військовий комісар Олександр Братченко звертається до призовниківВідтоді, як на сході України через агресію Росії, за підтримки місцевих сепаратистів, котрі планували розколоти Україну, до цього часу тривають бойові дії, захист Батьківщини  став дійсно священним  обов’язком кожного громадянина.  Та все ж ця важлива, першочергова місія  лягає, в першу чергу, на плечі кадрових військовослужбовців. Їх ряди нині поповнюються за рахунок призову на строкову службу та ще завдяки нашим співвітчизникам, які проявили бажання захищати Вітчизну на контрактній основі, адже усі ми хочемо миру на нашій землі.
Днями на ганку Петрівського військового комісаріату, згідно Наказу військового комісара Петрівського РВК Олександра Братченка, відбулися чергові урочисті проводи юнаків до лав ЗСУ. Звертаючись до призовників Максима Ковтуна і Богдана Харченка, Олександр Володимирович повідомив, що їх служба проходитиме не у зоні АТО. Розпочнеться вона в учбовій частині, а потім продовжиться у військових підрозділах, які не беруть участі у бойових операціях. «Військова служба завжди гартує юнаків, які стають за цей час стають справжніми чоловіками. Бажаю вам чесно виконати свій громадянський обов’язок по забезпеченю охорони кордонів нашої Батьківщини, успішної вам служби та благополуччя», - звернувся з напутнім словом Олександр Братченко.

майбутні захисники Вітчизни Богдан Харченко та Максим КовтунГолова районної ветеранської організації О.В. Гіюк висловив сподівання, що юнаки зарекомендують себе надійними воїнами та не підведуть своїх земляків, дав слушні поради призовникам та їх батькам. Вже традиційно проводи до Збройних Сил України відбуваються за участі священиків. Отець Дмитро Городецький зазначив, що, перебуваючи на службі у Збройних Силах, потрібно бути розсудливими і відповідальними. Завжди пам’ятати вислів: «Береженого і Бог береже» та частіше молитися, адже, виконуючи цю важливу місію, потрібно бути сильними не лише фізично, але й духовно. Побажав стати надійними і мужніми захисниками, а потім щасливо повернутися додому. Святі отці Дмитро і Михайло, разом з рідними, помолися за них та окропили новобранців свяченою водою.

Сергій АНДРУСЕНКО.

хвилююча мить прощання

На знімках: військовий комісар Олександр Братченко звертається до призовників; майбутні захисники Вітчизни Богдан Харченко та Максим Ковтун; хвилююча мить прощання.