юних гостей до табору запрошують директор НВК Алла Вєтрова та директор пришкільного табору Валентина ПолтавецьХроніка одного табору

(звіт блогерів пришкільного оздоровчого табору «Фантазія» Петрівського НВК)

30.06.16 Відкриття табірної зміни

«У нашого Омелька невеличка сімейка»: тільки 9 загонів (230 дітей) та керівники, та працівники, та кухарі, та фізруки, та вихователі з вожатими — от і відкрилася зміна пришкільного оздоровчого табору!
У колективній творчій справі (КТС) «Сузір’я друж-ніх сердець» засіяли нові зіроньки на шкільному небосхилі: дружні, веселі, активні, креативні вихованці табору.

31.06.16Барви «Фантазії»
Загони презентували себе, своїх вожатих та новостворені загонові місця.
На веселій дискотеці та в ігровій програмі кожен показав свої таланти.
Саме для таких – обдарованих і талановитих – гостинно відкрила двері Літня англомовна школа та Школа для обдарованих дітей.

пришкільний табір - це нагода тісніше здружитися, краще пізнати одне одного01.06.16 День захисту дітей
Активні учасники святкового концерту, присвяченого Дню захисту дітей, завоювали найбільше аплодисментів глядачів.
Після молебню отримали благословіння отців Дмитрія, Михаїла та Сергія на добрі справи та гарний відпочинок.
02.06.16 День божевільного креативщика
Креативно-божевільні –
Це від уроків уже вільні.

Є люди, що люблять чай,
Є люди, що люблять каву,
Одні - незвиЧАЙні,
А інші ціКАВІ!
Серед креативних скульптур відбулася чайна церемонія для гостей із супер-зачісками, одягнутих у диво-костюми.

серед конкурсів та завдань, безперечно, й ті, в основі яких лежать національні традиції03.06.16 День чистої краплі
Для вихованців першого загону проведено екскурсію до відділенняПетрівської філії Кіровоградського регіонального управління ПАТ КБ «ПриватБанк». Ознайомилися із видами послуг для клієнтів банку. Із допомогою управляючої відділенням Варвари Миколаївни Лиходій підвищили свою фінансову грамотність, спробували себе у ролі консультанта та керівника.
Ці-ка-во! Погодили графік відвідування «ПриватБанку» іншими загонами.
А тим часом у таборі прославляли чисту краплю джерельної водиці.
Із роси і води
Ми зросли для краси.
І фонтан збудували,
Й боді-арт малювали –
По краплині збирали
Літній наш водограй.

06.06.16 Патріот-day
Похмурого дощового ранку зарядка козацька сил додала, на українській лінійці отримали завдання – і з ентузіазмом збудували курені, прикрасили їх витинанками.
Після конкурсу на кращу дівочу косу та козацький чуб серйозно задумалися про свої зачіски.
Музфест закінчився веселими «гопацульками».
Козацькому роду нема переводу!

міс Айлін Белл (справа) та її підопічні, що прагнуть вдосконалити свої знання анг-лійської мови07.06.16 Корпорація Монстрів
Монстри страшненькі,
Монстри смішненькі –
Талановиті актори
Сьогодні у нашій школі.
«Каменепад» надихнув на створення шедеврів мистецтва – малюнків за контурами «кинутих камінців».
На бал-маскарад прибули такі монстри, що їх ніхто не міг навіть упізнати.
Налякані вихованці швиденько пішли до Петрівського краєзнавчого музею, щоб заспокоїтися і ознайомитися із історією рідного краю, яку цікаво розповіла завідуюча Світлана Сапок.
А рок-фест зібрав любителів «монстрячої» музики.

08.06.16 Бізнес-день
День розпочали із участі у районних заходах, присвячених урочистій зустрічі воїнів, котрі демобілізувалися із АТО.
У КТС «Фірма успіху» продемонстрували уміння створювати фірми за інтересами. Відвідувачів гостинно запрошували салони: «Цирульня» (5-А клас), «Краса і здоров’я» (5-Б клас), «Глорія» (5-В клас), «У мажора» (6-А клас), «Шара» (6-Б клас), «Усмішка» (6-В клас), «Вікторія» (7-А клас), «Радість» (7-Б клас), «Краса» (7-В клас).Усі залишилися задоволені: і юні бізнесмени, і працівники салонів, і відвідувачі, і навіть гості – учасники педагогічної практики слухачів обласних курсів підвищення кваліфікації вчителів хімії, біології та екології, котрі також отримували рекламки-запрошення.

09.06.16 Spase-day
Відповідно до рекомендацій ПАТ «Кіровоградобл-енерго» у рамках Дня електробезпеки провели бесіди та конкурси творів і малюнків.
Сьогодні знову День монстрів? Що це за чудовиська на території табору? Та, ні! Це космонавти у вбранні із підручних матеріалів проводять колективну творчу гру (КТГ) «Знаки зодіаку».
Найактивнішу участь у конкурсі космічних костюмів узяли учні загону «Оба-на» (6-Б клас, вихователь Узлова В.М.). За це вони були нагородженні екскурсією, яку провів головний редактор Петрівського радіомовлення Олександр Володимирович Дога. Учні ознайомилися із історією створення районного радіомовлення та специфікою роботи журналістів. Спробували себе у ролі дикторів та, за допомогою сучасних новітніх технологій, монтували звук радіопередачі. Дехто задумався над вибором майбутньої професії.
Після кляксоманії «Космічні фантазії» легко було увійти в роль космонавтів, тільки космічне вбрання було більше схоже на костюми інопланетян. А то для того, щоб у інших Галактиках наших космонавтів сприймали за своїх!

10.06.16 «А ми забули про Петрика П’яточкіна»
Учорашні космонавти у КТГ «Мандруємо різними видами транспорту по планеті» відвідали побратимів у нашій неосяжній Галактиці. Упевнились, що кращої за нашу неньку Україну немає ніде!
Хоча скрізь нас зустрічали гостинно, найдовше затрималися у штаті Техас (США) у мальовничому невеличкому містечку Ріо-Фріо – батьківщині волонтера міс Айлін Белл, котра працює у Літній мовній школі нашого табору. Заняття, які проводить міс Айлін, спрямовані на вдосконалення мовленнєвих навичок учнів з англійської мови.
Thank you, miss Eileen!Стомлених мандрівників гордість нашого табору Петрик П’яточкін запросив на персональну виставку своїх шедеврів – картин, намальо-ваних за допомогою п’яток.
Ох, як же витанцьовували різнокольорові п’яточки на веселій дискотеці!

13.06.2016 До-Ре-Мі…
Монотонний щоденний дощ раптом перестав іти – уважно слухав мелодії музичної зарядки та До-Ре-Мі-лінійки.
А коли створили картини за допомогою нотних знаків, то навіть сонечко виглянуло помилуватися. Правда, воно і сховалося швиденько, бо у «До-Ре-Мі-переспівах», «Битві хорів» та на дискотеці така гучність звуку (не менше 130 децибел), що слухати можна було тільки з-за хмар!
І знову дощ...

14.06.16 День рекордів та пошуків
Сторінки книги рекордів Гіннеса поповнилися новими записами: кожен загін нашого табору має рекорди, котрі нікому і ніколи не побити!
Навіть «Куля дружби» заслуговує на звання рекордсмена, бо такої велетенської ще світ не бачив: ось така міцна дружба між вихованцями «Фантазії»!
Визначаючи переможця у конкурсі «Крапкографія» (створення картин за допомогою крапок), сам Гіннес розгубився: усі вони неперевершені.

15.06. 16 Леді та джентельмени запрошують
До Дня Конституції провели тренінг «Мої права і обов’язки» та інформаційний квест «Конституція України — основний закон моєї країни». Літній відеотеатр запросив на перегляд «Історії українського державотворення».
Свою роботу презентувала Літня англомовна школа.
Леді та джентельмени табору «Фантазія» запросили на англійську зарядку, англійські переспіви та КТС «Англійський алфавіт».
Усі спілкувалися англійською мовою! Може, не зовсім бездоганною, але міс Айлін нас розуміла.
«Fantaziia» is the best campin the world!

16.06.2016 Площа щасливої сльози»
Сьогодні ранок умився сльозами –
Це наш табір прощається з нами.
А ми не сумуємо, ні:Попереду літні дні!
Ка-ні-ку-ли!
У квесті «Журналістське розслідування» перемогли загони «Реп’яшки» і «Україна», вони і стали власниками знайденого скарбу.
Довго сміялися біля галереї «Фото на стіні» (виставка несподіваних кадрів із життя табору)
Нагородження відбулося на Прощальній лінійці, котра проходила на кольоровому пледі (розмальованій крейдою плитці). Співали вожатим оди, дарували їм королівські подарунки, дякували керівникам, вихователям, учителям англійської мови, фізичної культури, музики, педагогу-організатору.
На «Майдансі» веселилися усі: і вихованці, і працівники табору!
Записуватися на першу зміну 2017 року у наш табір можна за адресою:

Fantabor.blogspot.com
Або звертатися особисто чи за телефоном до директора навчально-виховного комплексу А. С. Вєтрової або керівників табору В.І. Полтавець, А. К. Мішури.
Ласкаво просимо!

Матеріал підготували блогери табору Олеся Царук і Ольга Слободяник.

На знімках: юних гостей до табору запрошують директор НВК Алла Вєтрова та директор пришкільного табору Валентина Полтавець; пришкільний табір - це нагода тісніше здружитися, краще пізнати одне одного; серед конкурсів та завдань, безперечно, й ті, в основі яких лежать національні традиції; міс Айлін Белл (справа) та її підопічні, що прагнуть вдосконалити свої знання анг-лійської мови.