вітальна хореографічна композиціяЖиття людей, як клімат, влада і мода, постійно змінюється. Незмінною залишається лише праця сільських трудівників, котрі з першим промінням весняного сонця виходять в поле. Вони віддають землі свої сили, любов, досвід, уміння, а зібравши по осені увесь урожай, засівають ниви озиминою вже для наступного. Цей споконвічний цикл можна назвати хліборобським колом. Пізньої осінньої пори, коли земля готується до зимового сну, а славні орачі завершують оранку, вкриваючи її чорною ковдрою, настає той час, коли відзначається День працівників сільського господарства.
Цього року, вже традиційно, на урочистості з нагоди професійного свята до сесійної зали районної ради запросили сільгоспвиробників, керівників установ і організацій РДА та районної ради, сільських та селищних голів і, звичайно ж, очільників району. Перед початком святкових урочистостей у приміщенні звучать мелодії пісень української естради, а гості розглядають облаштовану виставку фото та газетних архівних матеріалів про сільських трудівників.

Тамара Сакара і Сергій Завалій нагороджують Сергія АрсєнтьеваРозпочалося свято з мелодії пісні «Моє рідне село». Діти виконують привітальну хореографічну композицію. Ведучий вітає учасників зібрання словами:
Такий вже давній звичай хліборобський,
Як гості завітають у наш край
На рушнику барвистому підносим,
Їм запашний, петрівський коровай.
Дівчата в національному вбранні вручають керівникам району Сергію Завалію та Тамарі Сакарі прикрашений калиною коровай, який потім красувався на столі, на вишитому рушникові, немовби доповнюючи святкову символіку. Звертаючись до працівників сільського господарства, очільники району дякували їм за їх невтомну працю, взаєморозуміння, за підтримку у здійсненні соціальних проектів, бо саме дружні, партнерські стосунки, співпраця з органами місцевого самоврядування дають помітні результати у розвитку сільської інфраструктури. Завдяки самовідданій і наполегливій праці сільських трударів наш район з хлібом, м’ясом і молоком. Бажали їм здоров’я, добробуту та родинного затишку, сприятливих погодних умов, гарних врожаїв, любові до своєї справи, достатку. Завдяки усім цим складовим наша Петрівщина ставатиме ще заможнішою, нехай лише запанує мир на всій Україні.  виступає хор Петрівського РБКЗатим голова РДА Сергій Завалій та голова районної ради Тамара Сакара провели нагородження спільними Почесними грамотами за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток сільського господарства району та з нагоди Дня працівників сільського господарства: Сергія Арсентьєва, тракториста-машиніста ПП «Дружба»; Віталія Висоцького, водія ТОВ «Малинівське»; Сергія Даценка, виконавчого директора ТОВ «Чечеліївське»; Олега Кривця, водія ПСП «Водянське»; Лілію Куницьку, голову Петрівської районної профспілки працівників АПК; Артема Сидоренка, механізатора ТОВ Агрофірма «Фортуна»; Віталія Ситника, тракториста-машиніста ПСП «Зарічне»; Дмитра Парасенка, тракториста ФГ «Катрич»; Віктора Пискуна, начальника управління АПК Петрівської РДА (у 1994-1999 роках) та Олександра Таранця, водія ТОВ «Агрофірма Маяк».
Зі словами привітання від імені голів сільських та селищних рад до сільських трудівників звернувся Новостародубський сільський голова Віктор Заїка. Він зазначив, що, завдяки керівникам аграрного сектора та їх розумінню гостроти наявних проблем на селі, досить відчутне їх сприяння в питаннях со-ціально-економічного розвитку територій. Віктор Григорович їм за це побажав наснаги до роботи, щоб ниви завжди були врожайними, а в кожній оселі панували злагода, достаток, а на столі щоб був хліб і до хліба. Своєрідним і цікавим виявилося привітання учнів Петрівської ЗШ І ступеня, яким гучно аплодували глядачі.
<aclass="modal" href="/images/2016/9906/9906-9-l.jpg" target="_blank" rel="prefetch">хліборобів вітає Віктор ЗаїкаУ залі також були присутні ветерани сільськогосподарського виробництва. Ведучий подякував їм за любов до землі та професійний досвід, яким вони щедро діляться з молодими хліборобами. У свою чергу, колишній начальник АПК Віктор Пискун подякував за запрошення, за представлену можливість побачитись і поспілкуватись з колегами. Бажав миру, здоров’я і благополуччя. Після пісенного вернісажу учасників художньої самодіяльності аграріїв вийшла вітати група працівників соціальної сфери. Від імені їх усіх заступник голови РДА Тетяна Панета висловила найкращі побажання, щиру шану та назвала сільгоспвиробників своїми колегами, адже вони спільно працюють у вирішенні соціальних проблем. «За добрі справи, низький вам уклін!», - продовжила Тетяна Григорівна. Затим ветеранам Лілії Куницькій, Віктору Пискуну і Дмитру Гончаруку вручили вітальні листівки та подарунки, а присутньому у залі досвідченому хліборобові і керівникові ТОВ «Агрофірма «Фортуна» Леоніду Назарукові, під бурхливі аплодисменти залу, піднесли золотавий коровай. На закінчення урочистостей у виконанні народного аматорського колективу «Петриківські козаки» із селища Нова Прага, що в Олександрійському районі, прозвучала низка чудових українських пісень, завдяки чому святковий настрій став ще більш піднесеним.

Сергій АНДРУСЕНКО.

привітання від учнів звучать пісні у виконанні квартету «Елегія»

колег вітає Віктор Пискун коровай від працівників соціальної сфери

у залі сільгоспвиробники: Леонід Назарук, Анатолій Іщенко, Іван Дулявиступають «Петриківські козаки»

На знімках: вітальна хореографічна композиція; Тамара Сакара і Сергій Завалій нагороджують Сергія Арсєнтьева; виступає хор Петрівського РБК; хліборобів вітає Віктор Заїка; привітання від учнів; звучать пісні у виконанні квартету «Елегія»; колег вітає Віктор Пискун; коровай від працівників соціальної сфери; у залі сільгоспвиробники: Леонід Назарук, Анатолій Іщенко, Іван Дуля; виступають «Петриківські козаки».