працівники ЦРЛ прийшли на відкриття терапевтичного відділенняКомпанія «Метінвест» давно і плідно співпрацює з громадою нашого району. Надзвичайно яскравим прикладом цієї співпраці є завершення капітального ремонту терапевтичного відділення Центральної районної лікарні. Урочисте відкриття оновленого відділення відбулося минулого тижня.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації С.Завалій, голова районної ради С.Тилик, генеральний директор ПАТ «ЦГЗК» Д.Шевчик, менеджер з регіонального розвитку ТОВ «Метінвест-холдинг» З.Пожарська, керівники сільськогосподарських підприємств, які долучилися до ремонту відділення, та працівники ЦРЛ на чолі з головним лікарем М.Яновським.

Офіційна частина розпочалася виступом С.Завалія, який висловив слова вдячності всім медичним працівникам, що стоять на сторожі здоров’я та життя людей. Завдання влади – створити комфортні умови для праці медиків та хворих, які перебувають на лікуванні.

голови Петрівської районної ради Кіровоградської області

від 13 жовтня 2015 року № 34 - р

Про скликання п’ятдесятої сесії районної ради шостого скликання

Відповідно до пункту 1 частини 6, частини 7 статті 55, частини 8 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розділу ІІ, пункту 13.6 розділу ХІІІ Регламенту Петрівської районної ради шостого скликання:

1. Скликати п’ятдесяту сесію районної ради шостого скликання 23 жовтня 2015 року на 10.00 годину в сесійній залі районної ради за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20.

2. На обговорення винести наступні питання:

2.1. Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки наданої в оренду громадянину Миколі Івановичу Твердохлібу;

2.2. Різне

3. На сесію запросити депутатів районної ради та не депутатів (за списком).

Голова районної ради Світлана Тилик

вітальне слово голови районної державної адміністрації Сергія ЗаваліяЦієї неділі знакова подія відбулася у Володимирівці: для проведення офіційної церемонії відкриття нового стадіону зі штучним покриттям сюди прибули високоповажні у футбольному середовищі держави гості - Президент Професійної футбольної ліги України Сергій Макаров та віце-Президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. По праву господарів високопоставлених футбольних функціонерів вітали голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, його заступниця Тетяна Панета, Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко і, звичайно ж, головний винуватець урочистостей Олександр Поворознюк – генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», Президент футбольного клубу «Інгулець».

- Певне, важко назвати ще одну людину не лише в нашому районі, а навіть в області, а, можливо, й по всій Україні, яка б зробила так багато для розвитку спорту на підзвітній території, як це зробив і продовжує робити Олександр Григорович, - зазначив у своєму вітальному слові Сергій Завалій. - Лише на території Ганнівської сільської ради за останній період споруджено три стадіони, а загалом же на території району ним споруджено або  докорінно реконструйовано уже п’ять футбольних арен різного рівня, серед яких особливим предметом гордості для усіх нас, звичайно, став красень-стадіон «Інгулець», який таким досконалим, як зараз, не був ніколи в своїй історії, навіть у ті часи, коли державою для підтримки і розвитку спорту на місцях виділялися доволі  значні кошти.

Тамара Сакара: «Петрівщина стала мені рідною»

Тамара Вікторівна Сакара – людина добре відома жителям нашого району, адже впродовж певного часу очолювала районну державну адміністрацію, є депутатом районної ради нинішнього скликання. І, хоча термін її перебування на посаді очільника району був досить коротким, вона запам’яталася не тільки як компетентний, вимогливий керівник, а й як чуйна, справедлива, приємна і проста в спілкуванні жінка. Сьогоднішня наша розмова з нею присвячена виборам до місцевих органів самоврядування, що і зрозуміло, бо вона знову балотується у депутати районної ради, але мова стосується й інших тем. Тож будемо сподіватися, що думки Т.Сакари будуть цікавими нашим читачам.

І.Педан та А.Чавгун - майстер бригади будівельників ТОВ «Придніпров’я», яка розпочала ремонт мосту, обговорюють план дійПетрівський селищний голова Ігор Педан знову вирішив балотуватися на посаду селищного голови. Він усвідомлює, що має серед земляків як прихильників, так і недоброзичливців, але ставиться до цього спокійно. Інакше і бути не може, бо ж навіть Господь має опонентів, то що вже казати про таку неспокійну і невдячну посаду, як селищний голова, у роботі якого завжди можна знайти недоліки. Зрештою, впродовж минулих 20-25 років жодна особа, яка займала цю посаду, не користувалася загальною підтримкою, всі мали своїх критиків, хоча у кожного з них були здобутки і гарні справи.

Сьогодні І.Педан розповідає про зроблене, проблеми і плани на майбутнє. Вважає, що міг би зробити ще чимало корисного для рідного селища, якби земляки знову повірили в нього.

Раннє виявлення пухлини - найкращий захист від хвороби

Рак молочної залози займає перше місце в структурі онкологічної захворюваності та онкологічної смертності жінок в Україні.

Щороку на рак грудей хворіє 16 тисяч українок. Кожні 30 хвилин лікарі виявляють новий випадок раку молочної залози, кожну годину від нього помирає одна жінка. Щорічно ця онкохвороба забирає життя майже 7,5 тисяч українських жінок.

Захворіти на рак молочної залози може будь-яка жінка, проте в одних ризик виникнення пухлини низький, в інших - високий. Не позбавлені цього ризику і чоловіки, і все ж 99% усіх пацієнтів з раком молочної залози - жінки. Вірогідність захворіти на рак молочної залози протягом життя у будь-якої жінки складає приблизно 12%, тобто кожна восьма жінка протягом життя хворіє на рак молочної залози.

 «Інгулець-2» - чемпіони Кіровоградської області 2015 року!

Перший офіційний матч команди «Інгулець-2» на щойно відкритому у Володимирівці стадіоні зі штучним покриттям (репортаж про цю подію читайте на 1-й і 3-й сторінках номера) ознаменувався одразу значним досягненням: у третьому турі фінального турніру за участі чотирьох кращих команд області (по дві перших з груп «Захід» та «Схід») футболісти «Інгульця-2», здолавши з рахунком 7:1 суперників з команди «Прометей» (Новоукраїнський район) стали недосяжними для найближчих своїх опонентів, відтак уже за тур до закінчення достроково вибороли звання чемпіонів Кіровоградщини 2015 року. Звітний поєдинок пройшов за повної ігрової і тактичної переваги наших футболістів, які більше контролювали м’яч, організувавши, як мінімум, півтора десятки гострих креативних атак на ворота суперників, щонайменше половина з яких завершилися взяттям воріт. Хет-трик цього разу на рахунку найкращого на полі Олександра Ніколайчука, двічі майстерними ударами відзначився Джаба Фхакадзе і ще по одному м’ячу на рахунку Олександра Сергієнка та Георгія Кобуладзе.