присутні та гості фестивалюТобі, Україно, мій мужній народе,

Складаю я пісню святої свободи!

Усі мої сили і душу широку,

Й життя я віддам до останнього кроку,

Аби ти щаслива була, Україно,

моя Батьківщино!

Такими словами розпочався фестиваль художньої самодіяльності педагогічних колективів загальноосвітніх навчальних за-кладів Петрівського району, присвячений 25-й річниці незалежності України.

Свято відбулося в актовій залі Петрівського НВК «Загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів-гімназія». У ньому взяли участь колективи та окремі виконавці із 11 загальноосвітніх навчальних закладів району. Присутні в залі отримали змогу насолодитися високим рівнем виконавської майстерності, жанровою різноманітністю та сценічною культурою самодіяльних митців.

співає Юліана Мацюк (Червонокостянтинівська ЗШ І-ІІІ ст..)Концертна програма виявилася дуже насиченою і цікавою. Тематика виступів відповідала Умовам, була сповнена патріотизму, любові до України, переживанням за її долю та вірою у краще майбутнє. До речі, виступи учительської самодіяльної творчості щороку відкривають нові таланти, сприяють зростанню виконавської майстерності уже добре знаних колективів та розширенню їхнього репертуару.

Із великою симпатією глядачі сприймали аматорів Балахівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Петрівської ЗШ І ступеня, Петрівського НВК, які щиро та відверто подарували присутнім багато приємних хвилин.

Яскравими костюмами та чудовими вокальними даними заворожували погляд і тішили слух виконавці Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів зі своєю літературно-музичною композицією «Моя Батьківщина – пісня рідного краю». Проникливим вокалом зачарував колектив Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів, особливо його солістка, знаний в районі «соловейко» Ірина Іщенко. Дебютом фестивалю став виступ Юліани Мацюк із Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів, яка виконала англомовну пісню - посилання усьому світу - «Відкрий своє серце Україні». Отож, цього дня в Петрівському НВК журбою і сонячними переливами радували глядачів чарівні голоси, лунала українська пісня та віршоване слово.

аматори Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів у виконанні української пісніОсобливе місце у фестивальній програмі зайняла національна українська пісня у виконанні квартету Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів. Порадував своїм мистецтвом вокальний ансамбль Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів, який виконав твір у супроводі гітари. Великим сюрпризом став баттл молодих та досвідчених виконавців Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів. Вони  бадьоро і весело виконували пісні в ще не дуже звичному для сцени районного рівня реп-жанрі і цим підкорили публіку.

Нестандартно підійшли до свого виступу члени агітбригади Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, які в гумористичній формі висвітлили проблемні питання з життя сучасного сільського вчителя. Не залишив нікого в залі байдужим і вокал подружжя Лілії та Сергія Чорнопольських.

сценка« Француженка в українському селі» у виконанні педагогів Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенівСправжніми улюбленцями публіки стали також вчителі Іскрівської ЗШ І-ІІІ на чолі із директором В.М.Янішиним зі своїми цікавими, колоритними і веселими сценками, піснями, танцями.

На завершення фестивалю  члени журі, а це були:

Тетяна Панета, заступник голови районної державної адміністрації; Наталія Подкопаєва, начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації; Григорій Москалець, начальник відділу освіти районної державної адміністрації; Людмила Горбанець, голова райкому профспілки працівників освіти та Валентина Бойко, директор центру дитячої та юнацької творчості, відзначили конкурсантів грошовими нагородами та грамотами відділу освіти районної державної адміністрації та районного комітету профспілки працівників освіти і науки України виконавців у таких номінаціях: «Надія фестивалю», «Приз глядацьких симпатій», «З піснею в серці», «З Україною в серці», «Патріот української пісні», «Талант + креатив», «Фестивальна родзинка», «Кращий соліст», «Кращий дует», «Кращий квартет», «Краща вокальна група».

драйвові освітяни Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів під час виступуА крім того - творчим колективам Ганнівської, Іскрівської, Петрівської та Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів був виділений додатковий грошовий приз від голови районної державної адміністрації Сергія Завалія та голови районної ради Тамари Сакари, який вручила Тетяна Панета, передавши від імені керівництва району щирі слова вітань та побажання наснаги і творчого горіння як на нелегкій, але почесній професійній ниві, так і на аматорській сцені.

Цьогорічний фестиваль завершився, але віриться, що творче життя педагогів на ньому не закінчилося. Попереду інші заходи у пошуках талантів Петрівщини. Тож чекатимемо нових творчих  зустрічей та   цікавих відкриттів.

Олена Приходкова.

колектив Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів радує глядачів своїм співом члени журі вручають грамоти учасникам фестивалю Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів.

На знімках: присутні та гості фестивалю; співає Юліана Мацюк (Червонокостянтинівська ЗШ І-ІІІ ст..); аматори Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів у виконанні української пісні; сценка« Француженка в українському селі» у виконанні педагогів Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів; драйвові освітяни Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів під час виступу; колектив Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів радує глядачів своїм співом; члени журі вручають грамоти учасникам фестивалю Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів.