УКРАЇНА
ПЕТРІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Рішення

від 14 листопада 2017 року № 401
смт Петрове

Про проведення конкурсу надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради

З метою дотримання законодавства про відходи та забезпечення своєчасного вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 35-1 Закону України «Про відходи», у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 року № 1173 «Питання надання послуг з вивезення побутових відходів» та Постанови Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 № 1070 «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» на виконання рішення Петрівської селищної ради від 02.09.2016 року №255/7 «Про проведення конкурсу надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради», виконавчий комітет Петрівської селищної ради В И Р І Ш И В:

1. Затвердити конкурсну документацію по проведенню конкурсу надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради (додається).

2. Затвердити склад конкурсної комісії по проведення конкурсу надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради в такому складі:

Голова комісії - С.О. Тилик, Петрівський селищний голова.

Секретар комісії –Н.М. Тритяк, начальник відділу соціально-економічного розвитку селищної ради.

Члени комісії:

- А.А. Сидоренко, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

- А.П. Горністова, депутат Петрівської селищної ради, голова постійної комісії селищної ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, розвитку населених пунктів, раціонального використання місцевих природних ресурсів, екологічної безпеки, комунальної власності та житлово-комунального господарства, промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку, торгівлі і сфери послуг та приватизації, майна, житла, землі;

- С.В. Заєць, член виконавчого комітету Петрівської селищної ради, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадмі-ністрації;

- Т.В. Здоровенко, фельдшер санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Петрівського районного відділу Головного Управління Держпромспоживслужби в Кіровоградській області;

- Р.М. Шаповал, начальник земельно-комунального відділу Петрівської селищної ради.

3. Оприлюднити оголошення у визначені законом строки про проведення конкурсу надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради в районній газеті «Трудова слава» та в інший спосіб.

4. Провести конкурс надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради 19.12.2017 року.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради А.А.Сидоренка.

Петрівський селищний голова С. Тилик

 

Додаток 1
до рішення виконавчого комітету
Петрівської селищної ради
від 14 листопада 2017 р. № 401

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦІЯ

1. Найменування, місцезнаходження організатора конкурсу:

Виконавчий комітет Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області, 28300, смт Петрове, вул. Святкова,7.

2. Підстава для проведення конкурсу:

Рішення сесії Петрівської селищної ради «Про проведення конкурсу надання послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Петрівської селищної ради» від 02 вересня 2016 року № 255/7.

3. Місце і час проведення конкурсу, прізвище та посада, номер телефону осіб, в яких можна ознайомитися з умовами надання послуг з вивезення твердих побутових відходів:

3.1. Місце: 28300, Кіровоградська область, Петрівський район, смт Петрове, вул. Святкова, 7.

3.2. Дата: 19.12.2017 року.

3.3. Час: 14:00 за Київським часом.

3.4.Тритяк Наталія Миколаївна – начальник відділу со-ціально-економічного розвитку селищної ради, тел. (05237) 9 - 72 - 60.

4. Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу:

4.1. Наявність в учасника конкурсу матеріально-технічної бази: достатньої кількості спеціально обладнаних транспортних засобів для збирання та перевезення побутових (твердих побутових відходів, великогабаритних ремонтних відходів, небезпечних відходів у складі побутових відходів) відходів, що утворюються у житловій забудові та на підприємствах, в установах, організаціях на території селища, сіл Петрівської селищної ради.

4.2. Вартість послуги з вивезення побутових відходів.

4.3. Досвід роботи не менше 2-х років з надання послуги.

4.4. Наявність працівників відповідної кваліфікації в кількості, достатній для надання послуги із збирання та вивезення побутових відходів відповідно до вимог нормативних документів.

4.5. Наявність ліцензій та дозволів на надання послуги, якщо це передбачено чинним законодавством України.

5. Обсяг послуг з вивезення побутових відходів та вимоги щодо якості надання послуг.

Конкурс проводиться на послуги з вивезення твердих побутових відходів на всій території Петрівської селищної ради, що передбачає зокрема:

- організацію надання підприємствам, установам, організаціям, мешканцям селища, сіл Петрівської селищної ради послуг з вивезення побутових відходів відповідно до стандартів, нормативів, передбачених законами України «Про житлово-комунальні послуги», «Про відходи», постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008р. №1070 «Про затвердження правил надання послуг з вивезення побутових відходів»;

- планування заходів щодо збереження та сталого функціонування об’єктів та забезпечення споживачів послугами зі збирання та вивезення побутових відходів.

6. Перелік документів, оригінали або засвідчені відпо-відно до закону копії документів, які подаються учасником конкурсу для підтвердження відповідності учасника встановленим кваліфікаційним вимогам:

6.1. Копія Статуту або іншого установчого документа.

6.2. Балансовий звіт суб’єкта господарювання за останній звітний період.

6.3. Довідки місцевих органів державної фіскальної служби і Пенсійного фонду України про відсутність заборгованості за податковими зобов’язаннями та платежами до Пенсійного фонду України станом на момент подачі конкурсної документації.

6.4. Документи, що містять інформацію про технічний потенціал суб’єкта господарювання (кількість спеціально обладнаних транспортних засобів, які перебувають на балансі суб’єкта господарювання, наявність власної ремонтної бази та контейнерного парку тощо).

6.5. Документи, що містять відомості про обсяги надання послуг із збирання та перевезення твердих, великогабаритних, ремонтних, рідких побутових відходів за останній рік.

6.6. Довідка в довільній формі про наявність працівників відповідних кваліфікацій.

6.7. Копії технічних паспортів на спеціально обладнані транспорті засоби та довідки про проходження ними тех-нічного огляду.

6.8. Довідка про забезпечення умов для щоденного миття спеціально обладнаних транспортних засобів, їх паркування та технічного обслуговування.

6.9. Довідки про проходження водіями медичного огляду.

6.10. Довідка, складена у довільній формі, яка містить відомості про підприємство:

а) реквізити (адреса – юридична та фактична, телефон, факс, телефон для контактів);

б) керівництво (посада, ім’я, по батькові, телефон для контактів);

в) форма власності та юридичний статус, організаційно-правова форма.

6.11. Копія свідоцтва про державну реєстрацію (для юридичних осіб та суб’єктів підприємницької діяльності).

6.12. Копія довідки ЄДРПОУ (для юридичних осіб).

6.13. Інших документів, які подаються за бажанням учасника конкурсу і містять відомості про його здатність надавати послуги з вивезення побутових відходів (впровадження роздільного збирання, інформація про наявність диспетчерської служби тощо), належного рівня якості.

7. Характеристика території, на якій повинні надаватися послуги з вивезення побутових відходів:
- площа сіл, селища – 1409,5 га;
- 1833 загальна кількість будинків;
- кількість вулиць сіл, селища -75;
- загальна протяжність місцевих доріг 75 км, із них 21,2 км з твердим покриттям;
- відстань від крайньої межі селища до полігону ТПВ – 3,5 км.

8. Характеристика об’єктів утворення відходів.

Багатоквартирні житлові будинки:

Багатоквартирні житлові будинки (загальна кількість) Наявність сміттєпроводів Загальна кількість мешканців
20 - 2-во поверхові відсутні  
4 - 4-ьох поверхові відсутні
13 - 5-ти поверхові відсутні
2 - 9-ти поверхові відсутні
Всього: 39   Всього: 3484

Будинки розташовані на території Петрівської селищної ради. В будинках присутня каналізація та автономне опалення, газопостачання та централізоване водопостачання.

Балансоутримувачами будинків є КП «Петрівське» (вул. Літвінова) та Петрівський ККП (вул. Кошового, Центральна, Святкова, Паркова).

Одноквартирні житлові будинки приватного сектора:

Одноквартирні житлові будинки (загальна кількість) Загальна кількість мешканців
Всього: 1803 Всього: 4916

Будинки розташовані на території Петрівської селищної ради. В будинках присутні вигрібні ями, в яких зберігаються рідкі відходи та автономне опалення, газопостачання та централізоване/індивідуальне водопостачання.

Характеристика під’їзних шляхів:

28,7 км з твердим покриттям, 67,7 км з гравійним покриттям.

Підприємства, установи та організації:

Кількість організацій та установ 77 Кількість підприємців фізичних осіб 147
з них:   Кількість підприємців юридичних осіб, крім фермерських господарств 37
сільськогосподарських 2 Кількість фермерських господарств 36
промислових 1 Кількість особистих селянських господарств 169
інших 74

9.Характеристика об’єкта утилізації відходів.

Полігон твердих побутових відходів розташований за межами Петрівської селищної ради Петрівського району на виїзді з смт Петрове (дорога Т-12-10) по вул. Центральна. Полігон передано в управління комунального підпри-ємства «Петрівське». Проектна потужність полігону ТПВ 37500,0 м3. Відсутня лінія сортування та утилізації відходів.

10. Вимоги до конкурсних пропозицій.

10.1. Всі документи, що мають відношення до конкурсної пропозиції, складаються українською мовою.

10.2. Учасник може змінити або анулювати свою пропозицію шляхом повідомлення про це організатора конкурсу у письмовій формі до настання кінцевого терміну подання конкурсних пропозицій.

10.3. Для участі у конкурсі його учасники подають ори-гінали або засвідчені в установленому законодавством порядку копії документів, передбачених конкурсною документацією.

10.4. Кожен учасник має право подати тільки одну конкурсну пропозицію.

10.5. Конкурсна пропозиція подається особисто або надсилається поштою конкурсній комісії у запечатаному конверті, на якому зазначаються повне найменування і місце-знаходження організатора та учасника конкурсу, номери контактних телефонів, перелік послуг, на надання яких подається пропозиція.

10.6. Пропозиція друкується та підписується учасником або особою (особами), належним чином уповноваженими підписувати за учасника. Такі повноваження зазначаються у письмовому дорученні, що входить до складу конкурсної пропозиції. На всіх сторінках пропозиції мають міститися відбитки печатки учасника та підпис уповноваженої особи (осіб). Всі сторінки пропозиції, на яких зроблені будь-які окремі записи або правки, позначаються ініціалами особи або осіб, що підписують пропозицію. Відповідальність за помилки друку у документах, надісланих до конкурсної комісії та підписаних відповідним чином, несе учасник.

10.7. Кожна частина конкурсної пропозиції повинна мати нумерацію сторінок та реєстр наданих документів.

11. Критерії відповідності конкурсних пропозицій ква-ліфікаційним вимогам:

Кваліфікаційні вимоги Критерії відповідності
1. Наявність в учасника достатньої кількості спеціально обладнаних транспортних засобів для збирання та перевезення побутових відходів (твердих, великогабаритних, ремонтних, рідких побутових відходів, небезпечних відходів у складі побутових відходів), що утворюються у житловій сфері, підприємствах, організаціях та установах. Перевага надається учасникові, який має спеціально обладнані транспортні засоби різних типів для збирання та перевезення усіх видів побутових відходів: твердих, великогабаритних, ремонтних, побутових відходів, небезпечних відходів у складі побутових відходів.
Для підтвердження факту наявності достатньої кількості спеціально обладнаних транспортних засобів учасник подає відповідні розрахунки з урахуванням інформації про обсяги надання послуг з вивезення побутових відходів, наведеної у конкурсній документації. Під час проведення розрахунків спеціально обладнані транспортні засоби, рівень зношеності яких перевищує 75 відсотків, не враховуються.
Перевага надається учасникові, який має спеціально обладнані транспортні засоби, строк експлуатації та рівень зношеності яких менший.
1. Можливість здійснювати щоденний контроль за технічним станом транспортних засобів власними силами, виконання регламентних робіт з технічного обслуговування та ремонту спеціально обладнаних транспортних засобів. Наявність власного або орендованого контрольно-технічного пункту.
2. Підтримання належного санітарного стану спеціально обладнаних транспортних засобів для збирання та перевезення побутових відходів. Наявність власного або орендованого обладнання для миття контейнерів та спеціально обладнаних транспортних засобів.
3. Можливість проводити в установленому законодавством порядку щоденний медичний огляд водіїв у належним чином обладнаному медичному пункті. Використання власного медичного пункту або отримання таких послуг на договірній основі.
4. Можливість забезпечити зберігання та охорону спеціально обладнаних транспортних засобів для перевезення побутових відходів на підставі та у порядку, встановленому законодавством./td> Зберігання спеціально обладнаних транспортних засобів забезпечують штатні працівники або інше підприємство за договором на власній або орендованій території виконавця послуг.
5. Наявність системи контролю руху спеціально обладнаних транспортних засобів під час збирання та перевезення побутових відходів. Перевага надається учасникові, що використовує супутникову систему навігації вартість надання послуг з вивезення твердих, великогабарит-них, ремонтних, побутових відходів, небезпечних відходів у складі побутових відходів порівнюється окремо.
6. Вартість надання послуг з вивезення побутових відходів. Перевага надається учасникові, що пропонує найменшу вартість надання послуг.
7. Досвід роботи з надання послуг з вивезення побутових відходів відповідно до вимог стандартів, нормативів, норм та правил. Перевага надається учасникові, що має досвід роботи з надання послуг з вивезення побутових відходів відповідно до вимог стандартів, нормативів, норм та правил понад три роки.
8. Наявність у працівників відповідної кваліфікації (з урахуванням пропозицій щодо залучення співвиконавців). Перевага надається учасникові, який не має порушень правил безпеки дорожнього руху водіями спеціально обладнаних транспортних засобів під час надання послуг з вивезення побутових відходів
9. Способи поводження з побутовими відходами, яким надається перевага, у порядку спадання: повторне використання;
використання як вторинної сировини; отримання електричної чи теплової енергії; захоронення побутових відходів.
Перевага надається учасникові, що здійснює поводження з побутовими відходами способом, який зазначено у графі «Кваліфікаційні вимоги» цього пункту у порядку зростання, і з більшою кількістю побутових відходів.

12. Надання роз’яснень щодо конкурсної документації.

Учасник має право не пізніше ніж за сім календарних днів до кінцевого терміну подання конкурсних пропозицій звернутися до організатора конкурсу за його адресою, що зазначена в Оголошенні про конкурс, за роз’ясненнями щодо змісту конкурсної документації. Організатор конкурсу протягом трьох робочих днів з моменту отримання звернення про роз’яснення до закінчення строку подання конкурсних пропозицій повинен надати відповідь на запит учасника.

У разі надходження двох і більше звернень про надання роз’яснень щодо змісту конкурсної документації організатор конкурсу проводить збори його учасників з метою роз’яснення будь-яких запитів учасників конкурсу. Про місце, дату та час проведення зборів організатор конкурсу повідомляє учасників протягом трьох робочих днів. При проведенні організатором конкурсу зборів його учасників з метою надання роз’яснень щодо змісту конкурсної документації ведеться протокол, який надсилається або надається усім учасникам зборів в день їх проведення.

13. Місце, способи та кінцевий термін подання конкурсних пропозицій:

13.1. Місце: 28300, Кіровоградська область, Петрівський район, смт Петрове, вул. Святкова, 7.

13.2. Спосіб: особисто або поштою.

13.3. Кінцевий строк: 18.12.2017 року до 17:15.

13.4. Конверти з конкурсними пропозиціями, що на-дійшли після закінчення строку їх подання, не розкриваються і повертаються учасникам конкурсу.

13.5. Конкурсні пропозиції реєструються конкурсною комісією в журналі обліку. На прохання учасника конкурсу конкурсна комісія підтверджує надходження його конкурсної пропозиції із зазначенням дати та часу.

13.6. Організатор конкурсу має право прийняти до закінчення строку подання конкурсних пропозицій рішення щодо його продовження. Про своє рішення, а також зміну місця, дня та часу розкриття конвертів організатор конкурсу повинен повідомити всіх учасників конкурсу, яким на-діслана конкурсна документація.

13.7. Учасник конкурсу має право відкликати власну конкурсну пропозицію або внести до неї зміни до закінчення строку подання пропозицій.

14. Місце, дата та час розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями:

14.1. Місце: 28300, Кіровоградська область, Петрівський район, смт Петрове, вул. Святкова, 7.

14.2. Дата: 19.12.2017 рік.

14.3. Час: 14:00 за Київським часом.

14.4. Під час розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями конкурсна комісія перевіряє наявність та правильність оформлення документів, подання яких передбачено конкурсною документацією, а також оголошує інформацію про найменування та місцезнаходження кожного учасника конкурсу, критерії оцінки конкурсних пропозицій.