День визволення України від фашистських загарбників сьогодні ми відзначаємо з радістю і болем. З радістю – бо відвойовано право жити вільно, з болем – бо мільйони загинули на фронтах і в тилу ворога, за тих, хто й зараз знову відвойовує право бути незалежними і будувати європейську перспективу. Надзвичайно складним є й те, що 71 рік назад ми стояли пліч-о-пліч з нашими братами-сусідами, а сьогодні вони намагаються загарбати нашу територію.

Завдяки мужності й героїзму співвітчизників, країна вистояла в смертельній боротьбі більш ніж 70 років тому, відродилася з руїн і попелу. Упевнений, ми вистоїмо і сьогодні.

Мужність і відвага, героїзм і нескореність духу як ветеранів Другої світової війни, так і учасників війни на Сході країни залишаться прикладом для наступних поколінь.

Слава героям! Слава Україні!

З повагою Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

 * * *

Шановні ветерани Другої світової війни!

Шановні жителі району!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із Днем визволення України.

Глибока шана і повага вам, ветерани другої світової війни за здобуту перемогу та за мирний подвиг у відбудові народного господарства держави.

Важко переоцінити ті випробування, які випали на вашу долю, але ви їх винесли з честю, мужністю та героїзмом.

Бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, благополуччя, довгих років життя та миру!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

  * * *

Дорогі земляки!

Вітаю ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів – інтернаціоналістів, захисників Вітчизни, які боронили її незалежність на Сході України і продовжують це робити сьогодні, всіх жителів Петрівщини з Днем визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Наші діди і батьки захистили Батьківщину від гітлерівської навали, кращі сини і доньки України захищають її від навали путінської і зрадників-заколотників, що мають на меті знищити незалежність держави, яку виборювали багато поколінь патріотів, віддати нашу землю на поталу кремлівському маніяку. Та ми переможемо, як був переможений гітлеризм, бо наша справа свята, бо ми не зазіхаємо на чужі землі, а боронимо свою, дану нам Богом.

Бажаю всім віри у краще, щастя, добробуту і мирного неба!

Олег ГІЮК, голова районної організації ветеранів України.