МолебеньЛітній відпочинок

Чим зайнятися на літніх канікулах – питання, дійсно, актуальне. Адже вони найочікуваніші і найдовші. Тож і хвилює це питання усіх: і дітей дошкільного віку, і школярів, і їхніх батьків, дідусів та бабусь.
Цього року дозвілля маленьких прихожан цікаво і змістовно організували настоятель храму Вознесіння Господнього ієрей Михайло Царук та його дружина Олеся. Дякуючи їм, юні петрівчани здійснили екскурсію до чоловічого монастиря, який розташований у мальовничо-екзотичному селі Талова Балка Світловодського району.
У храмі, котрий було побудовано у 1803 році, а зараз реставрується, по благословінню настоятеля храму архімандрита Серафима зустрілися із монахом Сілуаном, дізналися історію цієї неперевершеної архітектурної і духовної пам’ятки історії і культури нашого краю.

Після молебню піднялися до хреста на вершину гори.
Потім маленькі мандрівники відвідали зоопарк у селі Озера. Пітони та удави, дикобрази і шиншили, ведмеді і верблюди, вовки і кабани, білочки і лами, пе-лікани і лебеді, папуги і куріпки, веселі мавпочки зацікавили юних відвідувачів, у яких біля кожної клітки і загорожі виникало безліч запитань, і на які ледве встигали відповідати дорослі.

Продовжили екскурсію до Олександрійського кінзаводу. Дізналися про особливості догляду за елітними породами коней та їх підготовку до спортивних змагань. Потім дітям продемонстрували, як сідлають коней та покатали усіх бажаючих.

Повертаючись додому, зупинилися у місті Олександрії, щоб відпочити та поласувати морозивом. Стомлені, але щасливі, ділилися враженнями і планували майбутні поїздки.

Ольга Слободяник

катання на конях спільне фото

враження від поїздки збережуться в пам’яті надовго

На знімках: враження від поїздки збережуться в пам’яті надовго.