учасники пробігу «Естафета пам’яті «Слава визволителям України!»Минулого тижня в райцентрі пройшли заходи, присвячені 71-й річниці визволення України та 72-й річниці визволення Петрового від гітлерівських загарбників.

Розпочалися вони з традиційного пробігу учнів Петрівського НВК від пам’ятного знаку «Танк» до братської могили радянських воїнів, біля якої відбувся урочистий мітинг.

У мітингу взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Світлана Тилик, Петрівський селищний голова Ігор Педан, керівник районної організації ветеранів України Олег Гіюк, настоятель Свято-Покровської церкви селища Петрового протоієрей Дмитро Городецький, представники трудових колективів, громадськості, учнівської молоді. Були серед учасників мітингу і ветерани німецько-радянської війни, учасники бойових дій, але, на жаль, уже тільки двоє – Іван Павлович Заудальський та Іван Романович Донченко.

День визволення України від фашистських загарбників сьогодні ми відзначаємо з радістю і болем. З радістю – бо відвойовано право жити вільно, з болем – бо мільйони загинули на фронтах і в тилу ворога, за тих, хто й зараз знову відвойовує право бути незалежними і будувати європейську перспективу. Надзвичайно складним є й те, що 71 рік назад ми стояли пліч-о-пліч з нашими братами-сусідами, а сьогодні вони намагаються загарбати нашу територію.

Завдяки мужності й героїзму співвітчизників, країна вистояла в смертельній боротьбі більш ніж 70 років тому, відродилася з руїн і попелу. Упевнений, ми вистоїмо і сьогодні.

Мужність і відвага, героїзм і нескореність духу як ветеранів Другої світової війни, так і учасників війни на Сході країни залишаться прикладом для наступних поколінь.

Слава героям! Слава Україні!

З повагою Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

 * * *

Шановні ветерани Другої світової війни!

Шановні жителі району!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із Днем визволення України.

Глибока шана і повага вам, ветерани другої світової війни за здобуту перемогу та за мирний подвиг у відбудові народного господарства держави.

Важко переоцінити ті випробування, які випали на вашу долю, але ви їх винесли з честю, мужністю та героїзмом.

Бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, благополуччя, довгих років життя та миру!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

  * * *

Дорогі земляки!

Вітаю ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів – інтернаціоналістів, захисників Вітчизни, які боронили її незалежність на Сході України і продовжують це робити сьогодні, всіх жителів Петрівщини з Днем визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Наші діди і батьки захистили Батьківщину від гітлерівської навали, кращі сини і доньки України захищають її від навали путінської і зрадників-заколотників, що мають на меті знищити незалежність держави, яку виборювали багато поколінь патріотів, віддати нашу землю на поталу кремлівському маніяку. Та ми переможемо, як був переможений гітлеризм, бо наша справа свята, бо ми не зазіхаємо на чужі землі, а боронимо свою, дану нам Богом.

Бажаю всім віри у краще, щастя, добробуту і мирного неба!

Олег ГІЮК, голова районної організації ветеранів України.

стрічку перерізано, урочисте відкриття скверу ветеранів відбулосяЩе півроку тому петрівчани похилого віку підіймались зруйнованими сходами до Пенсійного фонду та до будівлі районної  ради ветеранів, а прилегла територія взагалі майже була перетворена на звалище з листя, гілок та сміття. Тож влада району не змогла залишитись осторонь цієї проблеми і спільними зусиллями, разом з компанією «Метінвест» та сільгоспвиробниками, побудували на цьому місці чудовий «Ветеранський сквер», відкриття якого так символічно відбулося напередодні святкування 72-ї річниці звільнення Петрового від німецько-фашистських загарбників. Тоді в селищі йшли жорстокі бої, тож бійці, які з роками й самі стали ветеранами, боролися і за свою домівку, і за щасливе майбутнє нащадків. І ось нарешті випала нагода висловити їм свою пошану не тільки на словах, а й на ділі.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Світлана Тилик, менеджер з регіонального розвитку ПАТ «ЦГЗК» компанії «Метінвест-холдинг» Зоя Пожарська, голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк, ветерани-учасники Великої Вітчизняної війни Іван Заудальський та Павло Стрілець, голова районної організації ветеранів України з 2003 по 2007 рік та ветеран праці Віктор Піскун, голова первинної організації ветеранів Петрівського кар’єру компанії «Метінвест» Людмила Северенчик.

керівництво дільничної виборчої комісії №350617 за роботоюВибори на Петрівщині, на відміну від деяких регіонів України, як і слід було очікувати, відбулися, пройшли організовано, у спокійній атмосфері, з непоганим показником явки виборців. Згідно з попередніми даними, за інформацією, якою ми володіємо, серед кандидатів на посаду Петрівського селищного голови найбільше голосів зі значною перевагою набрала Світлана Тилик.

З остаточними ж результатами виборів ми ознайомимо читачів після оприлюднення офіційних результатів голосування. Поздоровляємо всіх земляків з тим, що Україна подолала ще один рубіж на шляху до становлення реальної демократії, на шляху до сім’ї цивілізованих країн світу.

 

14 жовтня сталося лихо – згорів наш будинок, гараж та автомобіль.

Першим о 6-й годині ранку пожежу побачили Віта Іванівна Іванова та її син Роман, працівник ВК-49, який прибіг до нас та підняв на ноги. В гасінні пожежі брали активну участь сусіди: Г.І. Міщенко, Костя Міщенко, учень 10 класу, Геннадій та Тетяна Гедерими, Сергій Сидоренко, Андрій Єлисеєв, Вадим Бондаренко, Валерій Таранець, Василь Процев, Сергій Лепський, Микола Немазаний, Наталка Заєць, наші куми Володимир та Ольга Кобзарі, Олексій Сахненко, його донька Ольга та зять Ігор, Олександр Дуран, Андрій Соколенко, Катерина Кулик, Зінаїда Тараненко, Ольга Хруль та інші люди, не байдужі до нашої біди, яким висловлюю щиру вдячність.

Вдячний за моральну підтримку та матеріальну допомогу голові райдержадміністрації С.В.Завалію, народному депутату України А.І.Кузьменку, керівникам ТОВ «Зарічне» Миколі Олексійовичу та Андрію Миколайовичу Давидовським, ТОВ «Овен» С.Д.Лисенку, ТОВ «Маяк» В.П.Кузнєцову, фермерам М.С.Чепурову та М.І.Царенку.

Спасибі вам, добрі люди, що не залишили нас наодинці з бідою!

Анатолій Гутник, с. Новий Стародуб.

Розпорядження

ГОЛОВИ ПЕТРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

від «___» ______________ 2015 року № _______

Про затвердження Положення про застосування системи електронних державних закупівель

Відповідно до статей 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 травня 2015 року № 501-р «Про реалізацію пілотного проекту щодо впровадження процедури електронних закупівель товарів», розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 31 серпня 2015 року № 334-р «Про застосування системи електронних державних закупівель в області», розпорядження голови районної державної адміністрації від «___» жовтня 2015 року № _____ «Про реалізацію в районі пілотного проекту щодо впровадження процедури електронних державних закупівель» та враховуючи рекомендації Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (лист від 24 липня 2015 року № 3301-05/24343-06):

  1. Затвердити Положення про застосування системи електронних державних закупівель в районній державній адміністрації, додається.
  2. Апарату та структурним підрозділам райдержадміністрації визначити відповідальних осіб за впровадження системи електронних державних закупівель товарів.
  3. Відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації:

29 жовтня – Всесвітній день боротьби з інсультом

29 жовтня визначено Всесвітньою асоціацією боротьби з інсультом Всесвітнім днем боротьби з інсультом. У цей день у різних країнах світу проводяться соціально-просвітні, наукові заходи, що спрямовані на привертання уваги населення до основних чинників ризику серцево-судинних захворювань і до напрямків профілактики розвитку інсульту. Проблема боротьби з інсультом має надзвичайно важливе медичне і соціальне значення, оскільки ця патологія є однією з провідних причин смертності не тільки в Україні, а й у розвинених країнах Європи та США.

Щорічно понад 100 тисяч громадян України стають жертвами інсульту, серед яких третина молодша 65 років. За статистичними даними в Україні налічується 11,8 млн. хворих на артеріальну гіпертензію, 9 млн хворих на ішемічну хворобу серця, 1 млн. на цукровий діабет. Лише 36 % українців знають про те, що в них підвищений артеріальний тиск, але нехтують медичною допомогою чи профілактикою.

29 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з псоріазом

Псоріаз є одним із найпоширеніших хронічних дерматозів в індустріально розвинених країнах, який може уражати людей незалежно від статі та віку. Варіанти поширення в різних місцевостях пов’язують із генетичними та кліматичними факторами, шкідливими звичками, станом навколишнього середовища, особливостями харчування. Біологічні фактори також можуть сприяти захворюванню, до прикладу, стрептококова, вірусна інфекція, емоційна криза, вагітність. Інші причини, зі спостережень, пов’язують із прийомом деяких лікарських препаратів.

Псоріаз характеризується появою на шкірі характерного висипу у вигляді ділянок потовщення шкіри (інфільтрації), з почервонінням (еритемою) та лущенням на поверхні елементів висипу. Зазвичай бляшка з’являється на волосистій частині голови чи поверхнях кінцівок, які відповідають розгинальним м’язам. Часто зустрічаються борозни на нігтях, їх потовщення та жовте забарвлення. У частини хворих розвивається артрит кистей і ступнів, що без адекватного своєчасного лікування може призвести до інвалідності.

Невеселі висновки перед міжсезонням

Минулого тижня свій останній домашній поєдинок перед зимовим міжсезонням в чемпіонаті України серед команд другої ліги провели футболісти команди  «Інгулець». У першому матчі другого кола нашими опонентами стали футболісти горностаївського «Миру» - команди, яку в самому дебюті своїх виступів у другій лізі «Інгулець» на Херсонщині здолав упевнено і переконливо з рахунком 3:1. На власному ж газоні ми знову виглядали блідо, невиразно і, говоритимемо відверто – не цікаво.

49-річного потерпілого, жителя Дніпропетровщини, до Петрівської районної лікарні було доставлено пізно ввечері 24 вересня. Упродовж кількох годин правоохоронці встановили обставини отримання чоловіком тілесних ушкоджень та підозрювану особу.

Повідомлення про подію надійшло до райвідділу міліції з медичного закладу о 23.20. У пацієнта лікарі діагностували проникаюче ножове поранення живота.

Слідчо-оперативна група, що прибула на місце, з’ясувала, що потерпілого каретою швидкої було доcтавлено з одного з населених пунктів.

- У подальшому правоохоронці встановили, що близько 20-ої години вечора, 47-річна місцева жителька разом з 39-річним співмешканцем перебували вдома. У цей час до їх двору зайшов знайомий, який почав кричати та лаятися з господарями. На зауваження не реагував, а у ході сварки вдарив жінку. Вона упала та після цього завдала потерпілому удару в область живота ножем, який саме тримала у руці, - повідомив начальник Петрівського РВ УМВС в області Євген Чуйко.

Інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зловмисниці оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу. Підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями.

учасниці спартакіадиУ середині жовтня в Кіровограді проходила обласна спартакіада з гандболу серед чоловіків та жінок. На жаль, чоловіча команда нашого району не змогла посісти призових місць, хоча й грали досить пристойно. А от жінки підтвердили, що вони небезпідставно вважаються лідерами жіночого обласного гандболу.

Перемігши своїх суперниць з Долинської та Новомиргорода з рахунком, відповідно, 20:6 та 8:0, наші землячки стали в черговий раз чемпіонками області.

Костянтин Лисицін, тренер ДЮСШ «Олімп»