Проект «Майбутнє - спільна справа» в дії

Минулого тижня у центрі уваги району, зокрема і районних ЗМІ, опинилася Богданівка. І невипадково, адже тут відбулися одразу дві приємні події: після капітальної реконструкції знову став до дії оновлений за найсучаснішими стандартами якості фельдшерсько-акушерський пункт (ФАП), а також відкрився новий дитячий майданчик – яскравий, ошатний, такі ще донедавна можна було побачити навіть не в кожному місті.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь почесні гості – голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, його перший заступник Тетяна Панета, голова районної ради Тамара Сакара, Богданівський сільський голова Сергій Доцяк, керівники структурних підрозділів райдержадмі-ністрації, настоятель Свято-Покровської церкви селища Петрового Дмитро Городецький та жителі села. Але цим переліком список почесних гостей не обмежився, адже згадані об’єкти були створені в рамках угоди про соціально-економічне партнерство між Петрівською районною державною адміністрацією, Петрівською районною радою та Приватним акціонерним товариством «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» групи «Мет-інвест», тож як особливо бажаних гостей зустрічали співучасників по спонсорству зазначених проектів – генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» Дмитра Шевчика та менеджера з регіонального розвитку ПрАТ «ЦГЗК» Зою Пожарську.

Годинники переведуть на годину назад.

В Україні в 2017 році переведення годинників відбудеться в ніч з суботи на неділю, 29 жовтня, о 4 годині ранку, згідно з постановою Кабінету міністрів України в 1996 році.

За даними ЗМІ, перехід на літній і зимовий час вперше ввели у Великобританії в 1908 році для економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби.

Зараз понад 110 країн світу переходять на «літній» і «зимовий» час.

Одним із напрямків стимулювання роботодавців та суб’єктів малого підприємництва до створення нових робочих місць є щомісячна компенсація фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних.

Компенсація ЄСВ передбачена ст. 26 і 27 Закону України «Про зайнятість населення» і надається службою зайнятості з травня 2013 року. Право на таку компенсацію мають роботодавці, які за направленнями служби зайнятості працевлаштовують безробітних на новостворені робочі місця строком не менше ніж на 2 роки. Оскільки місячний мінімальний розмір компенсації складає біля 704 грн, при мінімальній зарплаті, роботодавець отримує біля 8 тис. грн відшкодувань за рік. Відповідно, чим більша зарплата, тим більший розмір компенсації.

Проект «Майбутнє - спільна справа» в дії

Навесні цього року в районі вперше стартувала програма під назвою «Майбутнє – спільна справа». Після конкурсу соціальних проектів переможці, отримавши фінансову підтримку з районного бюджету, від ПрАТ «ЦГЗК», органів місцевого самоврядування та спонсорів прийнялися реалізовувати свої ініціативи. Завершити свої проекти вони мали до кінця року, але на сьогодні вже 80% учасників можуть похвалитися результатами.

Нещодавно перший заступник голови РДА Тетяна Панета, разом із начальником відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Геннадієм Горбанцем, менеджером з регіонального розвитку ПрАТ «ЦГЗК» Зоєю Пожарською оглянули вже реалізовані проекти, поспілкувалися з їх керівниками та лідерами місцевих громад.

Обрадует стариков добрая улыбка
И несколько простых, но теплых слов.
Их жизнь уже так недолга и зыбка,
И вся из боли и тревожных снов.

Дуже гірко і боляче залишатися вдовою на схилі літ. Та все ж самотньою себе не вважаю: діти, онуки, правнуки регулярно відвідують, добрі друзі не забувають… А з нагоди Дня людей похилого віку в моїй долі взагалі відбулася надзвичайно подія, про яку й мріяти не могла.

Свого часу, поки був живий мій чоловік Георгій Карпович Філіпенко, щороку на День Перемоги до нас приходили з привітаннями. Його вітали як інваліда Великої Вітчизняної війни, мене – як учасника війни, що працювала в тилу. Зазвичай, приходив селищний голова Микола Федорович Посвистак, а згодом – Микола Анатолійович Гуцаленко. Приносили подарунки, як правило – продуктові набори, говорили якісь добрі і теплі слова. Тож ми були зворушені і вдячні їм за увагу.

Напередодні, 14 жовтня 2017 року, виповнилося 90 років учаснику бойових дій у Другій світовій війні, жителю села Луганка Холоду Василю Івановичу.

Василь Іванович все життя пропрацював у колгоспі. Пережив страшні лихоліття голодоморів і війни та тяжкі часи повоєнного життя.

Привітати ветерана завітали голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, голова ра-йонної ради Тамара Сакара та начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра. Вітаючи ювіляра, керівники району дякували за мужність та побажали Василю Івановичу та його родині добра, міцного здоров’я на довгі літа, мирного неба над головою, щастя та злагоди, а також вручили цінний подарунок.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району висловлює щиру подяку керівникам підприємств, установ та організацій: Миколі Анатолійовичу Дулі (ФГ «Малина»), Катерині Миколаївні Галуган (ПП «Галуган»), Леоніду Івановичу Назаруку (Агрофірма «Фортуна»), Олександру Михайловичу Жушману (ФГ «АЛАН»), Ігору Геннадійовичу Дементьєву (філія «Петрівський райавтодор» ДП «Кіровоградоблавтодор»), Наталії Анатоліївні Гавриленко (відділ освіти Петрівської райдержадміністрації), а також Ганні Микитівні Шейнфайн (Петрівська районна організація Товариства Червоного Хреста України), які цього року взяли участь у проведенні Всеукраїнської благодійної акції «Милосердя», приуроченої до Міжнародного дня людей літнього віку, Дня Ветерана (1 жовтня) та Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями (3 грудня), та надали благодійну допомогу малозабезпеченим громадянам нашого району. Дякуємо за піклування про життя і долю громадян літнього віку та осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Всеукраїнська благодійна акція «Милосердя» триває до 3 грудня 2017 року, тож бажаючі ще можуть взяти участь та надати грошову або натуральну допомогу особам з обмеженими можливостями.

Петрівським територіальним центром у вересні 2017 року був оголошений літературний конкурс серед людей літнього віку на тему: «Зорепадом летять роки».

У конкурсі взяли участь сім чоловік, кожен з яких отримав гідне оцінювання своїх робіт та був нагороджений дипломом і пам’ятним подарунком.

Отже, наші номінанти:
Іван Федорович Бондар (смт Петрове) – здобув перемогу у номінації «Життєві спогади»,
Іван Васильович Сердюк (смт Петрове) – у номінації «Мудрість та багатство років»,
Лариса Іванівна Плєтньова (смт Петрове) – у номінації «Дорога життєвої мудрості» ,
Мотрона Іванівна Ковтун (смт Петрове) – у номінації «Мої літа - моє багатство»,
Раїса Іванівна Філіпенко (смт Петрове) – у номінації «Моя життєва стежина»,
Світлана Олексіївна Мельник (с. Луганка) – у номінації «Перо патріота»
Ольга Михайлівна Лотиш (с. Луганка) – у номінації «Сімейні цінності».

До брехні Путіна вже звик увесь світ (хоча як можна звикнути до того, що ке-рівник величезної держави, яка володіє ядерною зброєю і претендує на роль світового лідера та морального орієнтира для інших, відверто бреше і поводить себе під час спілкування з лідерами інших країн, як брутальний і нахабний «гопник»?). Під час подій в Криму він твердив, що блокують і захоплюють органи влади, військові частини та інші об’єкти «члени місцевої самооборони», а не російські військові, а невдовзі зізнався, що, дійсно, все це – справа рук Збройних Сил РФ. Мало того – учасники анексії Криму отримали заздалегідь виготовлені медалі, що є зайвим підтвердженням, що це була спланована не в останній момент, а, щонайменше, за кілька років військова операція. Подібна ж ситуація з війною на Донбасі: спочатку категоричне заперечення участі військових підрозділів і навіть військових радників та інструкторів з Росії, а згодом, не позичивши у Сірка очей, заява: «Мы никогда и не скрывали, что на Донбассе выполняли некоторые военные задачи наши специалисты» (за точне відтворення цитати не ручаюся, але її суть саме така).

Насправді зберегти кошти сімейного бюджету дуже просто

Ви навіть не здогадуєтеся, які суми витрачаєте на вітер тільки тому, що користуєтеся, на перший погляд, дрібними електро-приладами. Деякі із них продовжують працювати навіть тоді, коли ви натиснули кнопку OFF, наприклад:

Зарядка без телефону

Якщо гаджет не підключений до мережі, він все одно тягне чимало електроенергії. Хоча потужність мізерна, але за місяць-другий набігає чимало.

Приставка для цифрового телебачення

Спортивні новини

Перша гра другого кола чемпіонату України з футболу між «Інгульцем» та краматорським «Авангардом» переможця не виявила і завершилася «сухою» нічиєю – 0:0. Це при тому, що, нагадаємо, в першому колі на полі суперника «Інгулець» не залишив тодішнім господарям жодних шансів, упевнено перемігши 3:0. Чому ж цього разу не справдилася відома народна приказка, що «вдома і стіни допомагають»? Власне, це змогли побачити усі уболівальники «Інгульця», що прийшли цього вечора на стадіон, це підтвердили і наставники команд на післяматчевих інтерв’ю. Що ж, назвемо і ми речі своїми іменами: «Інгулець» і «Авангард – команди приблизно одного рівня. Свідченням цього є й незначний очковий розрив між ними – всього три пункти, тобто, умовно кажучи, – цей гандикап утворився за рахунок саме тієї виїзної перемоги, що її святкував «Інгулець» в Краматорську ще в середині липня. Чому ж цього разу нашим хлопцям не вдалося закріпити свій успіх? З цього приводу є такі міркування: по-перше, в тій першій грі краматорці, очевидно, недооцінили нашу команду. Що й не дивно, адже минулого чемпіонату «Інгулець» змагався, головним чином, за право залишитися в Першій лізі, тоді як «Авангард» був одним з претендентів на нагороди, і хоч також не зовсім вдало розпочав чемпіонат, зрештою, набрав обертів і піднявся на сьому сходинку, маючи в своєму активі навіть перемогу над минулорічним чемпіоном Першої ліги – ма-ріупольським «Іллічівцем». Цього ж разу жодної недооцінки з боку краматорців не було: як зізнався в ході післяматчевої прес-конференції помічник головного тренера краматорців Яків Кріпак (сам головний тренер «Авангарда» Олександр Косевич через дискваліфікацію був змушений спостерігати за подіями цієї гри з уболівальницьких трибун) гості перед візитом до Петрового ретельно вивчили відеозаписи кількох останіх ігор «Інгульця» (вони зараз є у вільному доступі в Інтернеті), тож намагалися врахувати усі сильні і слабкі місця нашої команди, що, судячи з результату, їм таки вдалося. А крім того, після тієї липневої гри «Авангард» посилився ще кількома досвідченими виконавцями, а отже в Петрове приїхав з твердим наміром якщо й не виграти, то, як мінімум, не програти. Саме це ми й побачили звітного вечора на полі: «Інгулець» начебто й заволодів ігровою і територіальною ініціативою, однак «Авангард», чітко й дисципліновано діючи в усіх ланках, збудував редути щільної масованої оборони, практично, не дозволивши у першому таймі нашій команді взагалі створити щось продуктивне а атаці. Більше того – перейшовши на навал, ми ледве самі не пропустили гол в контратаці на 37-й хвилині: м’яч після удару захисника краматорців Дмитра Ульянова пролетів поруч зі стійкою воріт.

15 жовтня - Всесвітній день боротьби з раком грудей

Приурочені до цього дня заходи проходять у більш ніж 44 країнах світу. Мета їх - звернути увагу суспільства на проблематику раку грудей, покращити знання з цього питання, з тим, щоб стала можливою діагностика захворювання на початковій стадії та здійснено належне лікування.

Рак молочної залози - одне з найпоширеніших онколо-гічних захворювань серед жінок. Особливо ризикують стати жертвами цієї хвороби представниці «слабкої статі», вік яких вже наближається до сорока років. У всьому світі в останні десятиліття розгорнулася кампанія по боротьбі з раком молочної залози.

Нагадаємо, що з 2005 року 20 жовтня проводиться Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози, а 4 лютого - Міжнародний день боротьби з онкологічними захворюваннями.