Людмила Коломієць на робочому місціІванівський сільський голова Людмила Борисівна Коломієць – з числа досвідчених очільників місцевих громад, перебуває на цій посаді вже другий термін.
Громада невелика (250 жителів), дотаційна, тож працювати нелегко і, якби не всебічна підтримка керівника ПСП «Райпольське» В.Деркача, то було б зовсім складно.
-Володимир Григорович – людина дуже порядна, відпо-відальна і безвідмовна – каже Людмила Борисівна. Важко навіть перелічити все те, що він зробив для громади. Повністю, наприклад, обладнав харчоблок ДНЗ «Мрія», включно з холодильником, новою плиткою і рештою необхідного інвентаря, загалом на 30000 грн. Забезпечив пальним грейдер, наданий керівником філії «Райавтодор» І.Дементьєвим, тож всі вулиці села приведені в належний стан. Та й з бур’янами боремося з його допомогою. Зайве говорити про те, що всі свята, масові заходи, які ми проводимо, він забезпечує матеріальною підтримкою. Особливо гарно відзначаємо День Перемоги. Приходять майже всі жителі, що найприємніше – багато молоді. Крім офіційної частини, всі частуються кашею, вшановують фронтовими ста грамами загиблих… Зараз готуємося до відзначення 25-річчя незалежності України.
Шанують В.Деркача і працівники господарства, які мають непогану зарплату, соціальну підтримку. Не ображені і пайовики, ветерани господарства. Всім засіваються і обробляються городи. Словом, люди мають і матеріальну, і моральну підтримку.

Л.Коломієць каже, що допомагають і місцеві фермери та підприємці. Це О.Гасенко, А.Лошаков, О.Попенко. А от з одноосібниками співпраця не виходить.
Тамара Марченко – місцевий «лікар ой болить»-Не можна не згадати і всебічну підтримку керівництва району – голови райдержадміністрації С.Завалія і голови районної ради Т.Сакари – продовжує сільський голова. А також допомогу від начальника фінуправління райдержадміністрації Г.Овдій, яка закріплена за нашою сільрадою, як куратор від райдержадміністрації. З яким питанням не звернулися б до Галини Тарапонівни, завжди підтримає і допоможе. Керівництво району я б назвала міцною стіною, яка стоїть за плечима.
Дуже задоволена Л.Коломієць співпрацею з перевізником М.Жуганом. Це порядна і відповідальна людина, яка ніколи не підводить. Керівництво району, до речі, допомогло вирішити фінансові питання щодо відшкодування перевізнику витрат, виділивши 30000 грн.
Сільська рада і сама докладає зусиль, аби забезпечити певний розвиток громади. За кошти бюджету розвитку придбали два дитячих майданчики, меблі в ДНЗ, встановили лавочки, відремонтували приміщення організатора вечорів відпочинку для молоді в сільському будинку культури, виділили ДНЗ 1000 грн., відремонтували пам’ятники, колодязі, організували побілку дерев. Хоча є і певні проблеми – пасивність членів громади, які неохоче беруть участь в благоустрої села. Найактивніші пенсіонери, яким вже під 80 років: Катерина Петрівна Гулюк, Ольга Микитівна Кицманюк, Катерина Миколаївна Гончарова. Вони є головною опорою сільського голови. Через небажання безробітних сільчан працювати не можна назвати плідною і співпрацю з районним центром зайнятості – надто неохоче вони беруть участь в громадських роботах.
вихователь ДНЗ «Мрія» Тетяна Марченко зі своїми вихованцямиСпілкуючись з завідуючою місцевим ФАПом Тамарою Марченко, дізналися, що, хоча заклад і не має всього необхідного (дещо навіть принесла з дому), та матеріальна база поступово поліпшується, нещодавно, наприклад, отримали апарат для визначення рівня цукру в крові. Головний контингент медичного працівника – пенсіонери. Вони не скаржаться на відсутність якогось обладнання. Варто бабусі виміряти тиск, дати таблетку від головного болю, а головне – поговорити з нею, і вона задоволена. Бо саме спілкування і добре слово для неї важливіше за ліки.
Крім небагатьох активістів, головна робоча сила у благоустрою села – «бабський батальйон» - так називає Людмила Борисівна своїх колег, працівників сільради. Є серед жителів і воїни – учасники АТО. Один – П.Мар’янов, ще служить, троє вже демобілізовані. Про них сільрада не забуває, нещодавно вони отримали по 500 грн. матеріальної допомоги. Також серед земляків є двоє військових-контрактників.
На завершення слід сказати, що, хоча і є певні труднощі, та ситуація в громаді спокійна, стабільна.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

малята вирішили продемонструвати, як вміють танцювати

На знімках: Людмила Коломієць на робочому місці; Тамара Марченко – місцевий «лікар ой болить»; вихователь ДНЗ «Мрія» Тетяна Марченко зі своїми вихованцями; малята вирішили продемонструвати, як вміють танцювати.
Фото автора.