Шановні працівники державної виконавчої служби!

Щиро вітаємо вас із професійним святом – Днем працівника державної виконавчої служби!

Виконання судових рішень – це важлива державна справа, яка потребує високої професійної відповідальності та моральних чеснот. Справа, яка працює на благо громадян України та стоїть на захисті їх конституційних прав.

Нехай професійні зусилля працівників державної виконавчої служби будуть винагородженні довірою і повагою громадян України!

У цей святковий день бажаємо вам міцного здоров’я, щастя і добробуту, плідної праці та успіхів!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

* * * 

Шановні колеги та пенсіонери органів ДВС!

Щиро вітаю вас з нашим  професійним святом – Днем державної виконавчої служби!

Роль державного виконавця складна, і, разом з цим, відповідальна, оскільки потребує виняткового професіоналізму та надзвичайної відданості справі. Від компетентності, сумлінності та неупередженості державних виконавців залежить своєчасність і повнота виконання судових рішень, а відтак – забезпечення дотримання прав та свобод громадян.

Бажаю вам високого професіоналізму, почуття відпо-відальності в утвердженні справедливості і законності у суспільстві, успіхів у цій нелегкій, але такій необхідній справі, міцного здоров’я, великого родинного щастя, добра та благополуччя, усіляких гараздів!

Ірина Антоненко, начальник відділу ДВС

підтримка воїнівПід таким гаслом проходить волонтерська робота у Петрівській ЗШ І-ІІІ ступенів.

Здавалося б, чим можуть допомогти звичайні діти воїнам АТО в цей складний для країни час. На думку самих же учнів, вони впевнені, що навіть невеличкий лист, малюнок, подаруночок, зроблений власними руками, змусять кожного солдата посміхнутися.

А це того варте!

Важко, звичайно, дивитися на те, що діти малюють на тему війни, але, можливо, саме дитячі маленькі руки зупинять кровопролиття.

Чи розуміють? Що відчувають? Як бачиться майбутнє?

Т.Сакара і С.Завалій відкривають семінарНаприкінці минулого тижня відбувся семінар-навчання для сільських та селищних голів, який проводили райдержадміністрація та районна рада. Відкрили його і звернулися з короткими зверненнями керівники району Сергій Завалій і Тамара Сакара, закликавши учасників до активної роботи та відкритого діалогу.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Сибіра виступила з інформацією «Спрощений порядок оформлення субсидії на житлово-комунальні послуги та здійснення розрахунків з організаціями надавачами послуг». З огляду на суспільну важливість, це питання визначили  головним, хоча і решту другорядними назвати важко.

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 11 грудня 2015 року № 46-р

Про скликання другої сесії районної ради сьомого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу II, пункту 13.6 розділу XIII Регламенту Петрівської районної ради сьомого скликання:

  1. Скликати другу сесію районної ради сьомого скликання 25 грудня 2015 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20.
  2. На обговорення винести наступні питання:

2.1 Про районний бюджет на 2016 рік;

2.2. Про надання дозволу на укладення договору оренди частини нежитлового приміщення з ПАТ «Ліки Кіровоградщини»;

2.3. Про програму розвитку малого підприємництва у Петрівському районі на 2016 - 2020 роки;

2.4. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки ТОВ «Агрофірма «Овен»;

2.5. Інше.

  1. На сесію запросити депутатів районної ради та не депутатів (за списком).

Голова районної ради Тамара Сакара

Юрій ГречанийСпоконвічна боротьба нашого народу за незалежність, величний порив волі, вічна сутичка з загарбниками, котрі постійно зазіхали на землю, на якій завжди жили наші предки і житимуть наші діти, гартували сильний український характер, патріотизм, волелюбність, повагу до своєї нації.

Якщо проаналізувати усю вітчизняну історію, то буде зрозуміло, що одним з найагресивніших загарбників стосовно переважної більшості своїх сусідів, і зокрема - стосовно України - у різні часи була Росія, яка завжди намагалася підкорити, підім’яти під себе нас – українців.

Олександр Смоляр віддав медичній службі у ВК-49 двадцять п’ять роківЧверть століття за гратами

Певне, кожен з нас добре пам’ятає ще з дитинства дитячий віршик, у якому говорилося про значимість і важливість будь-якої трудової діяльності, якщо вона служить на користь суспільству. Пригадуєте - там ще повторюваним рефреном звучали слова: «Все профессии нужны, все профессии важны»? Щоправда, в сьогоднішній нашій країні, з огляду на встановлений законодавцями порядок оплати праці, коли різниця між мінімальною та максимальною заробітною платнею становить вже навіть не рази, а десятки, а то й сотні разів, складається враження, що більшість професій нам таки не потрібні. Інакше чому ж вони оплачуються в такому розмірі, в якому будь-яка нормальна країна посоромилася б видавати виплати по безробіттю?

Незабаром розпочинаються Новорічні та Різдвяні свята. Саме їх з нетерпінням очікують як діти, так і дорослі. Бенгальські вогники, серпантин, запах хвої, передчуття чогось нового. Довкола царює атмосфера радості та гарного настрою. Здавалося б, ніщо не може віщувати ніякої біди, проте навіть одна помилка чи секундний недогляд може не лише зіпсувати святковий настрій, а й позбавити вас даху над головою, а також здоров’я та життя. Тож, аби горе не постукало до вашої оселі, не забувайте прості істини  правил пожежної безпеки, і тоді ваш домашній затишок буде збережено.

Основним атрибутом новорічних свят є ялинка, до речі, при її встановленні необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Це зрозуміло, адже найменша необережність при влаштуванні електрогірлянди або застосування джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання бенгальських вогнів у приміщеннях, де встановлена новорічна красуня, можуть призвести до пожежі. До цього слід додати, що часто-густо ялинки прикрашають ще й легкозаймистими іграшками, а це значно ускладнює пожежонебезпечну ситуацію.

Шановні земляки!

Наближаються новорічні та різдв’яні свята – радісні світлі дні, які більшість із нас проведуть в теплому родинному колі, насолоджуючись дорогоцінними миттєвостями спілкування з рідними, друзями, близькими.

Однак ми не маємо права забувати в ці дні про тих, кому доведеться зустріти Новий рік та Різдво Христове у вологих, мерзлих окопах, і завдяки кому на вулицях наших міст і сіл не чути вибухів мін та снарядів, а в наших оселях зберігається мир і спокій.

Громадська організація волонтерів «Допоможемо воїнам Петрівщини» оголошує новорічну акцію «Поділися душевним теплом з воїнами у новорічну ніч». Сподіваємося, що до неї долучаться сільські та селищні ради, сільгоспвиробники, підприємства, установи та організації, а також, можливо, окремі громадяни чи родини.

Нащадки славних козаків Чарівна мелодія

Петрівчаночки Почесні гості свята

Свято у розпалі Зростає богатир

Фотовернісаж Сергія АНДРУСЕНКА.