почесна варта школярів біля стели пам’яті земляків - Героїв Радянського Союзу – Степана Булди, Олексія Галугана, Василя Дригіна, Григорія Онищенка, Семена Погорілого, Платона Ткаченка, Федосія Щура та повних кавалерів ордена Слави - Олексія Ковпака і Віктора КосолаповаПетрівчани відзначили чергову річницю від Дня Великої Перемоги

Безумовно, головною подією тижня, що минув, стало відзначення свята Великої Перемоги. Цьогорічна 71-ша річниця, хоч і не є «круглою», ювілейною датою, однак була не менше, а, можливо, певною мірою, навіть більш хвилюючою, аніж усі попередні, адже, по-перше, вже зовсім мало залишилося серед живих безпосередніх учасників подій далекого 1945 року, скажімо, в Петровому таких на сьогодні налічується лише четверо - Михайло Васильович Виноград, Павло Якович Стрілець, Іван Павлович Заудальський та Іван Родіонович Донченко. Та й то - останній через стан здоров’я особисто не зміг взяти участь у святкуванні. А по-друге – якщо раніше про жахіття війни ми знали лише з книжок, кінофільмів та спогадів очевидців, то зараз про те, що таке війна, як не гірко про це говорити, вже багато хто з нас дізнався не з чуток, а особисто на собі відчувши, як це гірко - передчасно ховати рідних і близьких, яка трагедія, коли на вулицях наших міст і сіл стали з’являтися молоді, донедавна ще у розквіті сил і здоров’я, а нині – скалічені хлопці, які могли б і мали б принести чимало користі власній країні, своїм родинам, але тепер уже сама держава зобов’язана узяти їх під свою опіку, як своїх вірних синів, що втратили колишню міць, в скрутну хвилину ставши на її захист.

представники Опозиційного блоку в гостях у Івана Павловича ЗаудальськогоЗ нагоди свята – Дня Перемоги – ряд депутатів районної ради, обраних від Опозиційного блоку, побували в оселях ветеранів війни, привітавши їх з цією світлою датою, а також передавши щирі вітання та матеріальну допомогу від народного депутата України Сергія Ларіна.

Зокрема, депутати Людмила Когут та Олександр Тилик відвідали петрівчан – Михайла Васильовича Винограда, Павла Яковича Стрільця та Івана Павловича Заудальського, а депутат Тамара Самохвал – жителів Балахівки – Василя Петровича Кривошею та Олексія Іоновича Мусіна.

На адресу ветеранів пролунали слова щирої вдячності за бойовий і трудовий подвиг, а також теплі побажання здоров’я, миру, благополуччя і довголіття.

представники Опозиційного блоку в гостях у Павла Яковича Стрільця

На знімках: представники Опозиційного блоку в гостях у Івана Павловича Заудальського та Павла Яковича Стрільця.

Завершилася церемонія спільним фотографуваннямДнями в приміщенні районного військового комісаріату відбулася церемонія проводів на строкову військову службу першої партії юнаків з 11 осіб, а загалом цієї весни військові однострої одягнуть 30 наших земляків.

У заході взяли участь військовий комісар Петрівського районного комісаріату Олександр Братченко, благочинний Петрівського району протоієрей Дмитро Городецький, настоятель храму Вознесіння Господнього ієрей Михайло Царук, голова районної організації волонтерів, радник голови райдержадміністрації з питань АТО Алла Горністова, рідні та друзі призовників.

О.Братченко привітав юнаків з тим, що вони мають честь стати захисниками Вітчизни. Він повідомив, що вони вивчатимуть премудрості військової справи у військових підрозділах, які не беруть безпосередньої участі в АТО. Більше того – навіть проходитимуть службу на правобережній частині України, поближче до рідних домівок. Кожен новобранець по прибуттю на місце служби отримає грошову підтримку у розмірі двох мінімальних зарплат.

Олександр Володимирович висловив упевненість, що юнаки не осоромлять Петрівщину, нестимуть військову службу з честю, стануть вправними і умілими воїнами. Армія кожного юнака перетворює на справжнього чоловіка, мужчину, гартує його тіло і дух, що допомагає у подальшому житті долати труднощі, досягати успіху.

Юнаків привітали з визначною подією у їхньому житті Алла Горністова і Дмитро Городецький, побажали їм успішної служби та щасливого повернення додому. Призовники отримали натільні хрестики й іконки, які їх оберігатимуть від негараздів. Ставши обличчям на схід, юнаки разом з отцями Дмитрієм і Михаїлом сотворили молитву, після чого були окроплені свяченою водою.

Завершилася церемонія спільним фотографуванням.

Олександр Шевченко.

26 квітня 2016 року нашу родину спіткало велике горе: із життя передчасно пішов Онищенко Володимир Іванович - 1959 року народження - відповідальна, добра, чуйна, працьовита людина…

Ця надто сумна звістка швидко облетіла селище Петрове, де жив Володимир, Луганку, Червонокостянтинівку, Кіровоград, Київ, Кривий Ріг, де мешкають його друзі, куми, однокласники, де працюють його побратими.

В останню путь прийшли провести Володимира Івановича рідні, близькі, друзі, знайомі.

Він був дорогим сином для своєї мами - Клавдії Володимирівни, надійним братом, люблячим і вірним чоловіком дружині, незамінним батьком та дідусем синові, доньці та двом онукам - Данилку і Володимиру.

Та, як мовиться, чужого горя не буває: воно на всіх одне.

У годину тяжкої втрати дорогої нам людини хочемо висловити глибоку подяку за всебічну моральну підтримку та матеріальну допомогу усім, хто відгукнувся на нашу біду у цей скорботний час - родичам, друзям, співробітникам, знайомим, сусідам. Низькій вам уклін. Всім - міцного здоров’я.

З повагою дружина та діти.

спільне фото учнів 3-А класу з учасниками АТО Сергієм Савченком, Олександром Коцарем, Олександром Тульчевським8 травня Україна відзначала День Пам’яті та Примирення. Вшановували пам’ять мільйонів жертв найкривавішої в історії людства Другої світової війни. А для сьогоднішньої України, яка переживає російську агресію і чи не щодня змушена ховати героїв-захисників Вітчизни, цей день набув ще більшого змісту. Тож це привід переоцінити події Другої світової, ролі українців у ній, забути всі суперечки та ще більше згуртуватися. Дорогі ветерани! Це роблять ваші онуки та правнуки. Це ваша школа та традиції, міць та навчання патріотизму. Ви маєте всі підстави пишатися ними.

В актовому залі Петрівської ЗШ І-ІІ ступенів для учнів початкових класів пройшов відкритий урок Мужності.  Класні керівники Алла Комишан, Тетяна Коломієць, Ірина Семенко, Тамара Капустинська та учасники АТО Сергій Савченко, Олександр Коцар та Олександр Тульчевський розповідали учням про те, як тисячі наших солдат захищали рідну землю від загарбника, одержимого ідеєю створити нову імперію. Але історія свідчить, що рано чи пізно всі імперії руйнуються, а всі диктатори гинуть. Шлях до перемоги досить довгий та кривавий, бо це – війна, яка приносить загибель тисячам людей, нівечить мільйони душ та закарбовується у пам’яті багатьох поколінь.

Поважних ветеранів вітали з річницею ПеремогиТрадиційно, у переддень світлого і величного Дня Перемоги, керівники району відвідали за місцем проживання та привітали ветеранів - жителів Петрівського району.

Безпосередніх учасників бойових дій в Петрівському районі залишилося тільки 17 чоловік, зокрема в Петровому - Стрілець Павло Якович, Заудальський Іван Павлович, Виноград Михайло Васильович та Донченко Іван Ро-діонович, в Балахівці - Кривошея Василь Петрович та Мусін Олексій Іонович, у Ганнівці - Басараб Іван Васильович та Бабенко Віктор Іванович, в Петрівському - Копійка Іван Романович, в Луганці - Плюкало Василь Олексійович та Холод Василь Іванович, в Братському - Юзюк Микола Григорович, в Новому Стародубі - Дмитренко Дмитро Леонтійович та Лебединець Василь Максимович, в Іскрівці - Кульшенко Микола Кирилович, в Червонокостянтинівці - Максимов Георгій Герасимович та Дудко Лазар Леонтійович.

Голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара і заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета, разом із головою ради ветеранів Олегом Гіюком та сільськими і селищними головами, побували в домівці кожного учасника бойових дій.

військового комісара Петрівського районного військового комісаріату

30.04.2016 смт. Петрове № 56

Про організацію проведення призову громадян  Петрівського району на строкову військову службу до ЗС України та інших військових формувань навесні 2016 року

  1. На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 29 березня 2016 року № 122/2016 “Про звільнення у запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році”, з 5 травня по 30 червня 2016 року проводиться призов громадян на строкову військову службу.
  2. Явці на призовну дільницю Петрівського району для призову на строкову військову службу підлягають всі громадяни 1998 року народження, яким в період чергового призову виповниться 18 років, а також громадяни, які народилися у 1989 – 1997 рр., і у яких закінчилась відстрочка від призову, або не призвані раніше на строкову військову службу за різних обставин.
  3. Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу і проживають в Петрівському районі, зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою: смт. Петрове, вул. Садова, 45 у встановлений час з документами, що зазначені в повістках. Громадяни, які не отримали особистих повісток, зобов’язані прибути до Петрівського районного військового комісаріату до 15 травня 2016 року, маючи при собі документи, які посвідчують особу, за адресою: смт. Петрове, вул. Садова, 45.
  4. Усі особи призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу і тимчасово перебувають на території Петрівського району, зобов’язані негайно повернутися до місця постійного проживання та з’явитися у військовий комісаріат, за місцем проживання, для проходження призовної комісії.
  5. На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” керівники підприємств, установ, організацій, в тому числі навчальних закладів, незалежно від їх підпорядкування і форми власності, зобов’язані відкликати призовників з відряджень для забезпечення своєчасного прибуття їх на призовну дільницю.
  6. Громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються за повістками до військового комісаріату, несуть відповідальність згідно чинного законодавства.

Олександр БРАТЧЕНКО, військовий комісар Петрівського районного військового комісаріату, підполковник

Олександрійська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради, ліцей

оголошує набір учнів до 1-11 класів на 2016/2017 навчальний рік із сіл та міст області з числа незахищених категорій населення та обдарованих дітей, які бажають отримати профільну освіту.

З 1 вересня в закладі відкриваються кадетські класи (5-9 класи) та профільне навчання (10-11 кл.).

Кадетська освіта реалізується через загальноосвітні програми та додаткові спеціальні і гурткові заняття. За основу взято такі напрямки додаткових кадетських занять:

- військово-прикладний напрямок (початкова військова підготовка: стройова підготовка, стрільба з пневматичної зброї, військова топографія);

- спортивно-туристичний напрямок (пішохідний туризм, скелелазіння,рукопашний бій);

- естетичний напрямок (хореографія, музичні заняття в духовому оркестрі);

- суспільний напрямок (гуртки та курси за вибором сус-пільно-історичного спрямування).

від 6 травня 2016 року № 21- р

Про скликання сьомої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

1. Скликати сьому сесію районної ради сьомого скликання 20 травня 2016 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове вул. Святкова, 20.
2. На обговорення винести наступні питання:
2.1 Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року №12 « Про районний бюджет на 2016 рік».
2.2. Про затвердження програми розвитку житлового будівництва та забезпеченості містобудівною документацією Петрівського району на 2016-2020 роки.
2.3. Про затвердження районної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» Петрівського району на 2016-2020 роки.
2.4. Про внесення змін та доповнень до Статуту Петрівської центральної районної лікарні.
3. На сесію запросити депутатів районної ради та не депутатів (за списком).

Голова районної ради Тамара Сакара

тривають шашкові баталіїНапередодні та в рамках проведення районних заходів з нагоди відзначення 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 4 травня відбулися змагання з шахів та шашок серед ветеранів праці, дітей війни тощо. Від імені керівництва району змагання відкрили виконуюча обов’язки начальника відділу молоді та спорту РДА Ірина Лугова та директор територіального центру соціального обслуговування Інна Лук’янова. Змагання проходили в теплій і дружній атмосфері, та все ж, як в будь-яких змаганнях, тут визначилися переможці. Тож у турнірі з шашок переможцем став Олександр Лук’янов, 2 місце виборов Микола Стрижак, бронзовим призером стала Валентина Берковська. У змаганнях з шахів перемогла дружба.

А вже наступного дня - 5 травня  відбулися районні змагання з кульової стрільби, в яких переможцем став Володимир Огур, а 2-ге та 3-тє місце вибороли Павло Гавеля та Микола Стрижак відповідно.

Переможці змагань нагороджені грамотами та медалями.

переможець та призери шахово-шашкового турніру фрагмент змагання стрільців

найвлучші нагороджені пам’ятними дипломами

На знімках: тривають шашкові баталії; переможець та призери шахово-шашкового турніру; фрагмент змагання стрільців; найвлучші нагороджені памятними дипломами.

Команди-переможці були нагороджені кубком23 квітня 2016 року на стадіоні зі штучним покриттям в смт Петровому відбувся турнір з міні-футболу III Кубок Співдружності між командами Кіровоградскої (смт. Петрове - с. Червоноконстантинівка) та Дніпропетровскої області (м. П’ятихатки - смт Вишневе) серед футболістів 2000 р.н. і молодші.

Хід командної першості серед старшої вікової групи

1 місце ДЮСШ «Олімп» (смт. Петрове)

2 місце «Юніор» ДЮСШ (м. П’ятихатки)

3 місце ДЮСШ «Олімп» (с. Червонокостянтинівка)

4 місце «Юніор» ДЮСШ (смт Вишневе)

Кращі гравці турніру: Назар Сонник (ДЮСШ «Олімп» смт.Петрове), Микита Богомаз («Юніор» ДЮСШ м.П’ятихатки), Сергій Титаренко (ДЮСШ «Олімп»)

с. Червонокостянтинівка), Сергій Івалев («Юніор» ДЮСШ смт Вишневе)

Хід командної першості серед молодшої  вікової групи

1 місце «Юніор» ДЮСШ (м. П’ятихатки)

2 місце ДЮСШ «Олімп» (смт. Петрове)

3 місце «Юніор» ДЮСШ (смт. Вишневе)

Кращі гравці турніру: Сергій Шевченко («Юніор» ДЮСШ м. П’ятихатки), Іван Вервес (ДЮСШ «Олімп» смт Петрове), Олександр Щербаков («Юніор» ДЮСШ смт Вишневе).

Команди-переможці були нагороджені кубком, медалями за I,II,III місце, дипломами, вимпелами, кращі гравці - статуетками та грамотами.

Віра Смєлова, директор ДЮСШ «Олімп»

Наприкінці минулого тижня, немовби спеціально до свята, ще один приємний подарунок своїм численним уболівальникам зробили футболісти «Інгульця», в чудовому стилі перегравши гостей з Херсону – старожилів не лише української, але ще й радянської другої футбольної ліги – команду «Кристал».

Відверто кажучи, цього дня мали місце певні побоювання щодо достатньої уболівальницької підтримки, адже з самого ранку в Петровому дощило, причому буквально хвилин за двадцять перед початком гри дощ, який перед цим лише накрапував, переріс у справжню зливу. Але, до честі наших уболівальників, - справжніх любителів гри мільйонів дощ не злякав, тим більше, що тепер, як відомо, майже усі глядацькі місця (за винятком, можливо, кількох передніх рядів) закриті надійним дахом.

І, без сумніву, усі, хто цього дня прийшов на стадіон, про це жодної миті не пожалкували, адже знову футболісти «Інгульця» віддячили своїм палким прихильникам яскравою, видовищною і змістовною грою. Причому перший позитивний емоційний імпульс наші уболівальники отримали вже на самому початку гри, адже футболісти «Інгульця» повели в рахунку вже на 48-й секунді зустрічі, забивши, здається, найшвидший гол в нинішньому чемпіонаті. Точніше, допомогли їм у цьому самі суперники, зрізавши прострільну передачу у сітку власних воріт. Розпочалася ж гольова комбінація зі стрімкого прориву по лівому флангу Сергія Алексанова, якого захисники гостей з порушенням правил зупинили метрів за сім до штрафного майданчика. З цієї, здавалося б, зовсім не загрозливої позиції навісну передачу в бік воріт зробив Артем Прошенко, а переправив м’яч головою точно на набігаючого з протилежного флангу Левана Махарадзе Андрій Голуб. А далі, аби завадити нашому центральному захисникові вразити ворота, спробував перехопити простріл захисник херсонців Семен Дяченко. Що з того вийшло могли побачити всі присутні на стадіоні: Махарадзе до м’яча так і не дотягнувся, оскільки його у власні ворота відправив сам Дяченко.