заходи в Парку відпочинкуТрадиційно 1 червня щорічно відзначається Міжнародний День захисту дітей. З цієї нагоди в смт. Петровому в парку відпочинку органами місцевого самоврядування проведено ряд святкових заходів. Для розважання дітей було організовано концертну програму та різноманітні конкурси. У тому числі працівниками Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області, спільно з працівниками Районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, за участю підоблікових неповнолітніх, проведено конкурс малюнків на асфальті, де діти дали волю своїм фантазіям.
В Україні цей день відзначається з 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відпо-відних можливостей.
Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Бажаємо вам, дорогі юні друзі, вашим батькам, бабусям і дідусям, міцного здоров’я, щастя, добра і сімейного затишку. Нехай здійсняться всі ваші мрії і задуми!

Григорій Лось, фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Петрівського РВ КВІ УДПтС України в Кіровоградській області