Проект «Майбутнє - спільна справа» в дії

Минулого тижня у центрі уваги району, зокрема і районних ЗМІ, опинилася Богданівка. І невипадково, адже тут відбулися одразу дві приємні події: після капітальної реконструкції знову став до дії оновлений за найсучаснішими стандартами якості фельдшерсько-акушерський пункт (ФАП), а також відкрився новий дитячий майданчик – яскравий, ошатний, такі ще донедавна можна було побачити навіть не в кожному місті.

В урочистій церемонії відкриття взяли участь почесні гості – голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, його перший заступник Тетяна Панета, голова районної ради Тамара Сакара, Богданівський сільський голова Сергій Доцяк, керівники структурних підрозділів райдержадмі-ністрації, настоятель Свято-Покровської церкви селища Петрового Дмитро Городецький та жителі села. Але цим переліком список почесних гостей не обмежився, адже згадані об’єкти були створені в рамках угоди про соціально-економічне партнерство між Петрівською районною державною адміністрацією, Петрівською районною радою та Приватним акціонерним товариством «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат» групи «Мет-інвест», тож як особливо бажаних гостей зустрічали співучасників по спонсорству зазначених проектів – генерального директора ПрАТ «ЦГЗК» Дмитра Шевчика та менеджера з регіонального розвитку ПрАТ «ЦГЗК» Зою Пожарську.

Як відомо, співпраця району з комбінатом існує вже не перший рік і навіть не перше десятиліття – свого часу «ЦГЗК» суттєво допоміг району вирішити питання газифікації, періодично надавав підтримку в питаннях утримання автошляхів, окремих об’єктів соціальної сфери, житлово-комунального господарства, благоустрою тощо. Але вперше, здається, така допомога здійснюється не імпульсивно, від випадку до випадку, а згідно з чітко розробленим планом, яким, власне, і стала зазначена Угода та передбачений нею і схвалений конкурсною комісією перелік соціальних проектів, які охоплюють, практично, усі територіальні громади району.

От саме про виконання одного з етапів таких проектів і звітували цього дня богданівці, і, зокрема, Богданівський сільський голова Сергій Доцяк.

Згодом, оглянувши обидва об’єкти, своїми враженнями про побачене поділилися і Сергій Завалій, і Тамара Сакара, і Дмитро Шевчик. Зокрема, Сергій Володимирович зазначив, що питання охорони здоров’я завжди будуть найпріоритетнішими у діяльності районної влади, саме тому одним з перших об’єктів у Богданівці, які було відреставровано в рамках згаданої вище Угоди, став ФАП. Тож керівник району привітав жителів села з цією подією, побажавши усім міцного здоров’я, щоб до ФАПу доводилося ходити переважно лише з про-філактичною метою. Задоволеним побаченим залишився і Дмитро Шевчик, проте зазначив, що було б непогано, аби на території, що належить ФАПу, були обладнані зручні куточки для відпочинку, де, приміром, можна було б присісти перепочити, поки хтось із рідних проходитиме медичні процедури. Натомість Богданівський сільський голова Сергій Доцяк запевнив, що такі куточки вже є в плані, просто напередодні зимових холодів їх вирішили не обладнувати, а з першим весняним теплом і традиційними роботами по благоустрою будуть встановлені зручні лавочки, розбиті квітники, висаджені декоративні рослини.

А от процедурі відкриття дитячого майданчика, звісна річ, найбільше зраділа саме богданівська дітвора. Тож помічаючи іскорки нетерпіння в дитячих очах, почесні гості вирішили не випробовувати їх терпіння довгими промовами, а побажавши отримати справжню насолоду від розваг на цьому майданчику, запропонували одразу перерізати символічну стрічку. За традицією, освятив щойно відкритий майданчик отець Дмитро, попросивши у Господа для малюків Божого благословення, після чого щасливий рій наймолодших жителів села миттєво окупував усі елементи цього мальовничого міні-майданчика, чудовий настрій від розваг в якому ще й посилювався завдяки солодощам, що їх роздавали малечі вбрані в національні українські костюми юні помічниці сільського голови.

Отже заходи, визначені Угодою про соціальне партнерство, що стали переможцями конкурсу на кращий проект з вирішення проблемних питань соціально-економічного і культурного розвитку «Майбутнє – спільна справа», поетапно втілюються в життя. І, безумовно, ми намагатимемося і надалі системно відображати їх на наших сторінках.

Володимир Кіфенко.

На знімках: відреставроване приміщення Богданівського ФАПу; ось в такій затишній палаті пацієнти матимуть змогу проходити процедури тривалої дії, зокрема крапельниці; Дмитро Шевчик та Сергій Завалій діляться враженнями від побаченого та говорять про перспективи подальшої співпраці; символічну стрічку сільському голові Сергію Доцяку допомагають перерізати майбутні повно-правні господарі дитячого майданчика; ось вона – щаслива мить справжньої насолоди!