нагороду отримує сільський голова І.ШульгаМабуть, невипадково майже збігаються в часі Дні Конституції України, державного службовця та молоді. Бо ж Конституція, як і Державні символи – Гімн, Герб і Прапор, є каркасом, становим хребтом держави, державні службовці втілюють в життя політику держави в усіх сферах суспільного життя, а молодь - не тільки головна потуга, яка державу будує, а й її майбутнє. Тому 24 червня в районному Будинку культури пройшов захід по спільному відзначенню цих трьох свят.

Важким і довгим був шлях України до справжньої незалежності. Багато крові кращих її синів і доньок було пролито, щоб над нею замайорів синьо-жовтий прапор, щоб ми жили під древнім символом Володимира Великого – золотим тризубом, на повен голос могли заспівати гімн «Ще не вмерла Україна», з яким йшли в бій і на смерть борці за її волю.

Шановні колеги!

Споживча кооперація на всіх етапах свого розвитку служила інтересам пайовиків, сільських трудівників, задоволенню їх потреб у товарах і послугах, сприяла со-ціальному та економічному розвитку .
Своєю діяльністю ви ефективно сприяєте впровадженню економічних та соціальних реформ, розвиткові підприємницької ініціативи, створюєте умови для підвищення добробуту населення.
Бажаю працівникам і ветеранам споживчої кооперації, членам споживчих товариств, їх сім’ям міцного здоров’я, добра, благополуччя, миру й злагоди.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

***

Шановні працівники та ветерани споживчої кооперації!

Вітаємо вас з Міжнародним Днем кооперації!

Кооперативний рух в Україні здавна був консолідуючим фактором суспільства, виконував завдання щодо задоволення потреб людей. Ви і нині сприяєте впровадженню в життя економічних реформ, підвищенню добробуту співгромадян.
Бажаємо вам наснаги і витримки, особистого благополуччя, миру і злагоди.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Щиро вітаю вас із Днем архітектури України!
Сьогодні ваша творчість формує нове обличчя області та країни, поєднує в будовах красу, функціональність та зручність.
Новий час, нові умови роботи потребують від вашої професії пошуку нових образів, нових наукових підходів і методів у творчості та роботі. Саме ви розробляєте документацію, визначаєте територію, розміщуєте будівництво житлово-цивільних, виробничих та інших об’єктів.
Щиро зичу вам щастя, міцного здоров’я, миру, невичерпної енергії у творчих справах.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

***

Шановні працівники галузі містобудування та архітектури!

Поздоровляємо вас з професійним святом – Днем ар-хітектури України.
Ваша діяльність конче потрібна людям, адже ви працюєте над створенням комфортного середовища для проживання, робите наші населені пункти привабливішими та сучасними.
Бажаємо вам успіхів у вашій роботі, здійснення всіх планів. Нехай у ваших родинах буде достаток, затишок, злагода і благополуччя, а над головою - мирне небо.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

Привітали присутніх зі святом голова районної ради Тамара Сакара, в.о. начальника відділу молоді та спорту РДА Ірина Лугова.Традиційно епіцентром святкування 26 червня 2016 року став Парк відпочинку селища Петрового, де біля сцени під відкритим небом зібралася молодь району.
Привітали присутніх зі святом голова районної ради Тамара Сакара, Петрівський селищний голова Світлана Тилик, в.о. начальника відділу молоді та спорту РДА Ірина Лугова.
Виступаючі бажали усім молодим землякам за віком і молодим душею - творчої енергії, успіхів, ясних цілей і завзятості в отриманні знань, активної життєвої позиції: «Залишайтеся молодими, любіть життя! Прагніть до нових перемог і звершень. Зі святом!»
Під час концертної програми за участю кращих аматорів районного Будинку культури петрівчани поринули в атмосферу свята, позитиву та веселого настрою, а спортсмени мали змогу провести турнір з волейболу та змагання з дартсу.

Олексій Михайлович СахненкоНедоспівана пісня, не обірвані черешні…

Життєвий шлях кожної людини розпочинається з моменту появи її на світ, і ніхто не знає, яку місію їй доведеться виконати. Тому людина є головною постаттю на Землі і своєю діяль-ністю впливає не лише на довкілля, а й на розвиток суспільства. Цей вплив залежить від особистості та безлічі інших факторів, під впливом яких формується її світогляд. Ось чому часом від однієї людини залежить доля інших людей, а іноді - доля усієї держави та світу.
До таких роздумів спонукали спогади товаришів, на превеликий жаль, вже нині покійного Олексія Михайловича Сахненка. Народився він у селі Новий Стародуб, у трудолюбивій родині. Тато працював водієм в автоколоні Балахівського вуглерозрізу, мама - в колгоспній польовій бригаді.

юних гостей до табору запрошують директор НВК Алла Вєтрова та директор пришкільного табору Валентина ПолтавецьХроніка одного табору

(звіт блогерів пришкільного оздоровчого табору «Фантазія» Петрівського НВК)

30.06.16 Відкриття табірної зміни

«У нашого Омелька невеличка сімейка»: тільки 9 загонів (230 дітей) та керівники, та працівники, та кухарі, та фізруки, та вихователі з вожатими — от і відкрилася зміна пришкільного оздоровчого табору!
У колективній творчій справі (КТС) «Сузір’я друж-ніх сердець» засіяли нові зіроньки на шкільному небосхилі: дружні, веселі, активні, креативні вихованці табору.

31.06.16Барви «Фантазії»
Загони презентували себе, своїх вожатих та новостворені загонові місця.
На веселій дискотеці та в ігровій програмі кожен показав свої таланти.
Саме для таких – обдарованих і талановитих – гостинно відкрила двері Літня англомовна школа та Школа для обдарованих дітей.

Щороку 1 червня об’єднує на святі дорослих і малих, ще раз підкреслюючи - щастя дітвори у наших руках. Дітвора Ганнівської сільської ради не обділена увагою і теплом, бо має велику підтримку з боку педагогічних колективів шкіл та садочків, працівників сільської ради, керівництва «Агрофірми «П’ятихатська».
Ось і цього року всі зібралися біля Ганнівського клубу на святкування Дня захисту дітей. Об’єднавшись між собою, дитячі колективи Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст. та ДНЗ «Казка» створили справжній калейдоскоп з пісень, танців, ігор. Діти показали весь свій творчий запал, бажання жити щасливо серед друзів і відчувати нашу з вами дорослу підтримку. Вони малювали малюнки про Україну, створювали букети вчителям, танцювали з прапорами, шукали скарб, стали учасниками дискотеки. По закінченню свята, жартуючи та співаючи, дітвора вирушила до школи, де їх чекає табір літнього відпочинку. Там теж діти потрапляють у вир творчості, фантазії, не нудьгують ні хвилинки, показують свої таланти і дитячу винахідливість.
А в цей же час у Володимирівці теж гамірно: лине музика, співають усі від малого до дорослого. Тут, об’єднавшись, Володимирівська ЗШ і ДНЗ „Малятко», показують свої таланти, святкують день свого дитинства. А потім між учасниками свята проходить справжній танцювальний батл: дівчатка змагаються із хлопцями. Завзяттю, спортивному азарту немає меж.

До старту залишилося вже зовсім небагато часу

Ну ось, нарешті, після кількатижневої перерви, ми знову маємо нагоду повернутися до футбольної тематики. Причому говоритимемо не про провальний виступ національної збірної на Європейському футбольному форумі (про це вже й так майже в усіх вітчизняних ЗМІ сказано дуже багато, тож додати просто нічого), а про теми значно ближчі до нашого району безпосередньо.
Отож на минулому тижні відбулася Конференція Професійної футбольної ліги України, на якій одним з головних питань значився регламент футбольних змагань в Першій і Другій лігах сезону 2016-2017 років. Тож, передусім, про приємне: атестати на участь, відповідно, в Першій і Другій лігах отримали обидві наші команди – як «Інгулець», так й «Інгулець-2». А це значить, що на уболівальників Пет-рівщини чекає яскравий, сповнений незабутніх вражень сезон. З огляду ж на те, що цим же регламентом передбачається розширення як першої, так і другої ліг до 18 команд кожна, то вже впродовж найближчих 12-ти місяців ми зможемо побачити 34 офіційних домашніх гри (17 - в Першій лізі та 17 – в Другій). А ще ж й ігри в Кубку України, де, сподіваємося, наші команди також зіграють бодай кілька етапів. Словом, уже за два з половиною тижні(ігри Кубку України стартують 20 липня, а ігри календарної першості – 24 липня) новий футбольний сезон стартує, і, неодмінно, принесе нам чимало радісних хвилин і приємних емоцій.

заходи в Парку відпочинкуТрадиційно 1 червня щорічно відзначається Міжнародний День захисту дітей. З цієї нагоди в смт. Петровому в парку відпочинку органами місцевого самоврядування проведено ряд святкових заходів. Для розважання дітей було організовано концертну програму та різноманітні конкурси. У тому числі працівниками Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області, спільно з працівниками Районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, за участю підоблікових неповнолітніх, проведено конкурс малюнків на асфальті, де діти дали волю своїм фантазіям.
В Україні цей день відзначається з 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відпо-відних можливостей.
Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Бажаємо вам, дорогі юні друзі, вашим батькам, бабусям і дідусям, міцного здоров’я, щастя, добра і сімейного затишку. Нехай здійсняться всі ваші мрії і задуми!

Григорій Лось, фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області

З метою сприяння розвитку торгово-економічних зв’язків України та Китайської Народної Республіки розроблено сайт Українського торговельного представництва в КНР. Це площадка, на якій українські експортери зможуть розмістити пропозиції товарів та послуг, а китайські підприємці – ознайомитись з такими пропозиціями китайською мовою.
Для цього представництво надаватиме можливість українським експортерам безоплатно розміщувати інформацію з пропозиціями товарів та послуг. Ці пропозиції будуть безоплатно перекладатись на китайську мову. На сайті також будуть розміщені ділові пропозиції з Китаю, організації сприяння діловому співробітництву у Китаї, перелік передових і високих технологій, що стимулюються до імпорту в Китай та інша корисна інформація.
Проект Українського торговельного представництва в Китайській Народній Республіці є некомерційним, волонтерським проектом.
З сайтом Українського торговельного представництва в КНР можна ознайомитись за адресою: http://uatmic.com.

Відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації

Посміхніться і ви

Колись, дуже давно, в одному селі жив мудрий чоловік. І, як годилося в ті часи, у нього був учень, який всюди його супроводжував. До мудреця часто зверталися люди за допомогою. І ось одного разу до нього прийшли двоє сусідів, які поскандалили між собою. «Ну що ж, - сказав мудрець, - розказуй ти, Петре, що в тебе за проблеми?». Петро розказав і запитує мудреця: «Ну що, мудрий чоловіче, хіба я не правий?». «Правий, - відповів мудрець. - Тепер ти, Іване, розповідай чого прийшов?». Іван розповів йому усе, як було, і запитує: «Ну що, мудрий чоловіче, хіба я тут не правий?» - «Правий!» - відповів мудрець. І тут озвався учень: «Учителю, такого не може бути, щоб два супротивники однаково були правими?». «І ти правий, сину мій», - відповів мудрий чоловік і хитро посміхнувся у сиві вуста.

Це цікаво!

Чи знаєте ви, що в Карпатах 8 січня 1919 року була проголошена Гуцульська Республіка, яка проіснувала майже шість місяців? Президентом цієї Республіки був Степан Клочурак який народився у 1895 році і помер у 1980. Нині, у селищі Ясіня, стоїть йому пам’ятник.

Григорій Василів.

Здавалося б, що нас – пенсіонерів, значна частина життя яких вже залишилася в минулому, важко чимось здивувати. І все ж не можемо залишити поза увагою той прояв людяності, чуйності та співпереживання, який ми відчули стосовно себе з боку представників районної та селищної влади, працівників комунальних служб.
Річ у тім, що після заміни водогону по нашій вулиці Правобережній (колишній Леніна) три наших домоволодіння залишилися непід’єднаними до центральної мережі. Під’єднатися заважали певні об’єктивні технологічні труднощі, пов’язані з розташуванням наших будинків і, відпо-відно, складністю в підготовці траншеї для відводу від головної магістралі. І все ж залишатися без води – це не вихід. Вирішили, як говориться, «стукати в усі двері», налаштувавшись тим часом домагатися, аби на нас звернули увагу, упродовж багатьох тижнів, а, можливо, й місяців. Але ж яким було наше здивування, коли вже після першого ж звернення наступного дня роботи розпочалися, а ще за кілька лічених дні ми усі були з водою! Яке ж це щастя, важко навіть передати словами це відчуття! Тож наша щира вдячність і доземний уклін Петрівському селищному голові Світлані Тилик, голові районної ради Тамарі Сакарі, начальнику КП «Петрівське» Юрію Градановичу, які уважно і ретельно відстежували, як виконуються роботи, ну й звичайно ж їх безпосереднім виконавцям – Сергію Каструбіну, Миколі Следю та Григорію Висоцькому. Щира вдячність та доземний уклін вам, добрі люди! Бажаємо вам міцного здоров’я і благополуччя, Господнього благословення в усіх добрих справах.

З вдячністю і повагою пенсіонери Л.І.Ткаченко, О.І.Дрига та В.О.Чегорка.