Одним із напрямків стимулювання роботодавців та суб’єктів малого підприємництва до створення нових робочих місць є щомісячна компенсація фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних.

Компенсація ЄСВ передбачена ст. 26 і 27 Закону України «Про зайнятість населення» і надається службою зайнятості з травня 2013 року. Право на таку компенсацію мають роботодавці, які за направленнями служби зайнятості працевлаштовують безробітних на новостворені робочі місця строком не менше ніж на 2 роки. Оскільки місячний мінімальний розмір компенсації складає біля 704 грн, при мінімальній зарплаті, роботодавець отримує біля 8 тис. грн відшкодувань за рік. Відповідно, чим більша зарплата, тим більший розмір компенсації.

Основні вимоги до роботодавців для отримання компенсацій: робоче місце повинно бути новим, тобто створеним у результаті діяльності суб’єкта господарювання, збільшення штатної чисельності працівників за умови відсутності скорочення (зменшення середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців) або модернізації чи зміни технології виробництва, що потребують нових знань, навичок і вмінь працівника; роботодавець не повинен мати заборгованості зі сплати єдиного внеску та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування; він також не має бути банкрутом і проти нього не може бути порушена справа про банкрутство.

За більш детальною інформацією звертайтеся з 8.00 до 17.00 години за нашою адресою: вул. Центральна, будинок 41, смт. Петрове, (кабінет № 3,тел: (05237) 9-63-45)

Катерина Овдій, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Петрівського РЦЗ