До поліції надійшла заява про крадіжки дизельного палива від керівництва місцевого підприємства. Так із резервуару для зберігання паливно-мастильних матеріалів «безслідно» зникало дизельне пальне, в різні дні від 200 до 300 літрів. Вирахувати злодія адміністрації самостійно не вдавалося, тож було прийнято рішення звернутися за допомогою до правоохоронців.
У результаті проведених оперативно-розшукових заходів поліцейські звернули увагу на 26-річного, раніше не судимого, працівника цього ж підприємства. Як з’ясувалося, чоловік, разом зі своїм 28-річним товаришем, в нічний час приходили до бази паливно–мастильних матеріалів, що розташована на території даного підприємства, та проникали на територію через отвір у паркані.
Далі спільники заповнювали дизельним пальним каністри, виносили їх за територію підприєства, ховали у кущах, а в подальшому переносили здобич додому, де цілком успішно здійснювали роздрібну торгівлю пальним своїм знайомим та місцевим підприємцям.
«У вихідний день, близько 3-ої години ночі товариші знову вирушили добре знайомим маршрутом, та за парканом крадіїв, які нес-ли каністри з пальним, вже чекали по-ліцейські. У момент затримання один із підозрюваних тримав у кишені предмет, схожий на гранату Ф-1. Завдяки злагодженим та професійним діям поліцейських чоловік не зміг її застосувати. Вилучену річ направлено на експертизу.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України „Крадіжка”. Обставини пригоди, сума завданих підпри-ємству збитків та походження вилученої гранати з’ясовують слідчі.
Наразі працівниками слідчого відділення одному зі зловмисників повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України „Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, - повідомив начальник Петрівського відділення поліції Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області Олександр Лисенко.
Обом зловмисникам за скоєння крадіжки загрожує покарання, пов’язане з позбавленням волі на строк до 3 років, а за незаконне зберігання вибухового пристрою - до 7 років.