на марші команда Малинівської сільської радиНа минулому тижні, з нагоди з Дня фізичної культури і спорту, спортивна громадськість Петрівщини провела вже другу районну спартакіаду. Того дня до Нового Стародуба прибули команди аматорів спорту з різних куточків району. Невипадково спортсмени зібралися позмагатися саме тут, адже сільгосппідприємство ПСП «Зарічне», яке очолює депутат районної ради А.М.Давидовський, є одним з лідерів не лише у виробництві рослинницької та тваринницької продукції, а й у сфері розвитку сільської інфраструктури. Андрій Миколайович, зі своєю командою однодумців, є прибічником соціально відповідального бізнесу, бо їм не байдужі справи громади. Одним з яскравих прикладів цього стало будівництво спортивного комплексу площею півтора гектари, що включає в себе одне стандартне футбольне поле та два інших для міні-футболу. Всі вони мають натуральне покриття з автоматичною системою зрошення. Загальний бюджет будівництва і реконструкції спортивного комплексу становить близько двох мільйонів гривень. Тому і не дивно, що саме тут проживає краща спортивна сім’я Кіровоградщини - родина Максімових.

пам’ятний подарунок від керівників району отримує Андрій ДавидовськийЩе зранку на території цього комплексу музика і марші створюють святкову атмосферу. У цей час до спортивного майданчика прибувають учасники спартакіади та їх уболівальники. Розпочалися святкові заходи з виступу колективу художньої самодіяльності Новостародубської ЗОШ, який виконав танок та пісню «Ми горді, що народились в Україні». Згодом, під звуки козацького маршу, шикуються збірні команди Новостародубської сільської та Балахівської селищної рад, Петрівської районної ад-міністрації та Петрівької селищної ради, збірна команда освітян району, збірна команда «Молодь Петрівщини», команди Чечеліївської, Малинівської та Іскрівської сільських рад.
Серед почесних учасників святкових урочистостей - голова районної ради Тамара Сакара, заступник голови РДА Тетяна Панета, Новостародубський сільський голова Віктор Заїка і, звичайно ж, на правах господаря - голова ПСП «Зарічне» Андрій Давидовський. Ведучі Ірина Рева і Андрій Мотько оголошують про відкриття районної спартакіади. Під звуки маршу прапороносці вносять державний прапор України та прапор Петрівського району. Лунає гімн України, його рядки підспівують учасники спортивного дійства. Затим ведучі запрошують до слова заступника голови РДА Тетяну Панету та голову районної ради Тамару Сакару.

зарічанці пригощають смачною кашеюКерівники району палко вітали учасників спартакіади та уболівальників, бажали усім спортивних перемог. Вони зазначили, що одним з головним завдань влади є створення належних умов для заняття фізичною культурою та спортом з метою їх популяризації задля того, щоб якомога більше наших земляків мали можливість раціонально і корисно проводити час для загартування та зміцнення здоров’я. У районі будуються стадіони, ремонтуються спортивні зали та майданчики, аби якомога більше молоді залучити до масових видів спорту. А це, в свою чергу, дасть змогу розвивати міцні, дружні стосунки, додасть здоров’я, красу і силу та ще й згуртує і об’єднає сільські громади. Можна багато назвати любителів спорту, котрі прославились своїми досягненнями не лише на теренах району, області, а й держави. Керівники дякували засновнику сільгосппідприємства Миколі Давидовському та нинішнім господарям за гостинність і значний внесок у розвиток масового спорту. Затим Тамара Сакара і Тетяна Панета, під бурхливі оплески, вручили пам’ятний подарунок голові ПСП «Зарічне» Андрію Давидовському. Для підтримки спортивної форми та вдосконалення футбольної майстерності керівництво району подарувало футбольні м’ячі юним футболістам дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп», які отримав в.о. директора ДЮСШ Олександр Гусарєв. Відзнаки також були вручені капітанові районної волейбольної команди Олегу Бугаєнкові за успішні виступи команди на обласних змаганнях. Нещодавно у районі було створено громадську організацію «Федерація волейболу в Петрівському районі», яка незабаром представлятиме наш район на всеукраїнських турнірах. За організацію районної спартакіади була висловлена щира вдячність керуючому справами апарату райради Борису Гнатюку та вручено відзнаку. У своєму виступі Олександр Гусарєв повідомив, що у дитячій спортивній школі діють відділення для занять гандболом, футболом, кульовою стрільбою та легкою атлетикою, а з початку навчального року тут збільшилась кількість шкільної молоді. Він відзначив досягнення юних гандболісток, які вибороли перемогу у Всеукраїнському турнірі «Зірочки сходу», а наші футболісти здобули «Кубок співдружності».
найактивніші вболівальникиПісля урочистої частини учасники змагань по черзі презентували свої команди. Далі з вуст ведучого звучать слова: «Спортивні змагання розпочати пора, нумо, дружно крикнемо усі: фізкульт - ура!». Після оголошення програми спортивних змагань за мить капітанів команд збирає головний суддя спартакіади, голова районної організації Всеукраїнського спортивного товариства «Колос» Сергій Жуган. Він запрошує зареєструвати учасників змагань по видах спорту та провести жеребкування. Спартакіада проходила з таких видів спорту, як міні-футбол, дартс, шашки (жінки),перетягування каната, армрестлінг (чоловіки), вагова категорія до 90 кг та 90+.
Поза умовами спартакіади також проводилися змагання з армрестлінгу серед жінок. Крім того, були оголошені номінації на приз голови ПСП «Зарічне» Андрія Давидовського, серед найкращих команд вболівальників та переможців жіночого армрестлінгу у ваговій категорії до 90 кг., а також на спеціальний приз голови районної ради на кращого гравця з міні-футболу та переможницю жіночого армрестлінгу у ваговій категорії 90+.
змагаються силачіНайбільш цікавими та емоційними виявилися змагання з армспорту, перетягування каната та на футбольному полі. Таким чином були визначені призові місця, відповідно з цих видів спорту: з армспорту, в категорії до 90 кілограмів: 1-ше місце виборов Сергій Кицела (збірна команда «Молодь Петрівщини»), 2-ге місце – Микола Олійник (збірна команда Новостародубської та Балахівської сільських рад), 3-тє місце – Олександр Узлов (збірна команда Малинівської сільської ради); в категорії більше 90 кілограм 1-ше місце – Василь Шостак (збірна команда відділу освіти), 2-ге місце – Андрій Михайлишин (збірна команда Новостародубської та Балахівської сільських рад), 3-тє місце – Костянтин Білий ( збірна команда «Молодь Петрівщини»); з перетягування каната: 1-ше місце – збірна команда Новостародубської та Балахівської сільських рад, 2-ге місце – збірна команда «Молодь Петрівщини», 3-тє місце – збірна команда Іскрівської сільської ради; з міні-футболу: 1-ше місце – збірна команда Іскрівської сільської ради, 2-ге місце – збірна команда Петрівської РДА та районної ради, 3-тє місце – збірна команда відділу освіти. У змаганнях з дартсу перемогли: 1-ше місце – Василь Тороп (збірна команда Іскрівської сільської ради), 2-ге місце – Олег Бугаєнко (збірна команда «Молодь Петрівщини»), 3-тє місце – Борис Гнатюк (збірна команда Петрівської РДА та районної ради); з шашок: 1-ше місце – Юлія Тороп (збірна команда Іскрівської сільської ради), 2-ге місце – Наталія Притула (збірна команда Малинівської сільської ради), 3-тє місце – Тетяна Колєснік (збірна команда Новостародубської та Балахівської сільських рад). Переможцями з армспорту серед жінок стали у категорії до 90 кілограм: 1-ше місце – Наталія Абияка (збірна команда «Молодь Петрівщини»), 2-ге місце - Ірина Семенко (збірна команда відділу освіти), 3-тє місце – Ірина Лугова (збірна команда Пет-рівської РДА та районної ради), а у категорії більше 90 кг перше місце виборола Юлія Тороп (збірна команда Іскрівської сільської ради).
команда Чечеліївської сільської ради в запеклій боротьбіТаким чином за підсумками змагань оголошені загальнокомандні результати:
1-ше місце – збірна команда Іскрівської сільської ради, 2-ге місце - збірна команда «Молодь Петрівщини», 3-тє місце - збірна команда Новостародубської та Балахівської сільських рад, 4-те місце - збірна команда відділу освіти, 5-те місце - збірна команда Петрівської РДА та районної ради, 6-те місце - збірна команда Малинівської сільської ради, 7-ме місце - збірна команда Чечеліївської сільської ради.
Кубки та спільні грамоти РДА та районної ради переможцям на символічному п’єдесталі пошани вручали голова районної ради Тамара Сакара та заступник голови РДА Тятяна Панета. Вболівальники команд Чечеліївської сільської ради та збірної Петрівської РДА та районної ради були визнані найактивнішими та отримали спеціальні призи від голови ПСП «Зарічне» Андрія Давидовського, команда переможниця Ісрівської сільської ради теж від нього отримала спеціальний приз (оргтехніку), який передала до дошкільного навчального закладу Новостародубської сільської ради. Кращий гравець з міні-футболу Григорій Катрич отримав приз голови районної ради Тамари Сакари. Спортивний форум тривав до самого вечора. Спортсмени і вболівальники роз”їжджалися по домівках трохи стомленими, але, водночас, наповнені позитивними емоціями запеклої спортивної боротьби та радістю перемог.

Сергій АНДРУСЕНКО.

 спеціальний приз від голови ПСП Андрія Давидовського «Зарічне» вручає його заступник Микола Звенигородський  команда-переможець спартакіади з Іскрівської сільської ради

керівники району також взяли безпосередню участь в спортивних змаганнях, довівши, що районна влада має вдосталь сили та інтелекту, щоб бути дієвою та ефективною. турнір з шахів

На знімках: на марші команда Малинівської сільської ради; пам’ятний подарунок від керівників району отримує Андрій Давидовський; зарічанці пригощають смачною кашею; найактивніші вболівальники; змагаються силачі; команда Чечеліївської сільської ради в запеклій боротьбі; спеціальний приз від голови ПСП Андрія Давидовського «Зарічне» вручає його заступник Микола Звенигородський; команда-переможець спартакіади з Іскрівської сільської ради; керівники району також взяли безпосередню участь в спортивних змаганнях, довівши, що районна влада має вдосталь сили та інтелекту, щоб бути дієвою та ефективною.