працівники ЦРЛ прийшли на відкриття терапевтичного відділенняКомпанія «Метінвест» давно і плідно співпрацює з громадою нашого району. Надзвичайно яскравим прикладом цієї співпраці є завершення капітального ремонту терапевтичного відділення Центральної районної лікарні. Урочисте відкриття оновленого відділення відбулося минулого тижня.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації С.Завалій, голова районної ради С.Тилик, генеральний директор ПАТ «ЦГЗК» Д.Шевчик, менеджер з регіонального розвитку ТОВ «Метінвест-холдинг» З.Пожарська, керівники сільськогосподарських підприємств, які долучилися до ремонту відділення, та працівники ЦРЛ на чолі з головним лікарем М.Яновським.

Офіційна частина розпочалася виступом С.Завалія, який висловив слова вдячності всім медичним працівникам, що стоять на сторожі здоров’я та життя людей. Завдання влади – створити комфортні умови для праці медиків та хворих, які перебувають на лікуванні.

-Сьогодні ми завершили дуже важливу справу – капітальний ремонт терапевтичного відділення райлікарні, тож хочу висловити подяку керівництву компанії «Метінвест», сільгосптоваровиробникам, які взяли участь у цій справі. Це приклад успішної взаємодії влади і соціально відповідального бізнесу, – зазначив Сергій Володимирович. Галузь медицини була, є і буде для нас пріоритетною. Ми витратили на ремонт об’єктів районної лікарні майже 1,5 млн. грн., відремонтували покрівлю і палати терапевтичного відділення, тривають роботи по ремонту водопроводу та каналізації в головному корпусі, розпочався ремонт прийомного відділення. Попереду ще багато роботи, і разом ми все зробимо.

учасників заходу вітає С.ТиликПід час перебування в районі з робочим візитом голови обласної державної адміністрації С.Кузьменка він теж відвідав терапевтичне відділення, і працівники закладу висловили побажання, аби губернатор посприяв у придбанні нового електрокардіографа. Відтак сьогодні я виконую почесну місію – передаю сертифікат на його придбання головному лікареві М.Яновському. Цей акт носить символічний характер, бо прилад уже придбаний і проходить налаштування.

Наступним виступив Д.Шевчик, який від імені компанії «Метінвест» і ПАТ «ЦГЗК» поздоровив присутніх з чудовою подією.

- Такими, як відремонтоване терапевтичне відділення, повинні бути всі заклади охорони здоров’я, щоб люди отримували якісні медичні послуги, а медичний персонал працював у комфортних умовах. Ми і в подальшому будемо брати участь в благоустрої Петрівського району, реалізовуючи соціальні програми, – запевнив Дмитро Володимирович.

М.Яновський отримує сертифікат на придбання сертифікату ЕКГВиступ С.Тилик був, як завжди, емоційним і образним. Вона нагадала, що райдержадміністрація та районна рада взяли участь в соціальному проекті компанії «Метінвест» «Місто нашими руками» і виграли грант на 400 тисяч гривень на ремонт терапевтичного відділення. Цього було недостатньо, щоб виконати якісний ремонт у необхідному обсязі, тож своє плече підставили сільгосптоваровиробники.

- Хочу висловити щиру вдячність цим людям і назвати їх, аби жителі району знали – хто долучився до цієї важливої справи, бо без їхньої участі було б просто неможливо зробити все, що планували. Це Олександр Григорович Поворознюк, Віктор Іванович та Юрій Іванович Больботи, Андрій Миколайович Давидовський, Володимир Григорович Деркач, Володимир Петрович Кузнєцов, Василь Миколайович Осовський, Леонід Іванович Назарук, Віктор Іванович Фесенко, Григорій Іванович Огир, Анатолій Іванович Іщенко, Юлія Григорівна Тороп, Аліна Миколаївна Нерода, Ігор Валерійович Іволга та Дмитро Олексійович Затинацький.

С.Тилик, М.Яновський, Д.Шевчик та С. Завалій урочисто перерізають стрічкуМи на цьому не зупинимось і будемо й далі дбати про подальше зміцнення матеріальної бази закладів охорони здоров’я, створення належних умов для медиків, забезпечення хворих якісними медичними послугами. Ще раз висловлюю подяку всім за підтримку і допомогу, – підсумувала Світлана Олександрівна.

- Я приєднуюся до слів подяки, сказаних попередніми промовцями, – сказав М.Яновський. Він додав, що такі умови, які створені в терапевтичному відділенні, повинні бути нормою.

- Якісно будувати, вчасно здійснювати ремонт, мати сучасне обладнання – має стати звичним явищем, на яке ми не повинні звертати увагу. І я переконаний, що ми цього обов’язково доб’ємося з такою командою управлінців і такими спонсорами, які допомогли відновити відділення, – зауважив Микола Миколайович.

Право урочисто перерізати стрічку, відкривши оновлене терапевтичне відділення, отримали С.Завалій, С.Тилик, Д.Шевчик та М.Яновський, після чого всі присутні оглянули відділення. Вони не стримували захоплення, оглядаючи палати для хворих та інші приміщення, обладнані всім необхідним.

Можна передбачити, що в майбутньому буде втілений в життя ще не один соціальний проект, адже співпраця між громадою району та компанією «Метінвест» має міцну і надійну основу.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: працівники ЦРЛ прийшли на відкриття терапевтичного відділення; учасників заходу вітає С.Тилик; М.Яновський отримує сертифікат на придбання сертифікату ЕКГ; С.Тилик, М.Яновський, Д.Шевчик та С. Завалій урочисто перерізають стрічку.