першими Сергія Кузьменка на землі Петрівщини зустрічали голови районної ради та районної державної адміністрації Тамара Сакара та Сергій Завалій і, що, напевне, цілком логічно у наш непростий і тривожний час – військовий комісар Олександр БратченкоЦими днями на Петрівщині з робочим візитом побував голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. Програмою візиту був передбачений особистий виїзний прийом громадян, а також відвідини кількох об’єктів у Петровому, зокрема Центральної районної лікарні та дитячого садка «Сонечко». Крім того, очільник області оглянув, як здійснюється капітальний ремонт мосту через Інгулець - об’єкта, аварійний стан якого викликав тривогу і занепокоєння петрівчан щонайменше упродовж останніх десяти років.

Тепер про це детальніше. На особистий прийом до голови обласної державної адміністрації записалися близько десятка відвідувачів, однак, фактично, таких було більше, адже хтось не записався заздалегідь, оскільки про прийом дізнався із запізненням, а в когось потреба поспілкуватися з очільником області виникла вже в останній момент… Втім у прийомі не було відмовлено нікому – усіх бажаючих Сергій Анатолійович вислухав дуже уважно і терпляче, в окремих випадках, здається, навіть більш терпляче, ніж це було продиктовано логікою і конкретною ситуацією. І, звичайно ж, - жодного звернення без реагування не залишилося – де була така можливість, там Сергій Кузьменко особисто або через своїх помічників невідкладно давав доручення надати допомогу чи ретельно вникнути в суть проблеми, аби визначитися, наскільки реальною є можливість допомогти в кожному конкретному випадку.

голови Петрівської районної державної адміністрації Кіровоградської області

Від «__» ________201__року № ____

Про затвердження складу спостережної комісії при  Петрівській районній  державній адміністрації

Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», пункту 12 «Положення про спостережні комісії», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року № 429 «Про затвердження положень про спостережні комісії та піклувальні ради при спеціальних виховних установах» із змінами»:

  1. Затвердити склад спостережної комісії при Петрівській районній державній адміністрації згідно з додатком.
  2. Відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю забезпечити опублікування даного розпорядження в засобах масової інформації.
  3. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови районної державної адміністрації від 20 листопада 2014 року № 405-р «Про затвердження складу спостережної комісії при Петрівській районній державній адміністрації».
  4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Т.Г.Панету

Голова районної державної адміністрації Сергій ЗАВАЛІЙ

присутні та гості фестивалюТобі, Україно, мій мужній народе,

Складаю я пісню святої свободи!

Усі мої сили і душу широку,

Й життя я віддам до останнього кроку,

Аби ти щаслива була, Україно,

моя Батьківщино!

Такими словами розпочався фестиваль художньої самодіяльності педагогічних колективів загальноосвітніх навчальних за-кладів Петрівського району, присвячений 25-й річниці незалежності України.

під час дослідницької роботиПро шкідливість солодких газованих напоїв

Наприкінці минулого року у Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася науково-дослідницька конференція «Учнівська творчість-2015». У ній взяла участь учениця Петрівської початкової школи Поліна Діброва, яка представила свою дослідницьку роботу. З огляду на важливість і актуальність порушеної в дослідженні теми, пропонуємо її до уваги широкому загалу наших читачів.

З кожним роком вживання людьми газованих солодких напоїв зростає. Особливо до вподоби вони дітям. Лікарі констатують зростання захворюваності населення, пов’язане з надмірним вживанням солодких газованих напоїв. У зв’язку з цим збільшується кількість серцево-судинних захворювань, гастритів, остеопорозу. Спостереження лікарів доводять пряму залежність виникнення цих хвороб від вживання людиною (тим більше дитиною) солодких газованих напоїв. Батькам дуже важко протистояти бажанням своєї дитини; особливо, коли вживання цих напоїв нав’язується шляхом реклами, різних акцій.

10 березня 2016 року Кіровоградрибохороною видано Наказ № 19 «Про встановлення весняно-літньої заборони на ловлю риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах Кіровоградської області у 2016 році». Встановлено наступні строки заборони рибальства на період нересту і розмноження:

- на Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2016 року (включно);

- в усіх інших річках та їх кореневих водах з 01 квітня по 20 травня 2016 року (включно);

- в придаткових – з 01 квітня по 20 травня 2016 року (включно).

На період нересту дозволено любительський та спортивний лов риби на Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах, малих річках однією поплавковою вудкою з одним гачком, спінінгом з блешнею тільки з берега в межах населених пунктів, за винятком місць масового нересту риби, згідно переліку нерестовищ по Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах.

З повним текстом наказу та додатками можна ознайомитись на сайті Кіровоградрибоохорони за наступним посиланням: http://kdro.kr.ua/index.php/nakazi-po-upravlinnyu/690-pro-vstanovlennya-vesnyano-litnoji-zaboroni-na-lov-ribi-inshikh-vodnikh-bioresursiv-u-ribogospodarskikh-vodojmakh-kirovogradskoji-oblasti-u-2016-rotsi.

Кіровоградрибохорона.

Звернення до батьків 

Найвідповідальніша місія людини на землі, на мою думку, - бути батьками. Виховуючи дітей, ми прагнемо дати їм усе найкраще, оточити любов’ю й турботою, відвести від них будь-яку біду. Разом з тим, пам’ятаймо, що ми не можемо бути повсякчас поряд з нашими дітьми, тож маємо докласти максимум зусиль, щоб підготувати їх до самостійного життя: навчити малечу відрізняти хороше від шкідливого й небезпечного, застерегти від необачних вчинків, пояснити, як поводитись, щоб не потрапити в біду, та як зарадити собі у різних екстремальних ситуаціях.

Частіше спілкуйтесь з дитиною на теми безпеки, зокрема про користь води, газу, вогню, електричного струму та негативні наслідки необережного поводження з ними, давайте чіткі поняття і формуйте навички, як діяти в тій чи іншій надзвичайній ситуації. На власному прикладі демонструйте обережну поведінку біля водойм, під час грози, при виявленні  вибухонебезпечних предметів, у поводженні з вогнем тощо.

Будьте уважними, терплячими, розсудливими у ставленні до дітей, любіть і оберігайте їх!

В.Г.Миронюк, начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області, полковник служби цивільного захисту

 

Наші спортсмени взяли участь у змаганняхНе перемогли, але виглядали достойно

24 березня відбулась відкрита першість м. Кривого Рогу зі стрільби кульової за участі команд Кривого Рогу: стрілецького клубу „Бункер”, СК «Північне Сяйво» та нашої ДЮСШ „Олімп” (смт Петрове).

Наші спортсмени взяли участь у цих змаганнях з метою набратися досвіду в боротьбі з кращими стрільцями м. Кривого Рогу, які неодноразово виступали в Першості України та посідали там призові місця.

Отже спортсмени з  ДЮСШ „Олімп” не зайняли призових місць, але значно покращили свої особисті досягнення. Гарними результатами відзначились Юлія Росола, Роман Копійка, Назарій Рябцев, Руслан Бакун, Сергій Федьоха, Максим Антоненко.

По закінченні змагань майстром спорту міжнародного класу членом збірної команди України Денисом Кушніровим був проведений майстер-клас зі швидкісної стрільби з малокаліберного пістолета на 25 метрів.

Наші спортсмени перший раз побували в спеціалізованому спортивному стрілецькому тирі, де ознайомилися з сучасним спортивним обладнанням та новими зразками спортивної стрілецької зброї, що розширило їх світогляд і надихнуло на роботу для нових досягнень.

 Оргвідділ ДЮСШ

Фото призерівУ традиційному Всеукраїнському турнірі з гандболу «Зірочки сходу» серед дівчат молодшої вікової групи (2005-2007років народження), який пройшов наприкінці березня в Дніпродзержинську, взяли участь команди дитячо-юнацьких спортивних шкіл міст Запоріжжя, Харкова, смт Петрового, Дніпродзержинська - 2 команди дівчат і 1 команда хлопців.

Змагання проводились в 2 кола. Хід командної першості:

1 місце – виборов гандбольний клуб «Дніпро» (Дніпродзержинськ)– 18 очок;

2 місце - ДЮСШ «Олімп» (смт Петрове) 18 очок;

3 місце - м Запоріжжя 10 очок;

4 місце - «Лівий берег» (м. Дніпродзержинськ) 9 очок;

5 місце - м Дніпродзержинськ – хлопці 4 очки;

6 місце - м Харків 1 очко.