Спортивні новини

Перша гра другого кола чемпіонату України з футболу між «Інгульцем» та краматорським «Авангардом» переможця не виявила і завершилася «сухою» нічиєю – 0:0. Це при тому, що, нагадаємо, в першому колі на полі суперника «Інгулець» не залишив тодішнім господарям жодних шансів, упевнено перемігши 3:0. Чому ж цього разу не справдилася відома народна приказка, що «вдома і стіни допомагають»? Власне, це змогли побачити усі уболівальники «Інгульця», що прийшли цього вечора на стадіон, це підтвердили і наставники команд на післяматчевих інтерв’ю. Що ж, назвемо і ми речі своїми іменами: «Інгулець» і «Авангард – команди приблизно одного рівня. Свідченням цього є й незначний очковий розрив між ними – всього три пункти, тобто, умовно кажучи, – цей гандикап утворився за рахунок саме тієї виїзної перемоги, що її святкував «Інгулець» в Краматорську ще в середині липня. Чому ж цього разу нашим хлопцям не вдалося закріпити свій успіх? З цього приводу є такі міркування: по-перше, в тій першій грі краматорці, очевидно, недооцінили нашу команду. Що й не дивно, адже минулого чемпіонату «Інгулець» змагався, головним чином, за право залишитися в Першій лізі, тоді як «Авангард» був одним з претендентів на нагороди, і хоч також не зовсім вдало розпочав чемпіонат, зрештою, набрав обертів і піднявся на сьому сходинку, маючи в своєму активі навіть перемогу над минулорічним чемпіоном Першої ліги – ма-ріупольським «Іллічівцем». Цього ж разу жодної недооцінки з боку краматорців не було: як зізнався в ході післяматчевої прес-конференції помічник головного тренера краматорців Яків Кріпак (сам головний тренер «Авангарда» Олександр Косевич через дискваліфікацію був змушений спостерігати за подіями цієї гри з уболівальницьких трибун) гості перед візитом до Петрового ретельно вивчили відеозаписи кількох останіх ігор «Інгульця» (вони зараз є у вільному доступі в Інтернеті), тож намагалися врахувати усі сильні і слабкі місця нашої команди, що, судячи з результату, їм таки вдалося. А крім того, після тієї липневої гри «Авангард» посилився ще кількома досвідченими виконавцями, а отже в Петрове приїхав з твердим наміром якщо й не виграти, то, як мінімум, не програти. Саме це ми й побачили звітного вечора на полі: «Інгулець» начебто й заволодів ігровою і територіальною ініціативою, однак «Авангард», чітко й дисципліновано діючи в усіх ланках, збудував редути щільної масованої оборони, практично, не дозволивши у першому таймі нашій команді взагалі створити щось продуктивне а атаці. Більше того – перейшовши на навал, ми ледве самі не пропустили гол в контратаці на 37-й хвилині: м’яч після удару захисника краматорців Дмитра Ульянова пролетів поруч зі стійкою воріт.

Дещо гострішою стал гра нашої команди після ряду замін, виконаних тренерським штабом «Інгульця» по перерві. Зокрема, відчутно посилили і урізноманітнили гру, вийшовши на поле, Олександр Акименко, Ніка Січінава та Віталій Рябушко. Втім, краматорцям вдалося відбити кілька небезпечних атак нашої команди. Більше того – гості продовжували досить гостро діяти в контратаках, тож кілька цілком реальних загроз нашим воротам відвів знову надійний і упевнений у своїх діях Ганєв, а ще кілька разів гості були неточними на завершальній стадії. Отож рахунок 0:0 є цілком логічним і закономірним результатом. Натомість усі наші найближчі конкуренти у звітному турі отримали перемоги, тож і «Арсенал-Київ», і «Полтава», і «Десна», й «Геліос» збільшили відрив від нашої команди, а «Колос» наблизився впритул і відстає тепер лише на очко. Що ж, чим ближче до кінця першості, тим, очевидно, суперники будуть завзятішими, а конкуренція – гострішою. Уже на момент виходу цього номера з друку «Інгулець» зіграє позачерговий перенесений матч 22-го туру з охтирським «Нафтовиком-Укрнафтою». Охтирчани цього сезону, на відміну від минулорічного чемпіонату, який вони завершили на досить високому шостому місці, значними досягненнями своїх прихильників не радують і перебувають неподалік зони вильоту (як «Інгулець» минулого року). Однак легкої прогулянки для нашої команди точно не буде, адже, як уже неодноразово зазначалося ра-ніше, - нинішня першість є вражаюче рівною за складом учасників, тож не дивно, що час від часу аутсайдери відбирають очки у лідерів. А крім того – «Нафтовик-Укрнафта» для нас є традиційно незручним суперником, у якого ми в очній зустрічі ще жодного разу не вигравали, минулого року двічі поступившись як у гостях, так і вдома з однаковим рахунком 1:3, а цього року в першому колі задовольнившись лише нічиєю – 1:1. Чи зможемо, нарешті, цю невеселу статистику трохи підкоригувати на свою користь – знатимемо уже цього вечора. Принаймні, прихильники нашої команди на це дуже сподіваються.

А «Інгулець-2» знову не порадував, цього разу поступившись у Новій Каховці тамтешній «Енергії» з рахунком 0:2. Втім чергової поразки зазнав і аутсайдер Другої ліги – запорізький «Металург», завдяки чому ми таки ще не відкотилися на останнє місце. Уже цієї неділі «Інгулець-2» у Володимирівці спробує відібрати очки у другої команди миколаївців – «Миколаїв-2», які перебувають вище за нас на одну сходинку в турнірній таблиці, випереджаючи на 5 очок. Чи зможемо скоротити цей розрив – знатимемо вже незабаром.

Володимир Кіфенко.

На знімку: одна з атак «Інгульця», яка знову не увінчалася успіхом.

PS. Уже на момент підготовки цього матеріалу до друку стало відомо, що за незадовільні результати роботи звільнено головного тренера команди «Інгулець-2» Едуарда Павлова.