Завершилася церемонія спільним фотографуваннямДнями в приміщенні районного військового комісаріату відбулася церемонія проводів на строкову військову службу першої партії юнаків з 11 осіб, а загалом цієї весни військові однострої одягнуть 30 наших земляків.

У заході взяли участь військовий комісар Петрівського районного комісаріату Олександр Братченко, благочинний Петрівського району протоієрей Дмитро Городецький, настоятель храму Вознесіння Господнього ієрей Михайло Царук, голова районної організації волонтерів, радник голови райдержадміністрації з питань АТО Алла Горністова, рідні та друзі призовників.

О.Братченко привітав юнаків з тим, що вони мають честь стати захисниками Вітчизни. Він повідомив, що вони вивчатимуть премудрості військової справи у військових підрозділах, які не беруть безпосередньої участі в АТО. Більше того – навіть проходитимуть службу на правобережній частині України, поближче до рідних домівок. Кожен новобранець по прибуттю на місце служби отримає грошову підтримку у розмірі двох мінімальних зарплат.

Олександр Володимирович висловив упевненість, що юнаки не осоромлять Петрівщину, нестимуть військову службу з честю, стануть вправними і умілими воїнами. Армія кожного юнака перетворює на справжнього чоловіка, мужчину, гартує його тіло і дух, що допомагає у подальшому житті долати труднощі, досягати успіху.

Юнаків привітали з визначною подією у їхньому житті Алла Горністова і Дмитро Городецький, побажали їм успішної служби та щасливого повернення додому. Призовники отримали натільні хрестики й іконки, які їх оберігатимуть від негараздів. Ставши обличчям на схід, юнаки разом з отцями Дмитрієм і Михаїлом сотворили молитву, після чого були окроплені свяченою водою.

Завершилася церемонія спільним фотографуванням.

Олександр Шевченко.