Кіровоградське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», в рамках Меморандуму про співпрацю, укладеного 11 жовтня 2016 року, повідомляє наступне. З метою підвищення рівня забезпечення сімей учасників АТО житлом Держмолодьжитлом ініційовано внесення змін до Порядку використання власних коштів (коштів статутного капіталу) Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», в частині надання права на перевагу в отриманні кредиту молодим сім’ям, в яких один із членів сім’ї (чоловік або дружина) брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення, а також сім’ям молодих громадян, учасників антитерористичної операції, що загинули у період проведення антитерористичної операції. Зазначені зміни затверджено рішенням засідання спостережної ради Держмолодьжитла від 21 жовтня 2016 року.
Кредит за рахунок власних коштів Держмолодьжитла надається на будівництво (реконструкцію) і придбання житла молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам (віком до 35 років), які, згідно із законодавством, визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов.
Відсоткова ставка за користування кредитом встановлена у розмірі 14,1% річних, кредит надається терміном до 30 років, але не більше ніж до досягнення позичальником пенсійного віку. .
Детальну інформацію можна отримати за адресою: м. Кропивницький, вул. Кавалерійська, 2, кім. 201, тел.:24-53-82, а також на сайті Держмолодьжитла: http//www.molod-kredit. gov.ua/.

Олександр Братченко, військовий комісар Петрівського РВК, підполковник