Дорогі друзі!

Щиро вітаю з професійним святом - Днем рятівника.
На ваших плечах не тільки забезпечення техногенного і природного благополуччя, а й життя, здоров’я та долі багатьох людей.
Ця професія справедливо належить до найблагородніших та найвідповідальніших, адже вона пов’язана із захистом людини. 
Люди, які обрали професію рятівника, відзначаються особливими рисами характеру: самовідданістю, мужністю, сміливістю, силою волі та дисциплінованістю.
Міцного вам здоров’я, наснаги та терпіння у вашій нелегкій праці. В час, коли ви бережете людські життя, нехай вас оберігає Господь Бог і обдаровує Своїми щедротами!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники пожежно-рятувальної служби!

Ви стоїте на сторожі людського життя і здоров’я, обе-рігаєте матеріальні цінності від стихійних і техногенних надзвичайних ситуацій. Навіть в мирний час ви стоїте на бойовому посту. Суспільство високо цінує ваш героїзм і готовність до самопожертви.
Тож від щирого серця вітаємо вас з професійним святом, зичимо здоров’я і успіхів в усьому, добробуту і щастя вашим родинам.

З повагою Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

* * *

Шановні колеги, ветерани і пенсіонери Державної служби України з надзвичайних ситуацій!

17 вересня ми відзначаєм своє професійне свято - «День рятівника».
Глава нашої держави відзначив значний внесок пра-цівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.
«Робота рятувальників – людей справді героїчної професії – завжди пов’язана з ризиком, потребує постійної концентрації сил, повної віддачі та мужності.
Дозвольте цього святкового дня побажати усім вам міцного здоров’я, всіляких гараздів та побільше життєвих благ і якомога менше тривожних викликів. Нехай мир і злагода панують у ваших домівках, а Господь Бог обе-рігає вас від усіх негараздів.

Володимир Малюта, начальник Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Шановні працівники та ветерани лісового господарства !

Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята – Дня працівників лісу!
Ваша професія — одна з найважливіших на Землі, ос-кільки ліси – це прекрасний, здібний до відтворення природний комплекс, надійний екологічний щит. Охорона цього безцінного дару природи – високе покликання працівників лісового господарства. Щоденна праця в усі пори року за будь-якої погоди покликана примножувати зелене багатство країни, забезпечувати екологічну безпеку людей та гармонійну взаємодію суспільства і природи. Спрямовуючи зусилля на зміцнення лісового фонду України, лісівники вносять вагомий внесок у захист земельних угідь та по-ліпшення стану довкілля, забезпечують потреби суспільства у різноманітній лісовій продукції.
Шановні працівники та ветерани лісового господарства, дякуючи Вам за невтомність і самовідданість, щиро бажаю щастя, миру, добра та достатку.

З повагоюголова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні лісівники!

Загальновідомо, що саме ліси, рослинність зробили нашу планету придатною для життя, створивши атмосферу. Та, на жаль, діяльність людини, неконтрольований розвиток промисловості, яка забруднює навколишнє середовище шкідливими речовинами, може поставити людство на межу екологічної катастрофи. Тому діяльність працівників лісового господарства є надзвичайно важливою, адже збільшення площ лісових насаджень є тим фактором, який здатен вберегти нас від біди.
Бажаємо подальших успіхів у вашій діяльності, а вам і вашим родинам - великого людського щастя, здійснення всіх ваших мрій і планів, добробуту, здоров’я і мирного неба над головою.

З повагою Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом —Днем фармацевтичного працівника!

Встановлення цього державного професійного свята – це визнання соціальної важливості вашої самовідданої праці, спрямованої на забезпечення населення і закладів охорони здоров’я ефективними та якісними лікарськими засобами.
Сьогодні ваша робота як ніколи важлива й значуща. Ви несете гуманну місію — допомагаєте людям зберегти і зміцнити здоров’я, а часом - рятуєте дорогоцінне життя.
Щиро бажаю вам, шановні працівники фармації, міцного здоров’я, щастя і добра. Нехай ваша праця збагачується новим досвідом, а кожен прожитий день сповнюється гордістю за обрану професію.

З повагоюголова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Дорогі друзі, працівники фармацевтичної галузі!

Здоров’я людини – найбільший скарб, адже його не купиш ні за які гроші. Ви, разом з працівниками лікувальних установ, допомагаєте людям його зберегти та відновити. Ваші добрі поради, співчуття та увага допомагають хворим повірити в краще, перемогти хворобу.
Бажаємо вам всіляких гараздів: сімейного затишку і любові, достатку і благополуччя і, звичайно ж, здоров’я.

З повагою Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

ЇЇ є за що шанувати

Людмила Миколаївна Притула Людмила Миколаївна Притула працює провізором в аптеці №54 ПАТ «Ліки Кіровоградщини» вже більше 12 років. Освіту здобула в Харківському національному уні-верситеті, який закінчила в 2004 році.
Вона користується авторитетом і повагою серед колег за високий професіоналізм, відповідальне ставлення до роботи, порядність, а серед відвідувачів – за уважність та доброзичливість.

 

 

 

 

оновлений головний корпус обласної дитячої лікарніВідкриття оновленого головного корпусу обласної дитячої лікарні однозначно стало для області подією. Його ремонт виконаний настільки серйозно і якісно, що здається, ніби це – новобудова.
Оглянути результати реконструкції керівництво лікарні запросило журналістів. І це був не показушний захід – кожен міг зайти в будь-яке приміщення, поспілкуватися із будь-яким працівником чи відвідувачем.
Головний лікар Василь Хорощак, перш за все, звернув увагу на те, що в корпусі раціонально змінили розташування відділень: тепер, наприклад, травмпункт знаходиться на першому поверсі (раніше був у підвалі хірургічного корпусу), інфекційне перенесли на другий, на його місці – консультативна поліклініка. «Логістику» змінили, стверджує очільник лікарні, щоб усім було зручніше. Більше того, реконструкція дозволила вирішити досить серйозну проблему перенаселення палат. Якщо раніше у них перебувало навіть по вісім пацієнтів, то зараз, в середньому, - лише чотири.
У лікарні одночасно може лікуватися до 400 дітей. Кожного року через її відділення проходять 11-12 тисяч маленьких пацієнтів. Із них біля 40% - із сільської місцевості. Щоденно функціонуючими двома реанімаційними бригадами надається невідкладна медична допомога дитячому населенню в найвіддаленіших куточках області висококваліфікованими фахівцями.

на марші команда Малинівської сільської радиНа минулому тижні, з нагоди з Дня фізичної культури і спорту, спортивна громадськість Петрівщини провела вже другу районну спартакіаду. Того дня до Нового Стародуба прибули команди аматорів спорту з різних куточків району. Невипадково спортсмени зібралися позмагатися саме тут, адже сільгосппідприємство ПСП «Зарічне», яке очолює депутат районної ради А.М.Давидовський, є одним з лідерів не лише у виробництві рослинницької та тваринницької продукції, а й у сфері розвитку сільської інфраструктури. Андрій Миколайович, зі своєю командою однодумців, є прибічником соціально відповідального бізнесу, бо їм не байдужі справи громади. Одним з яскравих прикладів цього стало будівництво спортивного комплексу площею півтора гектари, що включає в себе одне стандартне футбольне поле та два інших для міні-футболу. Всі вони мають натуральне покриття з автоматичною системою зрошення. Загальний бюджет будівництва і реконструкції спортивного комплексу становить близько двох мільйонів гривень. Тому і не дивно, що саме тут проживає краща спортивна сім’я Кіровоградщини - родина Максімових.

переможецьЗа ініціативи Президента футбольного клубу «Інгулець» Олександра Григоровича Поворознюка вперше у Петрівському районі 10 вересня з нагоди Дня фізичної культури на базі спортивного комплексу ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» відбулися районні змагання із футболу на кубок ФК «Інгулець» серед збірних команд загальноосвітніх навчальних закладів району. У них взяли участь збірні команди п’яти загальноосвітніх навчальних закладів. За результатами змагань перше місце посіла команда Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів. Друге та третє місця, відповідно, вибороли команди Володимирівської та Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Переможець змагань, команда Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, отримала кубок ФК «Інгулець». Усі команди були відзначені грамотами та цінними подарунками від ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська». Окрім цього, було відзначено кращого нападника Дмитра Євтухова, учня Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступені, та кращого гол-кіпера Артема Щербулу, учня Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Дмитро Суліма, методист відділу освіти райдержадміністрації.

Нодулярний дерматит ВРХНодулярний дерматит ВРХ. Рекомендації щодо профілактики та недопущення занесення

Нодулярний дерматит великої рогатої худоби (вузликова екзантема, заразний вузликовий дерматит, Dermatitis nodulares, Lumpy skin disease) – контагіозне інфекційне захворювання що характеризується лихоманкою, ураженням лімфатичної системи, набряками підшкірної клітковини та внутрішніх органів, утворенням шкіряних вузлів (бугрів), ураженням очей та слизових оболонок органів дихання та травлення. Хворіє велика рогата худоба, вівці, кози та жуйні дикі тварини.  Хвороба віднесена до особливо небезпечних хвороб великої рогатої худоби. Нодулярний дерматит спричиняє значні економічні втрати через те, що викликає тимчасове зниження молочної продуктивності, тимчасову або постійну стерильність биків-плідників, ураження шкіри, а також загибель хворих тварин унаслідок секундарних інфекцій.
Збудником нодулярного дерматиту є ДНК-вмісний вірус групи Neethling, роду Capripoxvirus сімейства Poxviridae.

Доброта і милосердя завжди потрібні людям, а особливо у наш непростий час. Зуміти відчути біль нужденних, як власний, простягнути руку тим, хто опинився у скруті, страждає від хвороби чи байдужого оточення, можуть тільки люди з добрим та чуйним серцем.
У серпні-вересні 2016 року розпочинається Всеукраїнська благодійна акція «Милосердя», яку в нашому ра-йоні традиційно проводить територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району. Мета акції – зібрати кошти для одиноких громадян похилого віку та громадян з обмеженими фізичними можливостями, які потребують лікування.
Зазначимо, що в минулому році за час проведення акції «Милосердя», на благодійний рахунок територіального центру надійшли кошти в сумі 11323,0 грн. та були надані одиноким людям похилого віку, громадянам з обмеженими фізичними можливостями, які обслуговуються територіальним центром. За 2015 рік допомогу отримали 23 особи.
Хочемо висловити вдячність таким благодійникам, як В.І.Больбот (СФГ «Роксолана»), А.М.Давидовський (ПСП «Зарічне»), Ю.Г.Тороп (ФГ Катрич), В.А.Самофат (ПП «Орбіта»), а також працівникам управління Державного казначейства в Петрівському районі, районного відділу культури і туризму, управління Пенсійного Фонду України в Петрівському районі, районного центру зайнятості, відділу освіти Петрівської райдержадміністрації, управління соціального захисту населення, територіального центру та організації ветеранів Петрівського кар’єру.
Ваша допомога – це неоціненний внесок у розвиток благодійності і, безсумнівно, відчутна підтримка. Добрі справи не залишаються непоміченими. Упевнені, що Ваш приклад показовий і для інших благодійників. Бажаємо Вам усіх благ, здоров’я, процвітання і тепла Вашому щирому й відкритому серцю.
Тож звертаємося з проханням до шановних благодійників: «Не залишайтеся байдужими і сьогодні!».
Для бажаючих взяти участь у Всеукраїнській благодійній акції «Милосердя» розміщуємо реквізити благодійного рахунку:
р/р 31551301125065
Код 2222216
МФО 823016
Банк: ГУДКСУ в Кіровоградській області
Одержувач: Територіальний центр СО (НСП) Петрівського району
Призначення платежу: Благодійні внески для надання допомоги малозабезпеченим громадянам похилого віку та інвалідам.
Телефони для довідок: 9-64-32, 068 533 08 39

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району

Чорний вівторок для петрівських уболівальників

Описуючи в попередньому номері районки виступи обох наших команд у 8- му турі першості України, відповідно, у першій та другій лігах, ми назвали їх невдалими, однак вже в наступному, дев’ятому турі наші хлопці нагадали нам давню і дещо іронічну істину: ніколи не буває так погано, аби не могло стати ще гірше. Хоча, здавалося б, - куди гірше? Та виявилося, що є куди. Інакше як повним провалом виступи обох наших команд минулого вівторка у дев’ятому турі назвати важко. Що стало цьому причиною – можна лише гадати: чи то магія «нещасливого» 13-го числа (хоча для наших суперників воно чомусь стало щасливим) , чи то «зіркова» хвороба, якої, певне, не уникли ряд гравців у обох складах, чи то, як хтось висловив припущення в соціальних мережах – гра «на контору», тобто свідомий «злив» через гру на тоталізаторі. А, можливо (й гадаю – це пояснення найбільш реальне), – насправді обидві наші команди не такі вже й сильні, як би нам усім цього хотілося. Крім того, попередній тренерський склад явно провалив процес комплектації головної команди, готуючи її до виступів у першій лізі. І все ж, як би там не було, але так ганебно «влітати», як це зробили наші футболісти в Рівному, для гравців, що вважають себе професіоналами, просто неприпустимо. Мабуть, мало хто з нас сподівався, що «Інгулець» переграє «Верес» на його полі: хоч у минулому сезоні з рівнянами наші футболісти виступали на рівних, однак за якісним рівнем міжсезонної підготовки ми їм явно поступилися, оскільки «Верес», будучи одним з найсильніших у другій лізі, так само став одним з найсильніших і у першій .«Інгулець» же виглядає блідою тінню минулорічного «Інгульця» - грози визнаних футбольних авторитетів. Але що буде 0:4, - напевне, не очікував ніхто з нас. А головне, що ці «0:4» відбудуться так безальтернативно, з якоюсь приреченістю і навіть без абсолютної надії, що буде забито хоча б гол престижу.