група учасників конференції з Т.Сакарою, Т.Панетою та Г.МоскальцемМайже напередодні нового навчального року в Луганському Будинку культури ім.А.Лісіцина пройшла чергова серпнева конференція педагогічних працівників району. В ній взяли участь голова районної ради Тамара Сакара і заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета.
Розпочався захід зі вступної частини, яку я назвав би прологом, адже в ній органічно поєдналися лірично-художні сторінки з традиційним офіціозом.
Відповідний настрій задала вокальна група «Джем» Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, яка виконала пісню «Ми горді, що родились в Україні».
Кожен навчальний рік – як новий розділ вічної книги життя, сторінки якої ми заповнюємо як радістю, так і смутком, не втомлюючись дивуватися неповторності кожного дня. Всі неповторні миттєвості минулого навчального року учасники конференції пригадали під час перегляду відеофільму «Учителю, ти – світоч України!».

М.Василиненко проводить заняттяНе раз доводилося чути, що в Петровому молоді нічим зайнятися, ніде провести вільний час, відпочити. Та варто із задоволенням відзначити, що для таких нарікань залишається все менше підстав. Адже впродовж зовсім невеликого проміжку часу ситуація стала помітно змінюватися на краще. Крім спортивних секцій, гуртків художньої самодіяльності, які діють при навчальних закладах та районному Будинку культури, диско-вечорів відпочинку, та масових заходів, які проводять працівники РБК, петрівчани тепер мають змогу прогулятися гарною набережною, відпочити в парку. А днями тут, в парку відпочинку, почав функціонувати спортивний майданчик вуличних тренажерів.
Встановлено 12 різноманітних тренажерів, призначених для розминок, цілеспрямованого тренування різних груп м’язів. Ініціатором створення майданчика був голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Сергій Завалій, а встановлені вони завдяки спонсорській допомозі керівника ПСП «Райпольське» Володимира Деркача, який ви-ділив на це 66 тис.грн. Тож варто висловити щиру вдячність цим людям за такий гарний подарунок.
Щовечора, з понеділка по п’ятницю, з 18-00 до 20-00 з усіма бажаючими проводить заняття професійний інструктор Михайло Василиненко, майстер спорту з пауерліфтингу. Тож приходьте, аби підтримати свою спортивну форму, що є запорукою міцного здоров’я. Недаремно ж кажуть, що немає нічого дорожчого за здоров’я, бо його не купиш ні за які гроші.
До речі, незабаром для занять фізкультурою і спортом стане ще більше можливостей, бо триває ремонт у спортивній залі, що в приміщенні Петрівської дитячої музичної школи.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: М.Василиненко проводить заняття.

Ірина Лугова з немовлямУсиновлення -  це найкращий засіб повернути дитині, яка втратила батьківське піклування, можливість повноцінного життя та виховання в сім’ї.
Саме сім’я є природним середовищем для фізичного, духовного, інтелектуального , культурного та соціального розвитку дитини.
Дитині для повного і гармонійного розвитку необхідно зростати в сім’ї, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Цю просту істину знає кожен, як і те, що не повинно бути одиноких і обділених долею дітей. Та, на жаль, вони є. Ці діти чекають свого щастя і мріють про повноцінну сім’ю.
Тим, хто не байдужий до долі дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і має бажання усиновити дитину, повідомляємо, що наразі в Петрівському районі є 2-місячний хлопчик Єгор, від якого мама відмовилася ще у пологовому будинку, тому він залишився без батьківської любові і турботи та потребує особливої уваги.
Якщо Ви маєте добру душу, серце, наповнене теплом і любов’ю, та готові приголубити дитину, позбавлену сімейного затишку, звертайтеся за більш детальною інформацією до служби у справах дітей районної державної адміністрації за  адресою: смт Петрове, вул. Центральна, 38, каб. 204 або за тел. 9-62-63

Ірина Лугова, начальник служби у справах дітей Петрівської районної державної адміністрації

Хліб – усьому голова

Істина, винесена в загаловок, була, є і буде актуальною в усі часи. Є кілька особливо цінних понять в нашому житті. Це відноситься до землі, води, сонця, повітря і, природно, до хліба. Адже саме на нашій рідній землі вирощують пшеницю, з якої виробляється хліб. Золоті зернята в землі тягнуться до сонця і перетворюються на колосок, який наповнюється соковитим зерном. Воно достигає, і пшеничні лани перетворюються на золоте море.
Завдяки важкій хліборобській праці хліб з’являється на нашому столі. Ніщо не може порівнятися із запахом свіжого, ру-м’яного хліба. Тож до нього треба ставитися з особливою пошаною, бо в кожному його шматочку вкладено багато людської праці та здоров’я.

Правові аспекти стягнення аліментів на дітей

Обов’язок утримувати дитину до досягнення нею повноліття покладений рівною мірою на обох батьків, незалежно від того, чи перебувають вони у шлюбі.
Одним зі способів виконання обов’язку з утримання дитини є сплата одним з батьків аліментів на утримання дитини. З аналізу відповідних норм Сімейного кодексу України можна зробити висновок, що аліментами є грошові кошти на утримання дитини, які:
1) відраховуються за добровільно поданою одним з батьків заявою з його заробітної плати, пенсії, стипендії (ст. 187 СК);
2) сплачуються добровільно одним з батьків на підставі укладеного між батьками договору про сплату аліментів (ч. 1 ст. 189 СК);
3) стягуються з одного з батьків на підставі виконавчого напису нотаріуса у разі невиконання ним свого обов’язку за договором про сплату аліментів (ч. 2 ст. 189 СК);
4) стягуються з одного з батьків за рішенням суду (ч. 3 ст. 187 СК).

Повідомлення

Діючі тарифи на водопостачання та водовідведення були затверджені рішенням Петрівської селищної ради від 23.11.2011р №311/6, а в 18 січня 2013 року було прийнято рішення №947/6 про коригування базових тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, у зв’язку зі зміною тарифів на електроенергію, всі інші статті витрат залишилися без змін.
Відсоток відшкодування собівартості діючим тарифом складає 31,9% для водопостачання та 42,7% для водовідведення.
За результатами господарської діяльності по наданню послуг з водопостачання та водовідведення за 2015 рік підприємство отримало збитків на суму 2 166,5 тис.грн. Причиною збиткової діяльності по наданню вище названих послуг є економічні чинники, які не залежать від діяльності, а саме: зростання основних складових тарифу (заробітна плата, електроенергія, паливо – мастильні матеріали).
В результаті проведених розрахунків планується встановити наступні тарифи на послуги з водопостачання і водовідведення для бюджетних установ, інших організацій та населення: 

 

  Діючий тариф на послуги з водопостачання (грн.) в тому числі ПДВ за 2011 рік   Плановий тариф на послуги з водопостачання (грн.) в тому числі ПДВ з урахуванням рентабельності за 2016 рік
 Бюджетні установи  11,62  Бюджетні установи  28,50
 Інші організації  14,52  Інші організації  30,88
 Населення  6,29  Населення  23,75
  Діючий тариф на послуги з водовідведення (грн.) в тому числі ПДВ за 2011 рік  Плановий тариф на послуги з водовідведення (грн.) в тому числі ПДВ з урахуванням рентабльності за 2016 рік 
 Бюджетні установи  10,08  Бюджетні установи  28,39
 Інші організації  12,60  Інші організації  30,76
 Населення  5,49  Населення  16,34
   Порівняльна таблиця зміни вартості складових послуги
   Дані 2011 року  2016 рік Темпи зростання
Середньомісячна заробітна плата, грн.  963,00 1434,00  149%
за рік

з 11.01.2011 - 941

з 11.04.2011 - 985

з 01.12.2011 - 1004

з 01.01.2016 - 1378

з 01.05.2016 - 1450

з 01.12.2016 - 1550

 
Вартість елетроенергії, грн. 0,76 1,82 в 2,4 рази більше
Дизпаливо,грн. 9,57 17,00 177,6%
Дизильне масло, грн. 13,74 27,60 в 2 рази більше
Матеріали на поточний ремонт мереж водопостачання, грн. 12 372,54 134 575,00 в 11 разів більше
Матеріали на поточний ремонт каналізаційних мереж та обладнання, грн. 9 553,67 54 778,00 в 5,7 разів більше
Хлор в контейнерах, ціна грн./тонн. 5 760,00 8 280,00 144%

 

Всі зауваження та пропозиції стосовно планових тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для споживачів смт. Петрове просимо надавати за адресою: вул. Літвінова, буд.19, смт. Петрове, Петрівського району, Кіровоградської області, ел. адреса: kppetrivske@yandex.ua, тел. 9-76-75, впродовж 15 днів з моменту публікації повідомлення в районній газеті. 

Адміністрація КП «Петрівське»

«Інгулець-2» - лідер першості серед команд другої ліги!

Власне, йдучи минулої неділі на футбольний матч за участі команд «Інгулець-2» та «Нікополь НПГУ», мабуть, усі прихильники нашої команди сподівалися лише на перемогу, яка виводила наших футболістів на першу сходинку в турнірній таблиці, адже найголовніший наш конкурент – команда «Рух» з міста Винники, що на Львівщині, напередодні дещо несподівано поступилася на власному полі одеській «Жемчужині» з рахунком 0:1. Тож домашня перемога над «Нікополем» дозволила «Інгульцю» посісти без застереження перше місце. І, звичайно, дуже втішно, що цим шансом наші хлопці скористалися сповна. Нинішній «Нікополь НПГУ» - команда досить міцна, добротна, але, звичайно, за досвідом і майстерністю поступається «Інгульцеві». Це, до речі, у післяматчевому бліц-інтерв’ю визнав і виконуючий обов’язки головного тренера нікопольчан, заслужений тренер України Григорій Варжеленко. Взагалі Григорій Тихонович, який свого часу працював під началом таких легенд радянського ще футболу, як Володимир Ємець та Геннадій Жиздик, висловив своє захоплення побаченим в Петровому, зізнавшись, що просто не очікував у провінційному районному центрі побачити такий красень-стадіон, таку кількість небайдужих футбольних уболівальників (хоча їх цього дня було навіть трохи менше, ніж зазвичай) та й узагалі – таке піднесення, зовсім нетипове для нинішнього складного часу.

ігровий моментДруга ліга. Герой 6-го туру.
Олександр Мішуренко

Для другої команди «Інгульця» виїзний матч проти запорізького «Металурга» мав досить важливе стратегічне значення. Припустившись осічки в матчі з «Суднобудівником», петрівчанам у турнірній боротьбі з «Рухом» втрачати очки вже не бажано. І гості впоралися зі своїм завданням на всі сто, зробивши ще й гарний подарунок у вигляді впевненої перемоги своєму екс-наставнику Євгену Прошенку, для якого цей матч був останнім в «Інгульці». Найбільше старався в цьому матчі Олександр Мішуренко, який взяв участь одразу у трьох голах своєї команди. Великою мотивацією для нього стала перша в його кар’єрі присутність на трибуні одразу усієї його великої родини – дружини з дитиною, а також батьків.