«Інгулець-2» - чемпіони Кіровоградської області 2015 року!

Перший офіційний матч команди «Інгулець-2» на щойно відкритому у Володимирівці стадіоні зі штучним покриттям (репортаж про цю подію читайте на 1-й і 3-й сторінках номера) ознаменувався одразу значним досягненням: у третьому турі фінального турніру за участі чотирьох кращих команд області (по дві перших з груп «Захід» та «Схід») футболісти «Інгульця-2», здолавши з рахунком 7:1 суперників з команди «Прометей» (Новоукраїнський район) стали недосяжними для найближчих своїх опонентів, відтак уже за тур до закінчення достроково вибороли звання чемпіонів Кіровоградщини 2015 року. Звітний поєдинок пройшов за повної ігрової і тактичної переваги наших футболістів, які більше контролювали м’яч, організувавши, як мінімум, півтора десятки гострих креативних атак на ворота суперників, щонайменше половина з яких завершилися взяттям воріт. Хет-трик цього разу на рахунку найкращого на полі Олександра Ніколайчука, двічі майстерними ударами відзначився Джаба Фхакадзе і ще по одному м’ячу на рахунку Олександра Сергієнка та Георгія Кобуладзе.

Натомість наша найголовніша команда – один з потенційних фаворитів другої ліги ФК «Інгулець» - знову розчарувала, не зумівши привезти зі Стрия, що на Львівщині, бодай одне очко. Парадоксально, але з перших хвилин гри ініціативою заволоділи саме наші футболісти, проте втілити її в результативні дії так і не зуміли. Втім, можливо, господарі, усвідомлюючи, що на рівних з технічними футболістами «Інгульця» їм змагатися буде доволі важко, свідомо стали грати другим номером, поступившись й ігровою, і територіальною ініціативою, натомість зігравши максимально організовано й дисципліновано в обороні та сподіваючись знайти удачу в грі на контратаках. І, слід віддати належне тренерському штабу  «Скали» - така тактика принесла успіх господарям. Перший гол, забитий у наші ворота на 37-й хвилині, щоправда, виявився дещо курйозним, адже відбити низовий фланговий простір могли і голкіпер, і центральний захисник «Інгульця». Втім, наші хлопці просто завадили один одному ліквідувати загрозу, чим миттєво скористався новачок господарів Роман Лівінський, пробивши вже у порожні ворота. На жаль, малюнок гри не змінився і в другому таймі: ми знову одноманітно і безуспішно намагалися створити якусь подобу атаки, але – і це вже факт, який доведеться визнати – проти щільної ешелонованої оборони суперників наші гравці ефективно діяти не навчилися. Фактично, за всю другу половину по воротах господарів не було зроблено жодного прицільного удару, за винятком хіба що  штрафного у виконанні Іллі Ходулі, після якого м’яч пролетів над поперечиною. Натомість футболісти «Скали», стримавши атакувальний порив інгульчан, в середині другого тайму подвоїли рахунок: індивідуальною майстерністю блиснув півзахисник атакуючого плану Віталій Рябушко, котрий віртуозним слаломом обійшов з м’ячем одразу кількох своїх уже втомлених опікунів і точно й сильно пробив у нижній лівий кут воріт. І хоча до кінця гри залишалося ще близько 20 хвилин – стало зрозуміло, що гра вже зроблена. Принаймні  й подальші дії нашої команди виглядали дещо приреченими, а атаки – безсистемними і хаотичними.

Зазнав поразки у звітному турі й лідер першості – ковалівський «Колос», поступившись у Чернівцях місцевій «Буковині» з рахунком 2:0. Відтак команди у чільній групі розташувалися доволі щільно, перше місце від п’ятого відділяють лише п’ять очок. Ми ж поки що з двадцятьма п’ятьма очками посідаємо четверту сходинку. Отож наступний чотирнадцятий тур позначиться очним протистоянням між «Вересом» та «Скалою», хтось із яких, а, можливо, й обоє втратять очки. Водночас від домашнього поєдинку з горностаївським «Миром», який відбудеться уже завтра, ми чекаємо тільки перемоги, оскільки тепер будь-яка втрата очок поставить під серйозний сумнів виконання головного завдання, яке поставив своїм підопічним президент клубу Олександр Поворознюк: завоювати путівку до першої ліги.

Разом з тим, в сьогоднішньому «Мирі» грають одразу четверо колишніх гравців «Інгульця», яким добре знайомий тренувальний процес у нашій команді та принципи  вибору тактичного і стратегічного планів на гру – це Дмитро Карой, Данило Мамонов, Віталій Петриченко та Євген Фальковський. Не факт, що кожен з чотирьох наших недавніх одноклубників завтра з’явиться на ігровому полі. Але те, що своєму тренерському штабу вони передадуть усі секрети й нюанси передігрової підготовки «Інгульця» - навіть не викликає сумнівів. Фальковський же, нагадаємо, в «Інгульці» взагалі обіймав посаду граючого тренера. Тож чи зуміє наш тренерський штаб чимось здивувати своїх учорашніх колег – побачимо вже завтра. А тим часом побажаємо «Інгульцю» хорошої гри, удачі і бодай трохи везіння.

 Володимир Кіфенко.