підтримка воїнівПід таким гаслом проходить волонтерська робота у Петрівській ЗШ І-ІІІ ступенів.

Здавалося б, чим можуть допомогти звичайні діти воїнам АТО в цей складний для країни час. На думку самих же учнів, вони впевнені, що навіть невеличкий лист, малюнок, подаруночок, зроблений власними руками, змусять кожного солдата посміхнутися.

А це того варте!

Важко, звичайно, дивитися на те, що діти малюють на тему війни, але, можливо, саме дитячі маленькі руки зупинять кровопролиття.

Чи розуміють? Що відчувають? Як бачиться майбутнє?

З 5 по 7 грудня вчителі Сергій  Чорнопольський, Лілія Чорнопольська, випускник школи Данило Дорошенко та група підтримки вирушили у небезпечні місця  зони АТО, і зокрема в місто Красноармійськ, у 74-ій окремий розвідувальний батальйон. Готувалися заздалегідь. Учні школи малювали малюнки, писали листи, готували подаруночки. Але справжнім дарунком для воїнів АТО стало відео-привітання від усіх учнів школи, яке вразило бійців до сліз.

дарунки для солдатівНа виховній годині Сергій Валентинович розповів та підтвердив фотофактами приклади, що засвідчують нелегке життя українських солдат. Особливо вразило фото, де окремо оформлений куточок загиблим побратимам - воїнам АТО із написом: «ЧЕСТЬ ДОРОЖЧА ЗА ЖИТТЯ».

Яке ж було здивування школярів, коли на екрані з’явилось відео, де солдати дякують дітям за їх привітання, подарунки та малюнки. Також солдати обіцяли передати у школу прапор з підписами  та зі словами подяки.

Ми впевнені, що  кожного українця сьогодні ятрить нестерпний біль через події на Сході країни. У ці вкрай складні для України часи молимося за наших земляків, які ціною здоров’я та життя захищають честь і гідність держави.

 Оксана Мисік, завідуюча організаційно-масовим відділом філії ЦДЮТ у Східному освітньому окрузі

загальне фото