індекс сільськогосподарської продукції у сільськогосподарських підприємствах (крім малих) порівняно з відповідним періодом 2016р. склав 110,3%.

УКРАЇНА
ПЕТРІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Рішення

від 14 листопада 2017 року № 401
смт Петрове

Про проведення конкурсу надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради

З метою дотримання законодавства про відходи та забезпечення своєчасного вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 35-1 Закону України «Про відходи», у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 року № 1173 «Питання надання послуг з вивезення побутових відходів» та Постанови Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 № 1070 «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» на виконання рішення Петрівської селищної ради від 02.09.2016 року №255/7 «Про проведення конкурсу надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради», виконавчий комітет Петрівської селищної ради В И Р І Ш И В:

Одному хлопцеві сподобалася дівчина. Він підійшов до неї і зізнався у своїх почуттях. Та у відповідь:

- А у тебе є 3 мерседеси? Ні… А двоповерхова вілла? Ні… Тоді розмова закінчена.

Він приходить до батька і просить поради. Батько:

- Ну що я можу сказати … Бентлі продасиш - купиш 3 мерседеси, але зносити три поверхи через бабу …… Синку, це несерйозно.

* * *

— Куме!

Міністр юстиції Павло Петренко розповів про виплати аліментів, невиконання рішень ЄСПЛ та роботу приватних виконавців судових рішень.

За його словами, Міністерством юстиції, спільно з народними депутатами, вже напрацьовано пакет законодавчих ініціатив, який буде презентовано найближчими днями: «Більше 500 тис. дітей зараз є заручниками системної невиплати аліментів з боку батьків. Ми пропонуємо низку жорстких рішень, наприклад, заборону виїзду за кордон. Той з батьків, хто не виплачує аліменти, не отримає «безвізу». Також у законі ми хочемо прописати пункт, який позбавить порушників надавати право чи навпаки забороняти одному з батьків виїжджати з дитиною за межі країни, наприклад, на лікування або відпочинок».

«Зараз ми згуртували навколо цього питання велику кількість депутатів і фракцій, – додав Павло Петренко. – Сподіваюся, що і суспільство нас підтримає. Декілька мільйонів дітей потребують сплати аліментів, а півмільйона дітей вже страждають від недобросовісної поведінки батьків. У листопаді цей законопроект буде в парламенті, і ми будемо наполягати на тому, щоб його було ухвалено до кінця року».