тристоронню Угоду про співпрацю з обласним парламентом дітей підписують голови обласної ради Олександр Чорноіваненко та обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко- Під таким девізом працюють депутати Петрівського районного парламенту дітей, створеного на базі районного центру дитячої та юнацької творчості разом зі своїм координатором Анною Стожковою - ученицею 11 класу Червонокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ( до слова, у шостому класі цієї ж школи навчається і Сергій Безщасний, якому Указом Президента України від 08.11.2016 року було призначено стипендію Президента України строком на один рік як переможцю Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка - авт.). І хоча, за її словами, на цій відповідальній посаді перебуває лише рік, може похвалитися досягнутими результатами своїх однодумців.
По роботі - й шана. На пленарному засіданні V сесії ХІ скликання обласного парламенту дітей, яка минулого тижня відбулася у Кропивницькому, Петрівський РПД було нагороджено дипломом за вагомий внесок у розвиток учнівського парламентаризму, активну громадську позицію та зайняте перше місце в рейтинговій системі діяльності Кіровоградського обласного парламенту дітей.

депутати за роботоюВідповідно до розпорядження голови Петрівської районної ради Тамари Сакари, в сесійній залі районної ради відбулося одинадцяте засідання сесії сьомого скликання.
У його роботі взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Тетяна Панета, керівники структурних підрозділів РДА, територіальних органів міністерств і відомств України, сільські та селищні голови, представники засобів масової інформації району.
У ході пленарного засідання були розглянуті 25 питань порядку денного, попередньо детально опрацьовані на спільному засіданні постійних комісій та президії районної ради, зокрема:
- Про районну програму соціального захисту малозабезпечених верств населення Петрівського району на 2017 рік;
- Про програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції і членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2017-2018 роки;
- Про внесення змін до програми зайнятості населення Петрівського району на період до 2017 року;
- Затвердження районної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017 рік;

вітальна хореографічна композиціяЖиття людей, як клімат, влада і мода, постійно змінюється. Незмінною залишається лише праця сільських трудівників, котрі з першим промінням весняного сонця виходять в поле. Вони віддають землі свої сили, любов, досвід, уміння, а зібравши по осені увесь урожай, засівають ниви озиминою вже для наступного. Цей споконвічний цикл можна назвати хліборобським колом. Пізньої осінньої пори, коли земля готується до зимового сну, а славні орачі завершують оранку, вкриваючи її чорною ковдрою, настає той час, коли відзначається День працівників сільського господарства.
Цього року, вже традиційно, на урочистості з нагоди професійного свята до сесійної зали районної ради запросили сільгоспвиробників, керівників установ і організацій РДА та районної ради, сільських та селищних голів і, звичайно ж, очільників району. Перед початком святкових урочистостей у приміщенні звучать мелодії пісень української естради, а гості розглядають облаштовану виставку фото та газетних архівних матеріалів про сільських трудівників.

виступ учнів Богданівської ЗШ І-ІІ ступенівШвидкоплинний час минає,
Вік космічний відкриває,
Та немає переводу
Добрим звичаям народу!
Саме такими словами розпочався щорічний фестиваль народно-мистецьких традицій „Благослови, мати…», покликаний відродити традиції українського народу, зберегти його культурну спадщину. Наш український народ має багату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас іде життєва мудрість, збережена народом у звичаях та обрядах.
Щороку на мистецькому святі відроджуються нові звичаї та традиції, про які ми, сучасне поко-ління, або призабули, або навіть і не знали. А відродити їх допомагають фольклорні колективи загальноосвітніх навчальних закладів району, яких на цьогорічний фестиваль зібралося одинадцять.
Розпочався фестиваль з найголовнішого моменту в житті кожного – народження дитини. Як проходив обряд першої купелі - продемонстрував фольклорний гурт «Василечки» Богданівської ЗШ І-ІІ ст. Наступним важливим моментом в житті людини після народження є її хрещення. Як проходить обряд хрестин у нашій місцевості - показали учасники гурту «Берегиня» Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст. у своєму виступі «Одного разу у Петровому».

Кіровоградське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», в рамках Меморандуму про співпрацю, укладеного 11 жовтня 2016 року, повідомляє наступне. З метою підвищення рівня забезпечення сімей учасників АТО житлом Держмолодьжитлом ініційовано внесення змін до Порядку використання власних коштів (коштів статутного капіталу) Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», в частині надання права на перевагу в отриманні кредиту молодим сім’ям, в яких один із членів сім’ї (чоловік або дружина) брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення, а також сім’ям молодих громадян, учасників антитерористичної операції, що загинули у період проведення антитерористичної операції. Зазначені зміни затверджено рішенням засідання спостережної ради Держмолодьжитла від 21 жовтня 2016 року.
Кредит за рахунок власних коштів Держмолодьжитла надається на будівництво (реконструкцію) і придбання житла молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам (віком до 35 років), які, згідно із законодавством, визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов.
Відсоткова ставка за користування кредитом встановлена у розмірі 14,1% річних, кредит надається терміном до 30 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку. .
Детальну інформацію можна отримати за адресою: м. Кропивницький, вул. Кавалерійська, 2, кім. 201, тел.:24-53-82, а також на сайті Держмолодьжитла: http//www.molod-kredit. gov.ua/.

Олександр Братченко, військовий комісар Петрівського РВК, підполковник

17 листопада 2016 року на території Зеленської ЗШ І - ІІ ступенів в с.Зелене Петрівського району проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»
В програму дня входило:
- показові виступи рятувальників ДПРЧ – 32 У ДСНС України у Кіровоградській області;
- демонстрація аварійно-рятувального автомобіля;
- естафети дитячих команд;
Переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Шановні жителі Петрівщини!
Вкотре нагадуємо: якщо ви або члени вашої сім’ї та родичі належите до категорії громадян, які мають право на отримання субсидії, не потрібно відмовлятися від невеликої допомоги з боку держави.
Отримати субсидію зовсім нескладно. Якщо розмір вашої плати за житло та комунальні послуги становить понад 22% сукупного доходу всіх членів сім’ї, сміливо звертайтеся за допомогою.
За призначенням субсидії на оплату комунальних послуг має право звернутися власник житла або головний винаймач чи довірена особа власника житла.
За більш детальною інформацією звертайтесь до управління соціального захисту населення за адресою: смт Петрове, вул. Центральна, 32, тел. 9-63-33, 9-63-50.

Управління соціального захисту населення РДА.

в атаці «Іллічівець» - Н.Сітчінава готується зіграти у відборіНа зимову перерву з гарним настроєм і обережним оптимізмом

Останній тур першості України серед команд Першої та Другої ліг перед тривалою зимовою перервою для петрівських уболівальників виявився доволі обнадійливим: наша перша команда на власному полі досить гідно протистояла лідерові Першої ліги, без п’яти хвилин команді Української Прем’єр ліги – маріупольському «Іллічівцю»,і лише через брак досвіду виступів на такому рівні не зуміла втримати переможний для себе результат. Втім, нічия з лідером і відібране у нього очко теж багато чого варті. А друга команда в Маріуполі довела свій вищий клас над дублерами приазовців і в рамках двадцятого туру серед команд Другої ліги здобула виїзну перемогу в поєдинку з «Іллічівцем-2» з рахунком 1:0 (гол на рахунку Віталія Колеснікова).
Та повернімося до поєдинку, що проходив у Петровому, де зустрічалися головні команди. Відверто кажучи, перше враження від «Іллічівця», з огляду на передматчеву розминку та й взагалі, враховуючи деякі антуражні моменти, було позитивним. Але якось по ходу гри цей позитив поволі став сходити нанівець. Звичайно, «Іллічівець» - колектив сильний, потужний, напевне, й першу сходинку в турнірній таблиці посідає невипадково. Що, власне, й не дивно, адже фінансові можливості для комплектації команди, генеральним спонсором якої є таке потужне підприємство, як Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча, очевидно, значно кращі ніж у решти команд, що виступають у Першій лізі.