військовий комісар Олександр Братченко звертається до призовниківВідтоді, як на сході України через агресію Росії, за підтримки місцевих сепаратистів, котрі планували розколоти Україну, до цього часу тривають бойові дії, захист Батьківщини  став дійсно священним  обов’язком кожного громадянина.  Та все ж ця важлива, першочергова місія  лягає, в першу чергу, на плечі кадрових військовослужбовців. Їх ряди нині поповнюються за рахунок призову на строкову службу та ще завдяки нашим співвітчизникам, які проявили бажання захищати Вітчизну на контрактній основі, адже усі ми хочемо миру на нашій землі.
Днями на ганку Петрівського військового комісаріату, згідно Наказу військового комісара Петрівського РВК Олександра Братченка, відбулися чергові урочисті проводи юнаків до лав ЗСУ. Звертаючись до призовників Максима Ковтуна і Богдана Харченка, Олександр Володимирович повідомив, що їх служба проходитиме не у зоні АТО. Розпочнеться вона в учбовій частині, а потім продовжиться у військових підрозділах, які не беруть участі у бойових операціях. «Військова служба завжди гартує юнаків, які стають за цей час стають справжніми чоловіками. Бажаю вам чесно виконати свій громадянський обов’язок по забезпеченю охорони кордонів нашої Батьківщини, успішної вам служби та благополуччя», - звернувся з напутнім словом Олександр Братченко.

День працівників радіо, телебачення та зв’язкуШановні працівники радіо, телебачення та зв’язку!

Щиро та сердечно вітаю вас із професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку!
Сучасне життя не можливе без засобів масової комунікації, які ви уособлюєте. Саме ви допомагаєте людям вчасно дізнаватися, чим живе світ. Завдяки вашій професійній та оперативній роботі в оселі кожного українця щодня відкрите інформаційне вікно. Ваша плідна і натхненна праця є запорукою успішної роботи по інформуванню населення стосовно актуальних подій життєдіяльності області, держави.
Бажаю працівникам радіо, телебачення та зв’язку творчої наснаги, корпоративної солідарності, вдячних споживачів інформаційної продукції та нових професійних досягнень. Міцного здоров’я, радості, добробуту, миру та злагоди вам і вашим родинам!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники радіо, телебачення та зв’язку!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас із професійним святом! Це свято об’єднує людей різних професій: журналістів, редакторів, видавців, режисерів, операторів – всіх тих,чия благородна праця забезпечує одне з основних прав громадян – право свободи слова.
Бажаємо вам нових творчих здобутків, міцного здоров’я, добра й злагоди у ваших родинах, здійснення задумів та мрій, удачі, успіхів і благополуччя. Хай всі ваші сміливі плани будуть реалізовані. Радуйте глядачів і слухачів своїми знахідками і досягненнями, залишайтеся завжди цікавими, не втрачайте свої індивідуальності. Миру та благополуччя вам і вашим сім’ям.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

ГО «Інститут громадянського суспільства» підготував чергові посібники для працівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та активістів об’єднаних громад.
У анотації до посібника «Місцеве самоврядування та децентралізація. Законодавство» (навчальний модуль) йдеться: Новообрані у жовтні 2015 року місцеві ради розпочали свою роботу в нових умовах, коли в Україні відбувається реальна реформа всієї системи публічної влади та органів місцевого самоврядування зокрема. Ті закони, які лише вчора вважались незмінними, сьогодні уже змінені, ті повноваження, які впродовж останніх років концентрувались в державних органах, знову передаються до органів місцевого самоврядування».

Днями, в саме наприкінці жовтня цього року, відбулася значна подія в житті нашого будинку, який розташований в смт Петровому по вулиці Святковій №23.
Зазначимо, що наш будинок - це перша двоповерхівка нашого селища, яку було збудовано ще в кінці 50-х років минулого століття. З нашого будинку розпочалися забудови мікрорайонів багатоповерхових будинків. І, звичайно, за часів свого існування, відбулися певні руйнації даної будівлі. Ми, мешканці будинку, по можливості, намагаємося утримувати свою будівлю, прибирати в під“їзді та на прилеглій території, ремонтувати та фарбувати. Але величезною проблемою, звичайно, була покрівля, яка постійно текла, прогнили крокви основної конструкції даху.

Павло Абрамов під час проведення «Дня урожаю» (фото кінця 1970 років)Днями працівники культури району відзначили своє професійне свято

У наш час розмаїттям цікавих передач по телебаченню, відео з найкращими художніми номерами можна насолодитися, не виходячи з дому та переглядаючи їх в Інтернеті. Та не порівняти відеозапис чи телепередачу з виступом виконавців, які зі сцени виконують свої твори, чи грають ролі. В залі краще відчуваєш красу звуку, атмосферу глядацької аудиторії. Завдяки працівникам Будинків культури і клубів, бібліотечним працівникам, аматорам народного мистецтва ми маємо чудову змогу спілкуватися з дивовижним світом творчості, долучатися до невичерпного джерела духовних надбань людської мудрості.
Їхня праця натхненно і творчо примножує духовні скарби нашого народу, зберігає культурні традиції, розвиває самобутні таланти, несе людям радість і любов до краси!

каваЦя стаття не претендує на абсолютну правоту. Особисто я відмовився від кави ще рік тому, переживши досить неприємні 2 тижні «ломки». Але це було моє усвідомлене рішення, а зараз я хочу розглянути усі аргументи «за» і «проти». Можливо, для когось аргументи на користь кави переважать аргументи «проти».
Що таке кава? Чому багато людей так прив’язані до цього напою і не уявляють, як прокинутися без нього вранці?
На чому заснована дія кави?
Вміст кофеїну у напої становить до 1500 мг/л. Це речовина, яка стимулює нервову систему. Дія кофеїну прискорює серцебиття, піднімає кров’яний тиск. Під впливом кофеїну підсилюється збудження головного мозку людини, у невеликих дозах кофеїн підсилює умовні рефлекси та призводить до підвищення рухової активності. Дія кофеїну підвищує фізичну та розумову працездатність, зменшує сонливість і втому.
Кофеїн діє декілька годин. Потім з’являється втома. Систематичне вживання кофеїну у великих дозах (1000 мл на день і більше) посилює виснаження нервових клітин. З часом виникає залежність.

Новостародубська сільська рада, яка розташована по вул. Степняка-Кравчинського, буд.1 (с. Новий Стародуб, Петрівський район, Кіровоградська обл.),повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. При роботі опалювального генератора у атмосферу надходять забруднюючі речовини: вуглецю оксид, азоту оксиди, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом, арсен, хром шестивалентний, міді окис, нікель металевий, свинець,цинку окис, ртуть металева, ангідрид сірчистий. Згідно аналізу результатів розрахунку розсіювання, всі забруднюючі речовини в приземному шарі повітря не перевищують встановлених нормативів ГДК. Викиди забруднюючих речовин від даного об’єкта не чинять суттєвого впливу на стан довкілля. Зауваження надсилати в Петрівську району державну адміністрацію за адресою: вул. Святкова, 20, кабінет 106, тел.. 9-63-01

момент гриНа фініші сезону – найсерйозніше випробування

Кінець минулого тижня позначився для уболівальників Петрівщини уже одним з останніх футбольних видовищ у цьому сезоні, адже залишився лише один – заключний тур, перш ніж команди роз’їдуться на зимові канікули, а в чемпіонатах розпочнеться тривала чотиримісячна перерва, під час якої, напевне, відбудеться деяке переформатування складів команд, гратимуться товариські матчі в рамках передсезонного збору, проводитимуться неофіційні турніри.

Свою заключну домашню гру «Інгулець-2» проводив у Володимирівці, а не, як це спочатку анонсувалося, - на головному стадіоні в Петровому. Чому стався перенос – напевне, більшість уболівальників здогадуються. Причиною стали потужні осінні зливи, які зробили трав’яні газони дуже вразливими до механічних пошкоджень (про що, власне, ми й писали в попередньому номері). Причому, до-шкульність цієї обставини стала помітною вже на багатьох рівнях. Скажімо, через небажання остаточно знищити вимоклий газон один з лідерів Першої ліги рівненський «Верес» вперше переніс проведення домашнього поєдинку на один із стадіонів області за більш ніж шістдесят кілометрів від обласного центру.

З 07 по 11 листопада 2016 року в дошкільних та загальноосвітніх закладах району відбувся Тиждень знань з безпеки життєдіяльності на тему: « Легко вогник запалити та не просто загасити ». У ході проведення Тижня основна увага приділялася навчанню дітей теорії попередження випадків виникнення пожеж, правилам користування пічним опаленням та електронагрівальними приладами, а також користуванням газом в побуті, правилам безпечного поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, правилам поводження біля води, попередження дитячих пустощів з вогнем тощо. В рамках тижня знань проводилися загальношкільні лінійки, уроки знань, години спілкування, виховні тематичні заходи, бесіди з дітьми відповідно до вікових груп, конкурси малюнків, аплікацій, кросвордів, ребусів, плакатів, стіннівок та інше. Перед учнями загальноосвітніх шкіл з бесідами про дії в разі виникнення надзвичайних ситуацій виступили співробітники Петрівського РС та ДПРЧ-32 У ДСНС України в області.

Вітаємо переможця!

Петрівський РС У ДСНС в області з 15 жовтня по 15 листопада 2016 року проводив конкурс на конкурс на кращий виріб в техніці орігамі « Герой-рятівник ». Переможець був нагороджений цінним подарунком.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області