О.Поворознюк веде спільне засідання по-стійних комісій районної радиНа розгляд дев’ятої сесії районної ради сьомого скликання, яка відбулася 29 липня, виносилися різноманітні питання життєдіяльності районної громади. Перш за все їх розглянули постійні комісії районної ради, спільне засідання яких пройшло в сесійній залі перед початком сесії. Вів засідання голова бюджетної комісії Олександр Поворознюк.
Зі звітами про виконання районної програми про-філактики злочинності на 2011-2015 роки та районної програми поліпшення умов тримання затриманих і взятих під варту осіб в ізоляторі тимчасового тримання РВ УМВС України в Кірово-градській області, покращення надійності їх охорони та недопущення надзвичайних подій на 2011-2015 роки виступив начальник Петрівського відділення Долинського відділу поліції ГУНП України в Кіровоградській області Олександр Лисенко.
Звіти головного по-ліціянта району були лаконічними і, перефразувавши спіч російського прем’єра, з яким той звернувся до жителів окупованого Криму: «Денег нет, но вы держитесь», зводився до констатації ситуації: «Грошей немає, але ми тримаємося». Бюджетних грошей, дійсно, обмаль, але основні завдання Програм виконуються завдяки спонсорам. Як зазначив Олександр Григорович, він особисто також долучився до цієї роботи, пожартувавши, що намагався облаштовувати приміщення для тримання затриманих якнайкраще - як для себе, викликавши цим пожвавлення в залі.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Овдій виступила з питанням «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року №12 «Про районний бюджет на 2016 рік». Вона запропонувала збільшити доходи ра-йонного бюджету за рахунок трансфертів на суму 3861,4 тис.грн, збільшити видатки районного бюджету на 3861,4 тис.грн, інші уточнення до згаданого рішення районної ради. Повідомила, що голова райдержадміністрації вніс додаткові пропозиції до проекту рішення, а саме: збільшити доходну та видаткову частини районного бюджету за рахунок отриманої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на 4000,0 тис.грн для виконання робіт по об’єкту «Ремонт ділянки дороги Т-12-15 Глинськ-Олександрія-Петрове…», а також за рахунок перевиконання доходної частини районного бюджету за січень-червень в сумі 60,0 тис.грн спрямувати даний обсяг коштів Центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги – 10,0 тис.грн для поточного ремонту Водянського ФАПу та Петрівській районній раді – 50,0 тис.грн для проведення загальнорайонних заходів.
Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства РДА Світлана Заєць виступила з інформацією «Про внесення змін та доповнень до програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2016-2020 роки», а начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Геннадій Горбанець – «Про надання дозволу на укладання договору оренди частини нежитлового приміщення з Трудовим архівом Петрівського району».
Заступник голови районної ради Антоніна Іванова виступила з інформаціями «Про визнання жилого будинку, розташованого за адресою: смт. Петрове, вул. Степняка-Кравчинського, 5 невідповідним санітарним і технічним вимогам та непридатним для проживання», «Про створення комісії з передачі майна» та «Про затвердження технічної документації по нормативній оцінці земельної ділянки, яка надана в оренду громадянину Пономаренку О.М.».
Постійні комісії рекомендували внести всі питання на розгляд сесії районної ради.
Враховуючи те, що всі питання були обговорені, саме сесійне засідання районної ради пройшло оперативно, були прийняті відповідні рішення.
У «Різному» голова ра-йонної ради Тамара Сакара оголосила, що на сесію на-дійшло звернення фракцій Радикальної партії Олега Ляшка та ВО «Батьківщина» з пропозицією звернутися від імені депутатів Пет-рівської районної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою відмінити рішення щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та природний газ. Це звернення надійшло дещо запізно, тож може бути розглянуте хіба що на наступній сесії районної ради. Разом з тим, Тамара Вікторівна висловила думку, що вимога щодо повернення до попередніх тарифів – це популізм, який взяли на озброєння названі політичні сили.
Її підтримали депутати районної ради Олександр Поворознюк і Олександр Лукашов, який, зокрема, зазначив, що політики, які говорять про те, що слід для потреб населення спрямовувати газ власного видобування, чомусь замовчують той факт, що значна кількість газових родовищ України попередніми урядами були віддані в оренду іноземним компаніям, розірвавши угоди з якими, Україна отримає непривабливий імідж непередбачуваної країни, з якою інвесторам не варто співпрацювати. Т.Сакара, О.Поворознюк і О.Лукашов говорили про те, що слід зосередити зусилля на підвищенні соціальних стандартів, збільшенні розміру зарплат, пенсій та інших виплат, а не на поверненні до старих тарифів.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: О.Поворознюк веде спільне засідання по-стійних комісій районної ради.