вітальне слово голови районної державної адміністрації Сергія ЗаваліяЦієї неділі знакова подія відбулася у Володимирівці: для проведення офіційної церемонії відкриття нового стадіону зі штучним покриттям сюди прибули високоповажні у футбольному середовищі держави гості - Президент Професійної футбольної ліги України Сергій Макаров та віце-Президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. По праву господарів високопоставлених футбольних функціонерів вітали голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, його заступниця Тетяна Панета, Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко і, звичайно ж, головний винуватець урочистостей Олександр Поворознюк – генеральний директор ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська», Президент футбольного клубу «Інгулець».

- Певне, важко назвати ще одну людину не лише в нашому районі, а навіть в області, а, можливо, й по всій Україні, яка б зробила так багато для розвитку спорту на підзвітній території, як це зробив і продовжує робити Олександр Григорович, - зазначив у своєму вітальному слові Сергій Завалій. - Лише на території Ганнівської сільської ради за останній період споруджено три стадіони, а загалом же на території району ним споруджено або  докорінно реконструйовано уже п’ять футбольних арен різного рівня, серед яких особливим предметом гордості для усіх нас, звичайно, став красень-стадіон «Інгулець», який таким досконалим, як зараз, не був ніколи в своїй історії, навіть у ті часи, коли державою для підтримки і розвитку спорту на місцях виділялися доволі  значні кошти.

Причому, що показово – на усіх п’яти футбольних стадіонах і майданчиках роботи не зупиняються навіть після того, коли, здавалося б, усе, що потрібно, уже зроблено. Олександр Поворознюк пильно слідкує, щоб усі ці його дітища перебували в доглянутому стані, майже на всіх об’єктах ведуться перманентні роботи по вдосконаленню, осучасненню і створенню ще більш комфортних умов як для спортсменів, так і для уболівальників.

пам’ятна відзнака Олександрові Поворознюку від Професійної футбольної ліги УкраїниСаме на це, до речі, і звернули увагу в своїх  вітальних промовах почесні гості свята. Зокрема, Сергій Макаров висловив слова щирої вдячності Олександру Григоровичу за те, що з його боку робиться дуже багато задля того, щоб забрати дітей з вулиці, аби улюбленим видом дозвілля для сільської молоді стали не сумнівні хмільні розваги в численних барах, ресторанах та інших генделиках, а здоровий спосіб життя, пов’язаний з долученням до фізичної культури та спорту. Крім того, Президент Професійної футбольної ліги вручив Олександру Поворознюку пам’ятну відзнаку за той вагомий внесок у розвиток як професійного, так і аматорського футболу в нашому районі, завдяки якому Петрівщина стала одним з найпомітніших футбольних центрів Кіровоградщини. Доповнив виступ свого колеги й Віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко, зауваживши: «Якби в кожен наш район можна було б знайти хоча б по одному Поворознюкові, то рівень футболу в нашій державі незабаром дозволив би  на рівних змагатися з усілякими «Баваріями», «Барселонами» та іншими грандами світового футболу». м’ячі для юних вихованців футбольної школи ФК «Інгулець» вручає Олександр КащенкоВже традиційно свій візит на Петрівщину Олександр Валентинович супроводив щедрим подарунком – дюжиною добротних футбольних м’ячів для наймолодших спортсменів як символ майбутньої перспективи гри мільйонів. «Я вірю, що благодатна земля Кіровоградщини подарує українському футболу ще не одну яскраву зірочку, - висловив переконаність Олександр Каденко і додав, - можливо, вже незабаром, якийсь наступник Євгена Коноплянки (як відомо – теж виходця з Кіровоградщини) відточуватиме свою спортивну майстерність саме на цьому стадіоні.

Що ж, дасть Бог, слова футбольного функціонера й виявляться пророчими. Принаймні для того, щоб на петрівській землі тепер спалахували справжні футбольні «зірочки», уже створені всі умови. Тож цілком можливо, що вже в недалекому майбутньому такою зірочкою стане той же Олександр Поворознюк-молодший, якому було надано право першого символічного удару по м’ячу на новому стадіоні, а, можливо, - хтось із його друзів-ровесників. Головне, що для цього  тут вже створені усі матеріальні умови. Можна не сумніватися й в тому, що для роботи з обдарованими юними спортсменами Олександром Поворознюком будуть залучені й висококваліфіковані спеціалісти, ентузіасти спорту. З огляду на такі зусилля, хочеться вірити, що уже незабаром Україна отримає всі шанси вважатися потужною футбольною країною, яка виборюватиме путівки для участі в світових чи європейських першостях напряму, як це, зазвичай, роблять Німеччина, Іспанія чи Італія, а не через «валідольні» стикові матчі, на які ми безкінечно потрапляємо і з якими нам поки що патологічно не щастить.

Володимир Кіфенко.

символічну стрічку перерізають Олександр Каденко, Олександр Поворознюк, Сергій Макаров та Сергій Завалій Олександр Поворознюк: «Спільними зусиллями можемо гори звернути – потрібно лише бажання» символічний перший удар по м’ячу на новому стадіоні робить Олександр Поворознюк – молодший

На знімках: вітальне слово голови районної державної адміністрації Сергія Завалія; пам”ятна відзнака Олександрові Поворознюку від Професійної футбольної ліги України; м’ячі для юних вихованців футбольної школи ФК «Інгулець» вручає Олександр Кащенко; символічну стрічку перерізають Олександр Каденко, Олександр Поворознюк, Сергій Макаров та Сергій Завалій; Олександр Поворознюк: «Спільними зусиллями можемо гори звернути – потрібно лише бажання»; символічний перший удар по м’ячу на новому стадіоні робить Олександр Поворознюк – молодший.