Щороку 1 червня об’єднує на святі дорослих і малих, ще раз підкреслюючи - щастя дітвори у наших руках. Дітвора Ганнівської сільської ради не обділена увагою і теплом, бо має велику підтримку з боку педагогічних колективів шкіл та садочків, працівників сільської ради, керівництва «Агрофірми «П’ятихатська».
Ось і цього року всі зібралися біля Ганнівського клубу на святкування Дня захисту дітей. Об’єднавшись між собою, дитячі колективи Ганнівської ЗШ І-ІІІ ст. та ДНЗ «Казка» створили справжній калейдоскоп з пісень, танців, ігор. Діти показали весь свій творчий запал, бажання жити щасливо серед друзів і відчувати нашу з вами дорослу підтримку. Вони малювали малюнки про Україну, створювали букети вчителям, танцювали з прапорами, шукали скарб, стали учасниками дискотеки. По закінченню свята, жартуючи та співаючи, дітвора вирушила до школи, де їх чекає табір літнього відпочинку. Там теж діти потрапляють у вир творчості, фантазії, не нудьгують ні хвилинки, показують свої таланти і дитячу винахідливість.
А в цей же час у Володимирівці теж гамірно: лине музика, співають усі від малого до дорослого. Тут, об’єднавшись, Володимирівська ЗШ і ДНЗ „Малятко», показують свої таланти, святкують день свого дитинства. А потім між учасниками свята проходить справжній танцювальний батл: дівчатка змагаються із хлопцями. Завзяттю, спортивному азарту немає меж.

Ті ж, хто любить помудрувати, беруть участь у шаховому та шашковому турнірах. Юні художники малюють на асфальті. І у всьому, що відбувається на подвір’ї Будинку культури, одна думка, одне гасло, написане у наших душах: хочемо, щоб діти росли у мирі, були добрими, надійними та щирими, відстоювали правду, продовжували добрі традиції своїх сімей та українського народу. Від імені батьків, педагогів та головних героїв Дня захисту дітей висловлюємо щиру подяку за надану допомогу у проведенні свята сільському голові Ніні Степанівні Цапенко та генеральному директору ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» Олександру Григоровичу Поворознюку. Саме за цієї допомоги святкування стало повноцінним: солодощі та подарунки порадували дітей. А дорослі змогли ще і ще милуватись своїми найкращими у світі маленькими українцями. У такі моменти з новою силою розгорається надія на краще. Давайте не втрачати її, ідучи далі, бо нам є для кого в світі жити.

Білосніжка із «Казки»

- ...І ця Танька, Танечка, Тетяна,
в котру був закоханий весь клас,
підійшла до мене і нежданно
запросила на останній вальс.
Зовсім недавно ці слова поета Вадима Крищенка можна було адресувати випускниці Тетяні Федоровій. Непомітно пролетіли роки, струнка красива дівчина очолює нині колектив ДНЗ „Казка».
Сам дитячий заклад виправдовує свою назву: в ньому казкові умови для розвитку дітей. А Тетяна Ігорівна несе дітям світло і тепло своєї душі,колективові-свою вірність роботі, бажання працювати в дружбі та злагоді, з вогником.
Перед очима яскрава картинка першого червневого дня: на площі біля Ганнівського клубу гамірно. Школярі, педагоги, батьки зібралися разом святкувати День захисту дітей. Шкільний автобус підвозить наймолодших - це наші гості із дитячого садочка. Що відчуваєш, коли дивишся на малечу? Це почуття знайоме кожному: підіймається хвиля захвату, любові і великого бажання обійняти їх усіх і, як кажуть „прихилити до них небо». Наче маленькі казкові гноми дріботять діти за своєю Білосніжкою. Тетяна іде попереду, ведучи за собою десятки посмішок. Її підтримка - надійний колектив теж поруч. Це - Ірина Больбот, Валентина Кузуб, Лілія Ляхович, Оксана Магей. Хвилинка - і дітвора грається в очікуванні початку свята. А ось вже старша група танцює вальс, весь час поглядаючи на тренера-свою Тетяну Ігорівну. Ще мить - і лунає весела музика, вслід за Танею молодша група виходить наперед, зриваючи цілий шквал оплесків. Старанно танцюють наймолодші, інакше і бути не може,бо знову ж рівняються на Тетяну. Вона підбадьорює кожного, зігріває посмішкою і сяйвом очей, віддаючи всі свої знання, невеликий ще досвід наймолодшим мешканням планети Дитинства.
Хочеться, щоб молодому педагогові, чарівній і працьовитій дівчині, пощастило у житті на добрих людей, мудрих колег і талановиту дітвору. Нехай усе те добре, що є в її душі, сторицею вродить на щедрій ниві. А садочку «Казка» залишається побажати процвітання, успіхів, радості і ще багато щасливих ясних днів, коли хочеться танцювати і співати разом.

Валерія Пилипенко, с.Ганнівка