спільне фото усіх учасників районного фестивалю під час зустрічіНа початку грудня у Петрівській загальноосвітній школі І ступеня відбувся районний фестиваль «Повір у себе», який зібрав дітей з обмеженими функціональними можливостями і був присвячений темі «Країно моя - Україна!».
Святкову зустріч відкрили заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета та заступник голови районної ради Антоніна Іванова. Вони побажали учасникам здоров’я, щастя, успіхів, мирного неба, здійснення всіх задумів та мрій. Організатором заходу виступив районний центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, директором якого є Оксана Стулій. Також у фестивалі взяли участь служба у справах дітей районної державної адміністрації, сектор молоді та спорту РДА, районний Будинок культури, представники сільських та селищних рад. Загалом у святкуванні взяли участь 20 дітей. В актовій залі була облаштована виставка дитячих робіт з декоративно прикладного мистецтва, на якій   представили роботи з бісероплетіння, аплікації з соломки, в’язання гачком, малювання, роботи з квілінгу, паперові ялинкові прикраси, малюнки, роботи з дерева та чудову декоративну ялинку з макаронів.

Концертна програма була досить насиченою і цікавою. Усі діти мали змогу виступити з піснею або віршиком до теми фестивалю. Чудові незабутні номери показали учні та викладачі Петрівського НВО (гімназії та Петрівської ЗШ І-ІІІ ступеня), філії КЗ «Петрівського НВО» загальноос-вітньої школи І-ІІІ ступенів – гімназія»: родина Семенків - Ірина та Дарія подарувала пісню «Україна - це я», Ліза Кунова виконала на фортепіано п’єсу «На ранчо», Джуліана Узлова співала про «Чобітки», Олеся Глазачева виступила з піснею «Донечка Вкраїни», Влада Адамюк порадувала піснею «Батькам», Аліна Писаренко та Євгенія Копань виконали пісеньку з таночком «Дощик капає із стріхи», Вадим Блоха заспівав пісню «Твоя країна -Україна».
Феєрично закружляли та розвеселили усіх присутніх працівники районного Будинку культури, які цього разу виступили в ролі клоунів Чупи та Чупса. Їхні яскраві костюми та нестандартно підібрані конкурси, де малеча приймала із задоволенням активну участь разом з дорослими, надовго залишаться в пам”яті щасливих учасників свята.
Під час своїх виступів досить впевнено і гарно трималися на сцені Ірина Бока, Валентина Костенко, Марія Коцар, Юлія Вагіна, Олександра Компанієць, Макарій Олійник, Ігор Следь, Андрій Таран, Анастасія Сергата, Богдан Письменний, Дмитро Веремеєнко, Мирослав Швець, Артем Узлов, Юлія Баландіна, Таїсія Роменська, Артем Гавриленко, Назар Момот, Віталій Водянюк, Владислав Щербина, та Софія Гиренко.
Після концертної програми всі учасники фестивалю були нагороджені дипломами і солодкими подарунками.
Дуже добре, що в нашому районі щорічно відбуваються такі фестивалі. Це дає змогу дітям з обмеженими функціональними можливостями повірити у себе, батькам та організаторам розкривати нові таланти дітей, розвивати уже набуті навички, вірити одне в одного та любити свою землю і свою країну.

Олена Приходкова.

На знімку: спільне фото усіх учасників районного фестивалю під час зустрічі.