Привітали присутніх зі святом голова районної ради Тамара Сакара, в.о. начальника відділу молоді та спорту РДА Ірина Лугова.Традиційно епіцентром святкування 26 червня 2016 року став Парк відпочинку селища Петрового, де біля сцени під відкритим небом зібралася молодь району.
Привітали присутніх зі святом голова районної ради Тамара Сакара, Петрівський селищний голова Світлана Тилик, в.о. начальника відділу молоді та спорту РДА Ірина Лугова.
Виступаючі бажали усім молодим землякам за віком і молодим душею - творчої енергії, успіхів, ясних цілей і завзятості в отриманні знань, активної життєвої позиції: «Залишайтеся молодими, любіть життя! Прагніть до нових перемог і звершень. Зі святом!»
Під час концертної програми за участю кращих аматорів районного Будинку культури петрівчани поринули в атмосферу свята, позитиву та веселого настрою, а спортсмени мали змогу провести турнір з волейболу та змагання з дартсу.

За досягення під час проведення спортивних змагань з нагоди Дня молоді, відділ молоді та спорту Петрівської райдержадміністрації нагородив грамотами Петрівської райдержадміністрації та цінними подарунками кращих спортсменів: - у змаганнях з дартсу: Вячеслава Бабенка – І місце,  Олександра Реву – ІІ місце, Олександра Горбачевського – ІІІ місце.
Команда селища Петрового, яка змагалася із командою с.Іскрівки, традиційно виборола І місце з волейболу.
з нагоди Дня молоді, відділ молоді та спорту Петрівської райдержадміністрації нагородив грамотами Петрівської райдержадміністраціїРодзинкою ж свята стала молодіжна Квест-гра «Оберіг на щастя», організований та проведений відділом молоді та спорту РДА. За умовами Квесту потрібно було знайти оберіг та дві підказки, що сховані на території Парку відпочинку. Тож, підказки знайшли Анастасія Ковпан   та Катерина Прищепа, за які вони отримали сертифікати на суму 50 гривень на отримання морозива у магазині на фонтані (за сприяння голови ГО «Однодумці» Юлії Козинець). Джек-пот за знайдений оберіг (два квитки на молодіжний спектакль у театрі «Чорний квадрат», який відбудеться 04 липня 2016 року у м. Дніпропетровську)  отримала родина Хрокалів Олександра і Людмили.
У ході розважальної та концертної програми районним центром соціальних служб для сімї, дітей та молоді було проведено волонтерську молодіжну акцію «Скринька побажань», в якій всі бажаючі отримали гарні привітання та побажання, а також залишили власні побажання молодому поколінню.
Дітлахи також не залишилися без уваги - для них були встановлені надувні атрак-ціони, батути, проводилися різноманітні цікаві конкурси.
Самі ж петрівчани, як дорослі, так і діти, запевняють - від свята отримали неймовірний заряд енергії. Вони певні, що нині людям не вистачає позитиву, а саме такі культурні дійства допомагають відновити емоційний баланс.
змагання з волейболуЗавершилися заходи дискотекою для молоді.
У районному Будинку культури відбулися шахові змагання.
У цьогорічному турнірі взяли участь: початківець Юлія Побережна та відомі шахісти - Олександр Лук’янов, Клавдія Мєждєлова та Роман Лук’янов, який і переміг у вирішальному поєдинку. По завершенні змагання усі учасники отримали грамоти за зайняті призові місця та пам’ятні подарунки.
У тирі Петрівського начально-виховного комплексу відбулися районні змагання з дуельної кульової стрільби. В заході прийняли участь усі бажаючі. Відзначення Дня молоді набуло чіткого патріотичного, виховного, спортивно-культурного спрямування. Всі переможці отримали грамоти за призові місця райдержадміністрації та районної Ради.

Прес-служба райдержадміністрації.

переможці спортивних змагань - зі стрільби ІІІ місце - учасник АТО Максим Громов, ІІ зайняте місце – учень 7-Б класу Назарій Рябцев, першість здобув тренер з кульової стрільби - Максим Андрусенко; гості свята

переможець Роман Лук’янов, ІІ місце – Олександр Лук’янов, ІІІ місце – Клавдія Мєждєлова.

На знімках: переможці спортивних змагань (угорі) - зі стрільби ІІІ місце - учасник АТО Максим Громов, ІІ зайняте місце – учень 7-Б класу Назарій Рябцев, першість здобув тренер з кульової стрільби - Максим Андрусенко; (унизу з шахів) переможець Роман Лук’янов, ІІ місце – Олександр Лук’янов, ІІІ місце – Клавдія Мєждєлова.