З 1 січня 2015 вступили в дію зміни до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» та до Кодексу України про адміністративні порушення (Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин» від 14.08.2014 №1648-VII), які передбачають, що ВСІ ФІЗИЧНІ та юридичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання тварин, ЗОБОВ’ЯЗАНІ ІДЕНТИФІКУВАТИ УСІХ ТВАРИН У ГОСПОДАРСТВІ (ВРХ, ДРХ, свині), вести облік усіх тварин у господарстві, в тому числі щодо їх народження, усіх переміщень тварин, а також при забої, утилізації та падіжу тварин.
Фізичні особи, що займаються розведенням тварин та їх утриманням для власного споживання продуктів харчування тваринного походження – також ЗОБОВ’ЯЗАНІ ІДЕНТИФІКУВАТИ УСІХ ТВАРИН У ГОСПОДАРСТВІ!!!!
Подавати дані про реєстрацію тварин, їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж власник повинен протягом 5 робочих днів з дати таких дій або подій.
Фізичні особи – власники тварин, які НЕ звертаються до відповідних установ ветеринарної медицини з метою ідентифікації і реєстрації тварин або ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ проводити реєстрацію тварин – підпадають під дію статті 107.2 Кодексу України про адміністративні порушення «Порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин». Дана стаття тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85грн), а на фізичних-осіб підприємців та уповноважених осіб – від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85-170грн).
Ідентифікація тварин сприяє контролю за обліком та переміщенням худоби, що дає можливість контролювати епізоотичний стан в тваринництві, забезпечити належну охорону і профілактику здоров’я худоби і, як наслідок, здоров’я людей, а також їх забезпечення високоякісними і безпечними м’ясо-молочними продуктами та достовірною інформацією про умови їх виробництва.
Шановні власники тварин! Будьте відповідальними та поважайте інших, не створюйте ймовірну загрозу сусіднім тваринам, проідентифікуйте власну тварину та проведіть повний клінічний огляд власних тварин!
Звертатися з питань ідентифікації за адресою : смт.Петрове вул. Дружби 55/1

З повагою УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ В ПЕТРІВСЬКОМУ РАЙОНІ