Олена Бобик та Тетяна МяленкоСьогодні неможливо уявити наше життя без торгівлі та ресторанного обслуговування населення.
Відрадно, що завдяки наполегливій праці продавців, касирів, товарознавців, адміністраторів, керівників та власників закладів цієї галузі наші жителі забезпечені необхідними товарами, створюються нові робочі місця, підвищується рівень обслуговування, поліп-шується благоустрій та економічний розвиток району. Сфера торгівлі має великий потенціал. Про це свідчить існуюча мережа сучасних торговельних павіль-йонів, супермаркетів, приватних крамниць, які наповнюють споживчий ринок широким асортиментом якісної продукції з намаганням відповідати європейським стандартам.
Нині торговельні заклади тішать око добротним оформленням прилавків та вітрин, різноманітністю товарів різних торгових марок. За усім цим – сумлінна праця.
Їх власники мають прибуток, а місцеві бюджети - фінансові надходження, які потім ідуть на вирішення гострих соціальних проблем громади.
У тяжкі для України часи наші підприємці ніколи не залишались осторонь, не були байдужими до проблем держави та кожної родини зокрема. Вони і сьогодні активно підтримують Українську Армію, допомагають нашим воїнам-землякам та їхнім сім’ям. Щира вдячність вам за добре серце, патріотизм, співпрацю та розуміння.

О.Поворознюк веде спільне засідання по-стійних комісій районної радиНа розгляд дев’ятої сесії районної ради сьомого скликання, яка відбулася 29 липня, виносилися різноманітні питання життєдіяльності районної громади. Перш за все їх розглянули постійні комісії районної ради, спільне засідання яких пройшло в сесійній залі перед початком сесії. Вів засідання голова бюджетної комісії Олександр Поворознюк.
Зі звітами про виконання районної програми про-філактики злочинності на 2011-2015 роки та районної програми поліпшення умов тримання затриманих і взятих під варту осіб в ізоляторі тимчасового тримання РВ УМВС України в Кірово-градській області, покращення надійності їх охорони та недопущення надзвичайних подій на 2011-2015 роки виступив начальник Петрівського відділення Долинського відділу поліції ГУНП України в Кіровоградській області Олександр Лисенко.
Звіти головного по-ліціянта району були лаконічними і, перефразувавши спіч російського прем’єра, з яким той звернувся до жителів окупованого Криму: «Денег нет, но вы держитесь», зводився до констатації ситуації: «Грошей немає, але ми тримаємося». Бюджетних грошей, дійсно, обмаль, але основні завдання Програм виконуються завдяки спонсорам. Як зазначив Олександр Григорович, він особисто також долучився до цієї роботи, пожартувавши, що намагався облаштовувати приміщення для тримання затриманих якнайкраще - як для себе, викликавши цим пожвавлення в залі.

На події в Україні всі реагують по-різному. Навіть серед нас знаходиться чимало прихильників Росії і Путіна, яких, зазвичай, називаємо сепаратистами. Одні сидять тихо, сподіваючись, що щось зміниться і в Україну таки ж прийде «русский мир», інші цього навіть не приховують з огляду на незрозумілу безпорадність наших спецслужб, і ведуть антиукра-їнську агітацію в соціальних мережах чи у повсякденному спілкуванні з людьми, або крокують в колонах так званої хресної ходи, більше схожої на антиукраїнську демонстрацію.
В інших країнах, де Росія вже прибрала до рук чимало засобів масової інформації, фінансує неофашистські партії і виплачує шалені гонорари журналістам, які ведуть прокремлівську пропаганду, також далеко неоднозначне ставлення до України і російської агресії. То що вже говорити про Росію, громадяни якої зазомбовані пропагандою, потоками ненависті, які ллються з телеекранів! Та є і в Росії адекватні люди, які чудово розуміють, що Путін, розпочавши війну з Україною, вже фактично став міжнародним злочинцем, який поставив світ на межу катастрофи.
Сьогодні пропонуємо вашій увазі статтю російського публіциста, поета, блогера і громадського діяча Алєксєя Широпаєва, опубліковану на сайті «Побєдобєсие», яку подаємо мовою оригіналу.

Інформація для учасників АТО, молодих спеціалістів, осіб які проживають, або переселяються для постійного проживання у сільську місцевість, та які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб
Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» створений у 1998 році Кіровоградською обласною державною адміністрацією для поліпшення житлових умов населення в сільській місцевості.
Державні пільгові кредити надаються під 3 % річних строком до 20 років, а молодим сім’ям (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років) до 30 років на наступні види кредитування:
Будівництво - до 300 тис. грн.
Придбання житла - до 200 тис. грн.
Реконструкція та добудова - до 150 тис. грн..
Альтернативне опалення, підключення газо -, водо -, електромереж - до 50 тис. грн..
Основними критеріями для отримання державною пільгового кредиту є працевлаштування та проживання у сільській місцевості.
У першочерговому порядку мають право на отримання державного пільгового кредиту учасники АТО, індивідуальні забудовники для завершення раніше розпочатого будівництва та молоді спеціалісти, які працюють на підприємствах, в установах та. організаціях, які постійно проживають (або переселилися для постійного проживання), будують об’єкти кредитування в сільській місцевості і працюють в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях сільського господарства, в особистих селянських господарствах, інших господарських формуваннях, що функціонують у сільській місцевості, соціальній сфері села, а також на підприємствах, в установах та організаціях переробних і обслуговуючих галузей агропромислового комплексу, навчальних закладах, закладах культури та охорони здоров’я, розташованих у межах району, а також особи, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзацу четвертого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та громадяни України, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.
Більш детальну інформацію можна знайти на сайті або зателефонувавши до нас.
http://v-dim.in.ua тел..: (0522) 24-46-93 м. Кіровоград, вул. Шевченка, 38 оф.25

МолебеньЛітній відпочинок

Чим зайнятися на літніх канікулах – питання, дійсно, актуальне. Адже вони найочікуваніші і найдовші. Тож і хвилює це питання усіх: і дітей дошкільного віку, і школярів, і їхніх батьків, дідусів та бабусь.
Цього року дозвілля маленьких прихожан цікаво і змістовно організували настоятель храму Вознесіння Господнього ієрей Михайло Царук та його дружина Олеся. Дякуючи їм, юні петрівчани здійснили екскурсію до чоловічого монастиря, який розташований у мальовничо-екзотичному селі Талова Балка Світловодського району.
У храмі, котрий було побудовано у 1803 році, а зараз реставрується, по благословінню настоятеля храму архімандрита Серафима зустрілися із монахом Сілуаном, дізналися історію цієї неперевершеної архітектурної і духовної пам’ятки історії і культури нашого краю.

Після молебню піднялися до хреста на вершину гори.
Потім маленькі мандрівники відвідали зоопарк у селі Озера. Пітони та удави, дикобрази і шиншили, ведмеді і верблюди, вовки і кабани, білочки і лами, пе-лікани і лебеді, папуги і куріпки, веселі мавпочки зацікавили юних відвідувачів, у яких біля кожної клітки і загорожі виникало безліч запитань, і на які ледве встигали відповідати дорослі.

Зміни в оформленні субсидій: про що потрібно знати петрівчанам

Підвищення тарифів за комуналку збільшить і кількість охочих отримувати субсидії. В законодавстві з’явилися зміни щодо процедури оформлення субсидії.
 Із травня 2015 року субсидія оформлюється за спрощеним порядком – потрібно подати лише заяву та заповнити декларацію. 
Проте при оформленні субсидії потрібно також враховувати зміни в законодавстві. Згідно з постановою Кабміну № 319 (від 27 квітня 2016 року) водночас не можна використовувати право на пільги на оплату житлових-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу та користуватися субсидією.
Також виключено норму щодо можливості призначення субсидії на підставі доходів за останні три місяці. Тепер враховуватиметься дохід за минулий рік.
Крім цього, збільшено вдвічі розмір доходів, які враховуються до сукупного доходу підприємців.
Фізичні особи – підприємці поділяються за трьома групами. Раніше першій групі враховувався дохід як один прожитковий мінімум, другій – два, третій – три. Зараз дохід підприємців першої групи враховуватиметься як два прожиткові мінімуми, другій групі – три, третій – чотири.
Для отримання субсидії на відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу тепер потрібно писати заяву, раніше така субсидія подовжувалася автоматично. Передбачено можливість подання заяви і декларації в електронному вигляді, у тому числі з використанням електронного цифрового підпису.

До поліції надійшла заява про крадіжки дизельного палива від керівництва місцевого підприємства. Так із резервуару для зберігання паливно-мастильних матеріалів «безслідно» зникало дизельне пальне, в різні дні від 200 до 300 літрів. Вирахувати злодія адміністрації самостійно не вдавалося, тож було прийнято рішення звернутися за допомогою до правоохоронців.
У результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські звернули увагу на 26-річного, раніше не судимого, працівника цього ж підприємства. Як з’ясувалося, чоловік, разом зі своїм 28-річним товаришем, в нічний час приходили до бази паливно–мастильних матеріалів, що розташована на території даного підприємства, та проникали на територію через отвір у паркані.
Далі спільники заповнювали дизельним пальним каністри, виносили їх за територію підприєства, ховали у кущах, а в подальшому переносили здобич додому, де цілком успішно здійснювали роздрібну торгівлю пальним своїм знайомим та місцевим підприємцям.
«У вихідний день, близько 3-ої години ночі товариші знову вирушили добре знайомим маршрутом, та за парканом крадіїв, які нес-ли каністри з пальним, вже чекали по-ліцейські. У момент затримання один із підозрюваних тримав у кишені предмет, схожий на гранату Ф-1. Завдяки злагодженим та професійним діям поліцейських чоловік не зміг її застосувати. Вилучену річ направлено на експертизу.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України „Крадіжка”. Обставини пригоди, сума завданих підпри-ємству збитків та походження вилученої гранати з’ясовують слідчі.
Наразі працівниками слідчого відділення одному зі зловмисників повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України „Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, - повідомив начальник Петрівського відділення поліції Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області Олександр Лисенко.
Обом зловмисникам за скоєння крадіжки загрожує покарання, пов’язане з позбавленням волі на строк до 3 років, а за незаконне зберігання вибухового пристрою - до 7 років.

 

Іскрівська сільська рада проводить конкурс по наданню послуг з вивезення побутових відходів

Інформація для учасників конкурсу:

 1  Іскрівська сільська рад - с. Іскрівка вул. Інгулецька, 22
 2  Рішеня сесії сільської ради № 247/6 від 25 квітня 2013 року 
 3  Іскрівська сільська рада, конкурс проводитиметься 5 вересня 2016 року о 9:00 Платошин Микола Борисович - Іскрівський сільський голова 9-47-31; 097-8000-347 (особа, з можна ознайомитися щодо умов надання послуг по вивезенню ТПВ)
 4  Квіліфікаційні вимоги до учасників

Наявність спеціалізованної техніки - 2 одиниці;

Розрахунок економічно-обгрунтованого тарифу по послузі з вивезення ТПВ;

Наявність та кількість  працівників відповідної кваліфікації -  2 чол.

 5  Збір відходів проводиться в с. Іскрівка - 15,2 км. та с. Новофедорівка - 4,00 км
 6  Характеристика об"єктів утворення побутових відходів за джералами їх утворення

- с. Іскрівка - 518 житлових будинків, де постійно проживає 979 чол.;

- с. Новофедорівка - 93 житлових будинків, де постійно проживає 15 чол.;

- в с. Іскрівка -  відсутнє центральне опалення та частково водо- та газопостачання; 

- в с. Новофедорівка - відсутнє центральне опалення та водо- та газопостачання;

Під"їзні шляхи асфальтовані. Контейнерні майдпнчики відсутні.

Підпримства, установи та організації: СПП "Віза-Агро", ТОВ "Валентина", ФГ "Катрич", бюджетні установи в с. Іскрівка - 3, торговельні точки в с. Іскрівка - 5, контейнери відсутні.

 7  На території сільської ради полігон ТПВ відсутній  
 8  Конкурсні пропозиції направляти поштою, запечатаними в кнверті протягом 30 календарних днів з дати опублікування оголошення  

«Інгулець» - знову невдача,
«Інгулець-2» - тріумфальний поступ триває

Певним розчаруванням був позначений дебютний матч нашої команди «Інгулець» на рідному стадіоні в новій і поки що дещо загадковій для усіх нас першій лізі. Відверто кажучи, зважаючи на потужне кадрове підсилення, зроблене у міжсезоння, чомусь не думалося, що у двох стартових поєдинках наші улюбленці не зможуть набрати жодного очка. І якщо у першому поєдинку в Полтаві невтішний для нашої команди результат був зумовлений, м’яко кажучи, не зовсім об’єктивним арбітражем, то уже поєдинок в Петровому було програно без суддівського втручання.

дротиПід час відпрацювання території однієї із сільських рад Петрівського району, працівниками поліції отримано інформацію про вчинення невстановленими особами крадіжок дроту лінії електропередач за межами населеного пункту.
За результатами попередньої перевірки інформації було прийнято рішення про організацію „засідки” та затримання злочинців „на гарячому”.
Так близько 04 години ночі поряз із лінією електропередач оперативниками був помічений невідомий чоловік, який, за допомогою спеціального обладнання, піднімався на електроопори та демонтував дріт.
В результаті проведених заходів під час вчинення крадіжки „ на гарячому” був затриманий 48-річний раніше судимий чоловік з м. Кривий Ріг Дніпропетровської області. Всього ним було демонтовано близько 1 кілометру дроту, який в подальшому мав намір реалізовувати на території м. Кривий Ріг.
На сьогоднішній час працівниками слідчого відділення зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України, - повідомив начальник Петрівського відділення поліції Олександр Лисенко. Санкцією статті предбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

матеріали крадія