Шановні учасники бойових дій, воїни-інтернаціоналісти!

Прийміть щирі вітання з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з території Афганістану.

Окрім Афганістану, українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.

Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих. Ми схиляємо голову перед їх подвигом, силою та витримкою. З вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд з нами,  від усього серця бажаємо вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, добра та мирного неба над головою.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

фото тих часів27 років тому, 15 лютого 1989 року, остання колона радянських військ була виведена з Афганістану.У бойових діях в Афганістані брали участь 165 000 українців, з яких загинуло 3500 воїнів, 9000 отримали поранення. Голова Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану Сергій Куніцин заявив, що у зоні АТО за минулий рік, загинули близько 100 ветеранів-афганців.

«Ми, ветерани, тоді вважали, що більше ніколи не будуть гинути українці. Ми ніколи не думали, що нам доведеться ховати наших братів, які знову змушені були взятися за зброю, захищаючи рідну землю. Біля сотні ветеранів Афганістану загинули в АТО, близько 400 поранено, тисячі зараз захищають Україну від терористів на Сході», - зазначив Сергій Куніцин.

своїми розповідями про захоплюючу туристичну подорож діляться Федір Громко, Сергій Тишик та Євгеній ПушкаУже друга група туристів з ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» побувала в Об’єднаних Арабських Еміратах

В одному з останніх минулорічних номерів районки ми розповідали про доволі незвичайну і нетипову ще для нашого сьогодення річ: туристичну подорож групи працівників та спеціалістів ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» до Об’єднаних Арабських Еміратів, зокрема до міста Дубай, яке ось уже кілька останніх десятиліть вважається одним з найголовніших центрів світового туристичного бізнесу. А на початку нинішнього, 2016 року, вже наступна група п’ятихатців також подорожувала за цим же маршрутом.

У зв’язку з непростою ситуацією з прийняттям  Верховною Радою України Державного бюджету органи місцевого самоврядування опинилися в стані цейтноту, тож змушені були ще раз повернутися до розгляду  проблеми наповнення місцевих бюджетів. 29 січня відбулася сесія Петрівської селищної ради, на якій розглядалися питання «Про внесення змін та доповнень до рішення Петрівської селищної ради від 25 грудня 2015 року №11/7 «Про селищний бюджет на 2016 рік», «Про внесення змін у рішення селищної ради від 15.05.2015 року №1885/6 «Про встановлення місцевих податків на території Петрівської селищної ради на 2016 рік» та додатків №1, 2 до цього рішення», «Про затвердження Програми першочергових природоохоронних заходів територіальної громади Петрівської селищної ради на 2016-2017 роки та Положення про селищний фонд охорони навколишнього природного середовища», «Про затвердження порядку встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги на території Петрівської селищної ради» та інші.

Червонокостянтинівську ЗШ I-III ступенів охопило таке порівняно нове явище в середовищі педагогів, як ведення блогів.

За словами директора школи Наталії Гавриленко, головне завдання вчительського блогу – це змога залучити учнів до більш цікавого та осмисленого вивчення предмета з використанням проектної методики та елементів дистанційного навчання. Адже завдяки зібраним корисним посиланням, цікавій додатковій інформації, учні можуть самостійно почерпнути ще більше знань, ніж за 45 хвилин уроку.

Також це дає змогу розширити межі спілкування між батьками, які цікавляться освітою своїх дітей, та вчителями. Батьки можуть поставити запитання, бути в курсі навчальної програми та шкільних подій.

Можна впевнено сказати, що вчительський блог – це свого роду репетиторство. Учні з низьким рівнем знань чи ті, хто з якихось причин був відсутнім на уроці, можуть наздогнати своїх однокласників, повторно пройшовши матеріал уроку. А ті, хто прагне дізнатися більше і самостійно вдосконалити свої знання з певного предмета, без проблем можуть знайти все необхідне на блозі вчителя.

Анна ОСІПОВА с. Червонокостянтинівка.

Статтею 7 Закону України „Про Державний бюджет на 2016 рік” установлені прожиткові мінімуми на 2016 рік.

   з січня  з травня  з грудня
Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць  1330  1339  1496
Прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років  1167  1228  1313
Прожитковий мінімум для дітей віком від 6 до 18 років  1455  1531  1637
Прожитковий мінімум для працездатних осіб  1378  1450  1550
Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність  1074  1130  1208

 

Лохнеський монстр – витвір рекламістів

Кожен з нас зустрічався з повідомленнями про те, що в шотландському озері Лох-Нес живе якесь чудисько, яке дехто називав представником давно зниклого виду динозаврів, що якимсь дивом вижив. Лохнеський феномен щороку приваблював тисячі туристів, там побували десятки самодіяльних і солідних наукових експедицій, та жодного разу не вдалося отримати достовірні дані, що чудисько дійсно існує.

Тому коло скептиків, які піддавали сумнівам існування монстра, ставало все ширшим. І ось, нарешті, світ дізнався правду: він (монстр) виявився плодом вигадки рекламістів. До народження цієї легенди причетний піарщик Джордж Дігбі Гереті, який мав псевдонім Стівен Лістер. У своєму автобіографічному творі, який вийшов у 1950 році, він пише, що монстр був вигаданий винахідливим рекламним агентом в одному з лондонських пабів. До нього на початку 30-х років звернулися власники отелів з міста Лоссімут, які намагалися залучити побільше клієнтів. Автор вигадки отримав винагороду у розмірі 150 фунтів стерлінгів.

Легенда виявилася вдалою, місцевість навколо озера мала неабиякі прибутки від туристів. Тож, як свідчить ця історія, жаргонне слово «лох» дуже вдало асоціюється з лохнеською вигадкою.

 Нечудесне «воскресіння»

Одна з родин китайського міста Хендянь святкувала повернення додому своєї доньки, яку вже давно вважали померлою. 10 років тому дівчинка зникла, і її наполегливі пошуки не дали жодного результату. Виявилося, що після сварки з матір’ю вона втекла з дому і впродовж усього цього часу жила по підробленому посвідченню особи, мандруючи з одного Інтернет-кафе до іншого, майже неперервно граючи в онлайн-ігри. Жила за рахунок жебрацтва. Її випадково виявили поліцейські, виписали штраф за підроблені документи і зателефонували рідним.

Ще у 2008 році Китай став першою країною, де Інтернет-залежність офіційно визнана хворобою. Тоді від неї страждали 17% підлітків, нині ж ця кількість, напевне, значно зросла. Скільки Інтернет-залежних в Україні - поки що ніхто не знає.

кров26 січня співробітники Петрівської виправної колонії (№49) управління Державної пенітенціарної служби України в Кіровоградскій області приєднались до благодійного заходу на підтримку Збройних Сил України – добровільно стали донорами для поранених військовослужбовців, які зараз перебувають на лікуванні у військових госпіталях,виявивши готовність допомогти пацієнтам, котрі потребують трансфузії.

Підтримати не тільки захисників нашої Батьківщини, а й пацієнтів онкологічного диспансеру, дитячої лікарні та пологового будинку, в скрутну хвилину здавши кров – є свідомим та добровільним рішенням 12-ти працівників установи.

Кожен зі співробітників прийшов на станцію переливання крові добровільно та безоплатно.

Працівники Петрівської виправної колонії (№49) вже не вперше приходять на допомогу тим, хто потребує переливання крові під час лікування. Адже бути донором, передусім, почесно, а, крім того - навіть корисно для здоров’я.

Катерина Ляшевич Петрівська виправна колонія УДПтС України в Кіровоградській області (№49)

про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах загального користування

Петрівська районна державна адміністрація (організатор)

ПЕРЕЛІК об’єктів конкурсу 14 березня 2016 року

 

№ з/п Назва маршруту Номер рейсу Протяжність маршруту, км Час відправлення з початкового пункту та час прибуття до кінцевих пунктів, або кількість оборотних рейсів   Періодичність виконання перевезень Порядок здійснення рейсів (для міжміських маршрутів), режим руху (для приміських маршрутів) Мінімальна кількість автобусів для виконання рейсів (без врахування резерву)

Місць для сидіння пасажирів (загальна пасажиромісткість)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1.   Петрове - Іскрівка 1/2 38 5.45-6.35 7.10-8.00  Понеділок, середа  Самостійно 1 від 18  
3/4 12.00-12.50 13.40-14.30

 

Конкурс на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території району (внутрішньорайонні маршрути), проводяться відповідно до статті 43 Закону України „Про автомобільний транспорт” та Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування (далі Порядок проведення конкурсу), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року № 1081 (із змінами).

З метою належної організації заходів з психологічної реабілітації демобілізованих учасників антитерористичної операції, Петрівський районний військовий комісаріат надає інформацію про перелік  реабілітаційних установ, які надають послуги з психологічної реабілітації учасникам АТО та інформацію щодо порядку отримання послуг.

 

 Назва реабілітаційної установи  Адреса  Контактна особа
1. ДП "Південь-КурортСервіс" на базі санаторію "Орізонт" вул. Гагаріна, 1а, смт Сергіївка, м. Білгород Дністровський, Одеська обл., 67780 048-494-88-41, (050)316-99-54 Шевченко Олег Петрович
2. Менський санаторій "Остреч" вул. Остреч, с. Мена, Менський р-н, Чернігівська обл., 15600 046-442-14-12, 067-341-33-44 Пашковський Володимир Орестович
3. "Санаторій Феофанія" вул. Академіка Лебедєва, 27 Голосіївський р-н, м.Київ, 03143 044-469-56-71 Прилуцький Сергій Миколайович
4. ДП "Клінічний санаторій "Курорт Березівські мінеральні води" с. Березівське, Дергачівський р-н, Харківська обл., 62363 057-700-33-16, 067-571-11-86 Сердюк Олександр Іванович

 

Для отримання реабілітаційних послуг учаснику АТО необхідно звернутися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації і заповнити заяву.

До заяви додати:

- копію посвідчення УБД або інваліда війни;

- документ,що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань АТО в районах її проведення.

При собі мати оригінали документів.

Олександр Братченко, військовий комісар Петрівського районного військового комісаріату, підполковник

-  виведіть з приміщення всіх людей, у першу чергу дітей, інвалідів та людей похилого віку;

-  відчиніть настіж усі вікна у приміщенні;

-  максимально ізолюйте від людей забруднене приміщення, щільно зачиніть всі двері;

-  захистіть органи дихання хоча б вологою марлевою пов’язкою;

-  негайно починайте збирати ртуть: збирайте спринцівкою великі кульки і відразу скидайте їх у скляну банку з розчином (2 г перманганату калію на 1 літр води), більш дрібні кульки збирайте щіточкою на папір і теж скидайте в банку. Банку щільно закрийте кришкою. Використання пилососу для збирання ртуті — забороняється.

-  вимийте забруднені місця мильно-содовим розчином (400 грамів мила і 500 грамів кальцинованої соди на 10 літрів води) або розчином перманганату калію (20 грамів на 10 літрів води);

-  зачиніть приміщення після обробки так, щоб не було сполучення з інши­ми приміщеннями, і провітрюйте протягом трьох діб;

-  утримуйте в приміщенні, по можливості, температуру не нижче 18-20°С для скорочення термінів обробки протягом проведення всіх робіт;

-  вичистіть та промийте міцним, майже чорним, розчином марганцівки підошви взуття, якщо ви наступили на ртуть.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РСУ ДСНС України у Кіровоградській області