Шановні працівники органів місцевого самоврядування, депутати усіх рівнів, дорогі виборці!
Від імені Кіровоградської обласної ради прийміть щирі вітання з Днем місцевого самоврядування.
Місцеве самоврядування – найбільш наближений до людей рівень влади, який базується на активності та ініціативі громадян і відіграє провідну роль у налагодженні плідної співпраці громадськості та обраних нею представницьких органів. Cаме через органи самоврядування громадяни реалізують своє право брати участь у вирішенні питань місцевого значення, відстоювати інтереси своєї територіальної громади.
З нагоди свята хочу висловити слова вдячності за самовіддану працю на благо розвитку територіальних громад. Ваша щоденна робота вимагає професіоналізму, наполегливості та відповідальності.
Бажаю працівникам органів місцевого самоврядування, депутатському корпусу і всім жителям Кіровоградщини міцного здоров’я, щастя й добробуту, миру і злагоди, нових трудових звершень та успіхів у подальшому зміцненні місцевого самоврядування в ім’я розвитку нашого краю і держави в цілому!
Нехай День місцевого самоврядування стане для нас ще одним об’єднуючим імпульсом у спільному прагненні зробити наші міста, села і всю Україну щасливими і багатими!

З повагою Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники органів місцевого самоврядування, депутати місцевих рад!

Щиро вітаємо вас з професійним святом!
Ви – представники найближчого до громадян органу влади, живете турботами, проблемами і сподіваннями людей, сумлінно виконуєте функції, покладені на вас державою, забезпечуєте якісне виконання адміністративних послуг, робите життя громадян комфортнішим і якіснішим.
Бажаємо вам всім подальших успіхів у вашій важливій праці на благо суспільства. Зичимо вам і вашим сім’ям простого людського щастя: здоров”я, достатку, сімейного благополуччя, мирного неба над головою.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Шановні працівники прокуратури!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята.
Ваша діяльність, спрямована на утвердження верховенства закону, сприяє зміцненню правопорядку, утвердженню України як правової держави. Своєю повсякденною працею ви докладаєте зусиль для досягнення головної мети – захисту прав і свобод кожного громадянина, інтересів держави, збереження політичної стабільності, громадського миру та спокою.
Нехай кожен день вашого життя наповнюється добром і радістю, а родинне благополуччя і затишок допомагають вам виконувати почесний і відповідальний обов’язок перед суспільством.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Сергій ДяченкоСергій Дяченко – один з найдосвідченіших і найуспішніших керівників місцевих громад. Тож напередодні Дня місцевого самоврядування саме з ним ми вирішили зустрітися та обговорити ряд питань і проблем.
-Сергію Павловичу, Ви не перший рік, та й не перше десятиліття працюєте в системі місцевого самоврядування, тож маєте надзвичайно багатий досвід, знаєте цю систему досконало. Тому ми і вирішили поспілкуватися саме з Вами, почути про зроблене, плани на найближче майбутнє.
-Так, я працюю в Чечеліївській сільській раді на різних посадах ще з 1993 року, і цей досвід, дійсно, мені суттєво допомагає в роботі.
Якщо ж про роботу говорити предметно, то хочу сказати, що, практично, всі положення моєї передвиборчої програми виконані, або ж перебувають на завершальній стадії.

працівники прокуратури з представниками районної виконавчої та представницької гілок владиНапередодні Дня працівників прокуратури заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета і заступник голови районної ради Антоніна Іванова побували в районній прокуратурі, аби привітати працівників цієї поважної установи з професійним святом.
Вони передали поздоровлення і щирі побажання всього найкращого від очільників району - Сергія Завалія і Тамари Сакари. Вітаючи працівників прокуратури, вони зазначили, що їхня діяльність спрямована на утвердження верховенства закону, сприяє зміцненню правопорядку. Головною метою діяльності органів прокуратури є захист прав і свобод громадян, інтересів держави від неправомірних дій порушників закону. Запорукою успішної діяльності прокуратури є високий професіоналізм та безкомпромісність, глибокі знання законодавства та досвід її працівників.
Гості виконали приємну місію – вручили нагороди. Почесною грамотою районної ради і райдержадміністрації нагороджена Галина Зеленюк – прокурор Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури, юрист 2 класу. Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено Євгенія Мартинюка – прокурора Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури, юриста 2 класу. Наостанок Т.Панета і А.Іванова побажали правникам щастя, здоров’я, родинного благополуччя і подальших успіхів у їхній важливій діяльності.

На знімку: працівники прокуратури з представниками районної виконавчої та представницької гілок влади.
Фото Анатолія РЯБОКОНЯ.

З Днем Захисника ВітчизниШановні мешканці Петрівщини, дорогі мої колеги-волонтери!

З нагоди Міжнародного дня волонтера щиро вітаю усіх, хто своєю жертовністю, добровільною самовідданою працею щодня робить нашу країну сильнішою.
В останні роки для нас, українців, цей день набув особливого значення. І дуже приємно, що сьогодні ми чуємо не лише вітання з нагоди свята, а й слова подяки та визнання нашої праці.
Низький уклін вам, дорогі колеги-волонтери Петрівської районної волонтерської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини» та інших волонтерських осередків ра-йону, області, України, світу!
Прийміть слова щирої вдячності від імені кожного українця, а особливо від воїнів АТО – нинішніх та колишніх, а також від їх родин за вашу безкорисливу, свідому та добровільну працю на благо процвітання і миру на рідній землі, за щиру допомогу усім, хто її потребує.
Бажаю усім нам міцного здоров’я, благополуччя, мужності та сили духу, а найголовніше – щоб наші спільні зусилля наблизили, нарешті, довгоочікуваний мир на нашій рідній Україні.

Алла Горністова, голова районної волонтерської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини».

* * *

Дорогі друзі!

Щиро вітаємо вас з визначною датою – Міжнародним днем волонтера!
В усьому цивілізованому світі люди з добрими і неспокійними серцями – волонтери – користуються великою повагою. Адже вони виконують важливу місію – приходять на допомогу там, де це найбільше потрібно.
Неможливо переоцінити роль українських волонтерів, які в умовах розв’язаної Росією проти України неоголошеної підлої «гібридної» війни допомогли відродити українську армію, забезпечити воїнів всім необхідним. Їхня діяльність часто пов’язана з ризиком для власного життя, але вони роблять все можливе, щоб бійці відчули турботу суспільства, нерозривний зв’язок між фронтом і тилом.
Бажаємо волонтерам Петрівщини добра і щастя, здоров’я і благополуччя, подальших успіхів в їхній шляхетній діяльності.

Петро Ткачук, в.о. керівника ГО «Захисники Петрівщини».

* * *

6 грудня – День Збройних Сил України
Шановні ветерани та військовослужбовці

Збройних Сил України!
Вам випала священна місія – захищати рідну землю, боронити її цілісність та суверенітет, забезпечувати міцне життя свого народу. Як свідчить історія та тривожне сьогодення, свій обов’язок ви завжди виконували з честю та гідністю.
Український народ складає вам свою шану та глибоку вдячність за вірність присязі, мужність, стійкість, героїзм та волю. Прийміть слова щирої вдячності за вашу нелегку, але таку благородну справу. У пам’яті сьогоднішніх і майбутніх нащадків назавжди збережуться подвиги багатьох поколінь воїнів-захисників, їх безмежна відданість і любов до рідної землі, мужність та героїзм. Свято Збройних Сил України – це данина пам’яті тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України.
Бажаю вам здоров’я, добра, злагоди, удосконалення бойової та професійної майстерності, натхнення й віри у силу власного народу. Нехай небо над нашою Україною завжди буде мирним і чистим.

Алла Горністова, голова районної волонтерської організації «Допоможемо воїнам Петрівщини».

* * *

Дорогі воїни, як ветерани військової служби, так і ті, що нині стоять в строю, побратими – учасники АТО!

Вітаємо вас з Днем Збройних Сил України!
Люди старших поколінь з честю виконували свій конституційний обов’язок, були готові стати на захист Вітчизни. Сьогодні воїни України відстоюють свободу і незалежність Батьківщини у боротьбі з сильним і підступним ворогом, не дали і не дадуть зрадникам України та російським агресорам перетворити всю державу на палаючу, вкриту руїнами і закривавлену землю. Наша боротьба священна і справедлива, тому ми переможемо.
Бажаємо вам і вашим родинам добра і благополуччя, а головне – мирного неба і віри у світле майбутнє Батьківщини.

Петро Ткачук, в.о. керівника ГО «Захисники Петрівщини».

вітання від сільського голови Сергія ДяченкаЗ народної пісні ми дізнаємося  про культурну спадщину, звичаї та обряди нашого народу, ось у чому і є її цінність. Народний аматорський фольклорний колектив автентичного співу «Джерело»  Олександрівського  сільського клубу вносить вагомий внесок у збереження та популяризацію українських традицій, бере участь у розвитку і пропаганді національного мистецтва, демонструючи високу майстерність виконання.    

Свого часу, завдяки ініціативі тодішнього директора сільського клубу Г.Д.Михайленко, котра у своїй діяльності зробила акцент саме на народне мистецтво, був створений колектив любителів українських старовинних пісень та ансамбль струнних народних інструментів.  На протязі багатьох років він зачаровував слухачів своїми мелодіями, але, на жаль,  нині вже не діє.  Колектив фольклорного ансамблю розпочинав формуватися ще у 1976 році, саме тоді був  введений у дію новозбудований сільський клуб. У цьому році олександрівці  відзначають одразу дві ювілейні дати - 40-річчя відкриття закладу культури та 25-річчя заснування «Джерела».

Олександр БратченкоМогутня армія – міцна держава

Нещодавно у ранковий час центральною вулицею Петрового рухалась військова колона, на бойових машинах майоріли українські прапори. Перехожі зупинялися і дивилися на них з тривогою і надією. Для одних ці воїни - ровесники, для інших - діти і онуки, а для всіх нас - наші захисники. Ще ніколи народ не ставився до своїх Збройних Сил з такою повагою, вдячністю та любов’ю. Серед воїнів ЗСУ та ветеранів АТО, котрі з перших днів російської агресії боронили нашу землю, багато й наших земляків. Тоді вони, хоч і були погано оснащені, і зі старою зброєю, та все ж зупинили ворога, пройшли пекло Іловайського котла та Донецького аеропорту. На третій рік цього військового протистояння матеріальне забезпечення в зоні АТО та у військових частинах змінилось на краще. Військкомати успішно провели осінній призов. Про справи військові наша розмова з військовим комісаром Петрівського РВК Олександром Братченком.

спільне фото усіх учасників районного фестивалю під час зустрічіНа початку грудня у Петрівській загальноосвітній школі І ступеня відбувся районний фестиваль «Повір у себе», який зібрав дітей з обмеженими функціональними можливостями і був присвячений темі «Країно моя - Україна!».
Святкову зустріч відкрили заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета та заступник голови районної ради Антоніна Іванова. Вони побажали учасникам здоров’я, щастя, успіхів, мирного неба, здійснення всіх задумів та мрій. Організатором заходу виступив районний центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, директором якого є Оксана Стулій. Також у фестивалі взяли участь служба у справах дітей районної державної адміністрації, сектор молоді та спорту РДА, районний Будинок культури, представники сільських та селищних рад. Загалом у святкуванні взяли участь 20 дітей. В актовій залі була облаштована виставка дитячих робіт з декоративно прикладного мистецтва, на якій   представили роботи з бісероплетіння, аплікації з соломки, в’язання гачком, малювання, роботи з квілінгу, паперові ялинкові прикраси, малюнки, роботи з дерева та чудову декоративну ялинку з макаронів.

від 05 грудня 2016 року № 56 - р
Про скликання дванадцятої сесії районної ради сьомого скликання
Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п.2.4 розділу II, пункту 13.6 розділу XIII Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:
1.1. Скликати дванадцяту сесію районної ради сьомого скликання 16 грудня 2016 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове вул. Святкова, 20.
2. На обговорення винести наступні питання:
1. Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року № 12 «Про районний бюджет на 2016 рік».
2. Про районну програму «Діти Петрівщини» на 2017 рік.
3. Про затвердження районної цільової програми «Молодь Петрівщини» на 2017 рік.
4. Про припинення юридичної особи публічного права «Водянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» в результаті ліквідації.
5. Про надання дозволу комунальному закладу«Петрівська центральна районна лікарня» на списання основних засобів.
6. Про хід виконання комплексної програми розширення інформаційного простору Петрівського району на 2016-2020 роки.
7. Про внесення змін до комплексної програми розширення інформаційного простору Петрівського району на 2016-2020 роки.
8. Про призначення завідувача Трудовим архівом Петрівського району.
9. Про план роботи Петрівської районної ради та план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік.
10. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, наданої в оренду ПРАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат». (13,7500 га).
11. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, наданої в оренду ПРАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат». (444,7900 га).
12. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, наданої в оренду ПРАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат». (13,2300 га).
13. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, наданої в оренду ПРАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат». (6,2200 га).
14. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, наданої в оренду громадянину Кулику Миколі Васильовичу.
15. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок, наданих в оренду громадянину Давидовському Андрію Миколайовичу. 3. На сесію районної ради запрошуються депутати районної ради, начальники управлінь та відділів раидержадміністрації, керівники територіальних органів, управлінь, розташованих на території району, голови територіальних громад, засоби масової інформації.

Голова районної ради Тамара Сакара

Грип є найпоширенішим інфекційним захворюванням. Епідемії грипу періодично охоплюють всю земну кулю, і тоді ми піддаємося загрозі зараження цим вірусом. Але грип - це не просто застуда. Ця агресивна хвороба має дуже неприємні прояви у вигляді високої температури, головного болю, сильних нежиті та кашлю. Крім того, грип загрожує нам цілим рядом небезпечних ускладнень. Щорічно у світі від грипу помирають сотні тисяч людей. Як уникнути цієї хвороби? Що зробити, щоб вірус не зміг «окупувати» наше тіло? Знизити ймовірність зараження грипом можна, застосовуючи специфічну і неспецифічну профілактику.
Профілактика грипу. Що робити?
Існує кілька способів профілактики грипу:
· Специфічна профілактика представляє собою вакцинацію спеціальними вакцинами. Це досить ефективний метод, мінус якого в тому, що конкретна вакцина «працює» проти конкретного штаму вірусу грипу і не може захистити вас від його інших різновидів.
Що включає в себе неспецифічна профілактика грипу
· Неспецифічні заходи, спрямовані на підвищення опірності організму до зовнішніх несприятливих впливів, у тому числі і до грипу, такі як загартовування, правильне харчування і т.д.

З 1 січня 2015 вступили в дію зміни до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» та до Кодексу України про адміністративні порушення (Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин» від 14.08.2014 №1648-VII), які передбачають, що ВСІ ФІЗИЧНІ та юридичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання тварин, ЗОБОВ’ЯЗАНІ ІДЕНТИФІКУВАТИ УСІХ ТВАРИН У ГОСПОДАРСТВІ (ВРХ, ДРХ, свині), вести облік усіх тварин у господарстві, в тому числі щодо їх народження, усіх переміщень тварин, а також при забої, утилізації та падіжу тварин.
Фізичні особи, що займаються розведенням тварин та їх утриманням для власного споживання продуктів харчування тваринного походження – також ЗОБОВ’ЯЗАНІ ІДЕНТИФІКУВАТИ УСІХ ТВАРИН У ГОСПОДАРСТВІ!!!!
Подавати дані про реєстрацію тварин, їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж власник повинен протягом 5 робочих днів з дати таких дій або подій.
Фізичні особи – власники тварин, які НЕ звертаються до відповідних установ ветеринарної медицини з метою ідентифікації і реєстрації тварин або ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ проводити реєстрацію тварин – підпадають під дію статті 107.2 Кодексу України про адміністративні порушення «Порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин». Дана стаття тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85грн), а на фізичних-осіб підприємців та уповноважених осіб – від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170грн).
Ідентифікація тварин сприяє контролю за обліком та переміщенням худоби, що дає можливість контролювати епізоотичний стан в тваринництві, забезпечити належну охорону і профілактику здоров’я худоби і, як наслідок, здоров’я людей, а також їх забезпечення високоякісними і безпечними м’ясо-молочними продуктами та достовірною інформацією про умови їх виробництва.
Шановні власники тварин! Будьте відповідальними та поважайте інших, не створюйте ймовірну загрозу сусіднім тваринам, проідентифікуйте власну тварину та проведіть повний клінічний огляд власних тварин!
Звертатися з питань ідентифікації за адресою : смт.Петрове вул. Дружби 55/1

З повагою УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ПЕТРІВСЬКОМУ РАЙОНІ

Петрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади посадової особи органів місцевого самоврядування: головного спеціаліста – юриста відділу забезпечення Петрівської селищної ради.
У конкурсі на заміщення вакантної посади головного спеціаліста – юриста відділу забезпечення Петрівської селищної ради можуть брати особи, які відповідають таким вимогам:

1.Освіта: вища юридична відповідного професійного спрямування: за освітньо-кваліфікаційним рівнем спе-ціаліста.
2. Стаж роботи за фахом не менше п’яти років.
3. Досконале володіння персональним комп’ютером.
4. Вільне володіння державною мовою.
5. До заяви на участь у конкурсі додаються:
- заповнена особова картка ( форма № П2дс) з відпо-відними додатками;
- дві фотокартки розміром 4х6;
- копії документів про освіту, підвищення кваліфікації, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;
- декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2015 рік за формою, передбаченою Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції»;
- копія документа, який посвідчує особу;
- копія військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних);
- копія трудової книжки;
- довідка про допуск до державної таємниці (у разі наявності).
6. Заяви на участь у конкурсі приймаються протягом 30 - ти календарних днів з дня опублікування оголошення в газеті «Трудова Слава» та розміщення на офіційному веб-сайті Петрівської селищної ради Петрівського району Кіровоградської області.
7. Документи приймаються за адресою: вул. Святкова,7, смт Петрове, робочий кабінет секретаря Петрівської селищної ради.

Петрівський селищний голова С. Тилик

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 2012 року № 227, районна державна адміністрація оголошує намір щодо передачі в оренду наступних об’єктів:

 

 № з/п  Назва вільного об’єкта  Характеристика об’єкта  Місце розташування об’єкта  Площа об’єкта 
 1.  Частина нежитлового приміщення інфекційного відділення Петрівської центральної районної лікарні  цегляне  смт Петрове, вул. Центральна (Ілліча), 1  36,6

 

Дата і час проведення конкурсу – 23 грудня 2016 року о 14.00. Місце проведення конкурсу – сесійна зала районної ради. Кінцевий строк прийняття заяв про участь у конкурсі – 20 грудня 2016 року. Заяви про участь у конкурсі з переліком необхідних документів подаються до відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Святкова (Жовтнева), 20, кабінет № 103. Довідки за тел. 9-62-62

Геннадій Горбанець, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації

Игорь Геннадиевич Любарц30.10.2016 г., на 23 году жизни перестало биться сердечко нашего родного сына, нашей опоры и гордости - Игоря Геннадиевича Любарца. Выражаем сердечную благодарность за моральную и материальную помощь многочисленным нашим друзьям, кто разделил вместе с нами горечь утраты в дни скорби и прощания: руководству ООО «Лена Золото» - директору М.В.Чернову, главному инженеру Г.А. Кельман, главному механику В.В.Морозову, Р.В. Трепалину, а также всем остальным сотрудникам, которые проявили чуткость к нашему горю; НПП «Фэролит» - финансовому директору А.Б. Войтюк, директору С.Н. Воробйову, ст.охраны Г.Н. Топоровой, Е.В. Роговой и другим работникам предприятия.; детскому саду «Колокольчик» - зав.хоз.- М.В. Степанюк, воспитателям Е.Г. Лавриненко и В.Ф. Коваленко и др.; сотрудникам Полтавского ГОК, УГДМ - колона #6; ВПГУ- гр.Т-3/6.10 г.Комсомольск,   коллективу Новостародубской среднеобразовательной школы; руководству Петровского учебного центра # 49 - директору В.П. Жадану, зам.директора С.И. Дмитренко и остальным сотрудникам центра, которые не остались равнодушными к нашей боли; жителям г.Комсомольск , особенно дом Ленина 14; нашим землякам, жителям с.Новый Стародуб; выпускникам Новостародубской школы 1990 и 2010 годов.
Наша искренняя благодарность всем нашим родственникам, друзьям, кумовьям, соседям, знакомым, которые проявили внимание, сочувствие к нашей семье в эти трудные дни.  Спасибо вам всем! В эти трагические дни мы не остались наедине со своим горем, вы пришли к нам на помощь. Низкий Вам за это поклон.

Семья Любарец.

Шановні жителі Петрівщини!

Вкотре нагадуємо: якщо ви або члени вашої сім’ї та родичі належите до категорії громадян, які мають право на отримання субсидії, не потрібно відмовлятися від невеликої допомоги з боку держави.
Отримати субсидію зовсім нескладно. Якщо розмір вашої плати за житло та комунальні послуги становить понад 22% сукупного доходу всіх членів сім’ї, сміливо звертайтеся за допомогою.
За призначенням субсидії на оплату комунальних послуг має право звернутися власник житла або головний винаймач чи довірена особа власника житла.
За більш детальною інформацією звертайтесь до управління соціального захисту населення за адресою: смт Петрове, вул. Центральна, 32, тел. 9-63-33, 9-63-50.

Управління соціального захисту населення РДА.