Людмила Коломієць на робочому місціІванівський сільський голова Людмила Борисівна Коломієць – з числа досвідчених очільників місцевих громад, перебуває на цій посаді вже другий термін.
Громада невелика (250 жителів), дотаційна, тож працювати нелегко і, якби не всебічна підтримка керівника ПСП «Райпольське» В.Деркача, то було б зовсім складно.
-Володимир Григорович – людина дуже порядна, відпо-відальна і безвідмовна – каже Людмила Борисівна. Важко навіть перелічити все те, що він зробив для громади. Повністю, наприклад, обладнав харчоблок ДНЗ «Мрія», включно з холодильником, новою плиткою і рештою необхідного інвентаря, загалом на 30000 грн. Забезпечив пальним грейдер, наданий керівником філії «Райавтодор» І.Дементьєвим, тож всі вулиці села приведені в належний стан. Та й з бур’янами боремося з його допомогою. Зайве говорити про те, що всі свята, масові заходи, які ми проводимо, він забезпечує матеріальною підтримкою. Особливо гарно відзначаємо День Перемоги. Приходять майже всі жителі, що найприємніше – багато молоді. Крім офіційної частини, всі частуються кашею, вшановують фронтовими ста грамами загиблих… Зараз готуємося до відзначення 25-річчя незалежності України.
Шанують В.Деркача і працівники господарства, які мають непогану зарплату, соціальну підтримку. Не ображені і пайовики, ветерани господарства. Всім засіваються і обробляються городи. Словом, люди мають і матеріальну, і моральну підтримку.

голови Петрівської районної ради та голови Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області
від 11 липня 2016 року № 16-гр/227-р

Про районну Дошку пошани

Відповідно до частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання, статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та з метою вшанування осіб і колективів підприємств, установ та організацій за вагомий внесок у соціальний, економічний та культурний розвиток Петрівського району, ефективну діяльність органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, високу професійну майстерність, громадську та благодійну діяльність:
1. Затвердити Положення про районну Дошку пошани (додається).
2. Утворити комісію з питань розгляду клопотань щодо вшанування на районній Дошці пошани у складі згідно з додатком.
3. Затвердити Положення про комісію з питань розгляду клопотань щодо вшанування на районній Дошці пошани (додається).
4. Затвердити зразки посвідчень, які вручаються особам та колективам, що вшановані на районній Дошці пошани (додається).
5. Районну Дошку пошани оновлювати щороку до Дня незалежності України.
6. Передбачати в кошторисі Петрівської районної ради на бюджетний рік кошти на поточний ремонт та оновлення районної Дошки пошани.
7. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови районної ради та голови районної державної адміністрації від 26 травня 2009 року
№ 14-гр / 406-р „Про районну Дошку пошани”.
8. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаємо за собою.

Тамара Сакара, голова районної ради

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

 

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області
від 18 липня 2016 року № 31 - р

Про скликання дев’ятої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:
1. Скликати дев’яту сесію районної ради сьомого скликання 29 липня 2016 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове вул. Святкова, 20.
2. На обговорення винести наступні питання:
2.1.Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року №12 « Про районний бюджет на 2016 рік».
2.2.Про звіт про виконання районної програми профілактики злочинності на 2011-2015 роки.
2.3.Про віт про виконання районної програми поліпшення умов тримання затриманих і взятих під варту осіб в ізоляторі тимчасового тримання Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області, покращення надійності їх охорони та недопущення надзвичайних подій на 2011-2015 роки.
2.4.Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки, яка надана в оренду громадянину Пономаренку Олександру Миколайовичу.
3. На сесію запросити депутатів районної ради та не депутатів (за списком).

Голова районної ради Тамара Сакара

 

«Спротив геноциду»Пропалює світи до глибини:
У тридцять три розіп’яли Ісуса
У тридцять третім на земному прузі
Розіп’ято мільйони без вини.

Б. Олійник

У фойє Петрівської дитячої музичної школи з 20 липня до 01 серпня працюватиме пересувна фотодокументальна виставка «Спротив геноциду».
Виставка створена до 81-х роковин Голодомору Українським інститутом національної пам’яті спільно з державним архівом Служби безпеки України, Центральним державним кінофотофоноархівом України та іншими громадськими організаціями.
Виставка розкриває масштаби і характерні форми спротиву українського селянства сталінській злочинній політиці на передодні і під час геноциду українського народу. Зна-йомство з матеріалами виставки дасть можливість відвідувачам ознайомитися із трагічними і героїчними сторінками минулого України та безпосередньо переглянути документи з спогадами очевидців тих подій із фондів Петрівського районного музею історії.
Вхід на виставку вільний.
За довідками звертатись: Петрівський районний музей історії, смт Петрове, вул. Центральна,43, т. 9-63-48

 

Кіровоградський педагогічний університет ім. В.Винниченка запрошує воїнів, учасників АТО,  до пільгового вступу на факультети:

- фізико-математичний – математика (додатково інформатика, фізика, економіка), фізика (додатково інформатика, економіка, англійська мова);
- трудове навчання та технології (додатково автосправа, конструювання одягу, технічна та комп’ютерна графіка, технології приготування їжі);
- статистика (додатково фінансова та страхова справа);
- комп’ютерні науки та інформаційні технології (програмування, адміністрування, менеджмент);
- фізичне виховання – фізична культура і спорт;
- мистецький;
- педагогіка та психологія (початкова освіта, корекційна психопедагогіка і логопедія);

- дошкільна освіта (психологія, соціальна робота);
- історія та право (правознавство і географія, право, політологія);
- природничо-географічний (географія і історія, хімія, біологія);
- філологія та журналістика (журналістика, українська мова і література, редагування освітніх видань, російська мова);
- іноземних мов (англійська, німецька, германські мови).
Прохідний бал за результатами ЗНО – 100 балів;
Для учасників АТО – без ЗНО, на основі співбесіди та екзаменів і результатів атестату про освіту попередніх років.
Телефон приймальної комісії 05-22-22-86-50, адреса: м.Кропивницький, вул. Шевченка 1, к. 5.

 

Децентралізація влади – це зміна системи управління від монопольно-ієрархічної до партнерсько-горизонтальної, за якої ключова частина функцій центральної влади переходить до місцевих органів самоуправління та ініціативної самоорганізації громади, тобто відбувається кардинальне скасування або формальне послаблення централізації.
Це процес розширення і зміцнення прав та повноважень адміністративно-територіальних одиниць або нижчих органів та організацій при одночасному звуженні прав і повноважень відповідного центру. Проте, чи все так добре, як здається на перший погляд?

На порозі останній місць літа. І, мабуть, ніхто на нього так не чекає, як мисливці. Адже у другу суботу серпня відкривається полювання на пернату дичину. Збідніли наші мисливські угіддя. Особисто я бачу у цьому, як кажуть, людський фактор. Браконьєри, фермери-землевласники... Але, щоб не накликати на себе гніву тих чи інших , наложимо на цю тему табу.
Мисливці добре знають, що надіятися на багату здобич марно, тому й несуть з собою домашню качку, курку чи гуску. А якщо ще й вдасться підстрелити лиску чи крижня, то це буде великою удачею. Та справа не тільки в цьому. Приємно зустрітися на природі з друзями, погомоніти про наболіле, позгадувати минуле, посміятися з веселих випадків. Це справді як бальзам на душу. Та в дописі мова піде про мисливську зброю.

Ольга Коваль набирає команди для гриВідколи розпочалися літні канікули, у парку відпочинку райцентру не вщухає дитячий гамір. Гучнішим він був  на свята, а тепер ще й по п’ятницях. У ці дні, з ініціативи районного відділу культури працівники районного Будинку культури проводять веселі вечори для дітей. До кожного такого заходу, яке проводиться з 18 до 20 години, методист РБК Ольга Коваль готує  сценарій, щоразу новий.  Так, скажімо, одного разу ведучі у вбрані піратів формують дві команди та перед здійсненням подорожі проводять конкурси та випробування, попередньо обравши собі морські прізвиська.  Гравці обох команд змагалися на кмітливість і визначали найрозумнішого та найспритнішого. Це супроводжувалося веселою музикою, жартами, головоломками та загадками. А іншого разу з дітьми розважалася героїня оповідання  «Пепі Довга панчоха». Вона проводила багато рухливих ігор та конкурсів, спортивних змагань та зверталась до дітей із словами:

Чемпіон – це кожен
з вас.
Друзі, спорт –
то просто
клас!
Звісно, що за перемогу -
Дружба наша краще
всього!

Верховною Радою України у травні поточного року прийнято Закон України ”Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет на 2016 рік”, який передбачає збільшення прожиткового мінімуму з грудня 2016 року

   з січня  з травня  з грудня
Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць  1330  1339  1544
Прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років  1167  1228  1355
Прожитковий мінімум для дітей віком від 6 до 18 років  1455  1531  1689
Прожитковий мінімум для працездатних осіб  1378  1450  1600
Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність  1074  1130  1247