Шановні працівники торгівлі Кіровоградщини!

Олександр ЧорноіваненкоЩиро вітаю вас із професійним святом!

Від чіткої та ефективної роботи закладів торгівлі, професіоналізму і тактовності представників торговельної галузі області залежить настрій та самопочуття людей, задоволення їхніх щоденних потреб.

Ваша сумлінна праця сприяє зміцненню економічного потенціалу Кіровоградщини, ваші зусилля спрямовані на забезпечення високих темпів розвитку торговельної мережі, удосконалення її інфраструктури, підтримку місцевого товаровиробника.

Життя диктує нові вимоги, нові погляди на стратегії продажу, проте для працівника торгівлі має залишатися незмінним золоте правило, що «клієнт завжди правий». Усі ми час від часу стаємо покупцями і, погодьтеся, добре, коли нас зустрічають щирою увагою, ввічливим словом і  привітною посмішкою.

Тож, вітаючи з професійним святом, бажаю всім працівникам торгівлі насамперед миру, здоров’я, життєвої наснаги, благополуччя і достатку, привітних, щедрих і вдячних покупців, економічної стабільності та процвітання!

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Шановні працівники торгівлі!

Петрівська районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з нагоди професійного свята – Дня працівників торгівлі. Щодня ви задовольняєте повсякденні потреби громадян. Від чіткої, організованої та ефективної роботи закладів торгівлі, професіоналізму, тактовності і чуйності продавців залежить настрій і самопочуття людей.

Віримо, що й надалі ваші зусилля будуть спрямовані на забезпечення високих темпів розвитку торговельної мережі, підтримку вітчизняного товаровиробника, покращення якості сервісу. Бажаємо вам, шановні працівники торгівлі, міцного здоров’я, щастя, ділової ініціативи, стабільності та впевненості у завтрашньому дні.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Любов Новик і продавець Людмила КуницькаВсі професії важливі, всі професії потрібні – з цією істиною ми всі знайомі з дитинства. Але більшість людей працюють у своїх вузьких сферах, які до нашого повсякденного життя мають досить опосередковані стосунки, ми стикаємося лише з результатами їхньої праці: споживаємо продукти харчування, користуємося речами, механізмами, енергоносіями тощо. А з представниками певних професій (при всій до них повазі) краще б взагалі ніколи не знатися – з медиками, працівниками служби порятунку, правоохоронцями…

Та є люди, з якими ми, хочемо того, чи ні, спілкуємося щодня і добре, якщо вони ставляться до виконання своїх професійних обов’язків відповідально, дбають про своє добре ім’я і престиж своєї професії. Це, перш за все, працівники торгівлі.

Любов Миколаївна Новик – людина добре відома петрівчанам. За освітою вона агроном – плодоовочевод. Свого часу садово-огородня бригада колгоспу ім. Леніна, якою вона керувала, славилася високими показниками, портрет Любові Миколаївни прикрашав дошки пошани, вона не раз відзначалася різними нагородами.

Завдяки вашій наполегливій та самовідданій праці на Кіровоградщині зібрано перший мільйон тонн зерна! Щиро вітаю вас з цим вагомим результатом, до якого всі трудівники села йшли цілий рік.

У нелегких умовах сьогодення, коли тисячі наших земляків боронять незалежність України на Сході, ви – комбайнери, трактористи, агрономи та керівники господарств – зміцнюєте продовольчу безпеку держави. Впевнений, що завдяки вашим старанням та хліборобським традиціям нашого краю ми вітатимемо вас із новими результатами.

Дякую всім вам за професіоналізм, майстерність та відданість справі. Бажаю усім трудівникам села мирного неба над головою, добробуту, міцного здоров’я, наснаги в роботі та родинного затишку!

З повагою, голова обласної державної адміністрації Сергій КУЗЬМЕНКО

Дорогі хлібороби!

Щиро вітаю вас з вагомим досягненням – першим намолоченим мільйоном тонн зерна врожаю 2015 року!

Від імені депутатів обласної ради та громади області хочу подякувати вам за наполегливу щоденну працю на ланах рідного краю, попри всі труднощі, перед якими сьогодні стоїть сільгоспвиробник.

Низько вклоняюся вам не тільки за вміння у будь-яких умовах працювати в ім’я розвитку області та України в цілому, а й за постійну допомогу тим, хто захищає нас із вами – українським військовим і їхнім родинам.

Бажаю вам насамперед миру, щедрих врожаїв, міцного здоров’я та родинного щастя. Нехай нові рекордні врожаї стануть основою вашого добробуту та процвітання нашої землі!

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

комбайн косе врожайГолова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко привітав працівників агропромислового комплексу із знаковим досягненням, наголосивши, що результат є більш ніж вагомим, зважаючи, що «цьогорічна кампанія проходила у складних економічних умовах».

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку В’ячеслав Муха більш детально поінформував про стан збирання ранніх зернових. За його словами наразі завершено збирання озимого ячменю, гороху і ріпаку. Залишилося до збирання трохи більше 50% озимої пшениці і ярого ячменю. Як зазначив посадовець, урожайність у нинішньому році дещо нижча ніж у минулому. Зокрема, на цей період у 2014 уже було зібрано 1300 тис. тонн зернових. Як пояснив В’ячеслав Муха: «це пов’язано із тим, що нинішня збиральна кампанія розпочалася на два тижні пізніше». Найбільший валовий збір ранніх зернових у аграріїв Бобринецького, Новгородківського, Новоукраїнського, Олександрійського та Петрівського районів. Середня урожайність зернових культур по області складає 33,2 ц/га. З-поміж інших, три райони (Вільшанський, Долинський, Маловисківський) значно відстають по урожайності.

За повідомленням ОДА

Шановні співвітчизники!

Петрівська районна державна адміністрація та районна рада вітють всіх жителів та гостей району з днем пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира — хрестителя Русі та православним християнським святом Днем Хрещення Київської Русі.

Ця видатна подія набагато століть визначила духовну долю Церкви і українського народу та донині має вагоме значення у житті держави Це свято, яке духовно об’єднало українців і одвічно живило нашу віру у мир та добро на землі.

Тому у цей святковий день бажаємо всім самого важливого  і самого найціннішого, що може мати людина – це миру: миру в душі, миру в родинах, миру в державі.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Князь ВолодимирЗ ласки Божої, кожна країна і кожний народ, а, не рідко, й місто мають свого просвітителя, тобто людину, яка принесла їм світло християнської Істини. Господь відзначив обранців Своїх і через них просвітив народ свій.

Славить похвалами Рим Петра і Павла, через котрих увірував у Христа Ісуса, Сина Божого; Асія, Ефес і Патмос ¬- Іоана Богослова; Індія - Фому; Єгипет - Марка; кожна країна, місто і народ шанують і прославляють своїх наставників, які навчили їх християнській вірі. Святий Апостол Павло заповідує нам: «Пам’ятайте наставників ваших, котрі проповідували вам слово Боже, і ... наслідуйте віру їх» (Євр. 13, 7). Прислухаючись до заклику святого Апостола, ми славимо і ублажаємо сьогодні просвітителя і хрестителя Русі рівноапостольного великого князя Володимира. Зглянулося всемилостиве око благого Бога на князя Володимира і засіяв у серці його розум; він зрозумів суєту ідольської омани і віднайшов єдиного Бога, Котрий створив усе видиме і невидиме. Загорівся він духом і забажав серцем бути християнином і навернути всю свою землю в християнство. З благої любові Божої до роду людського це здійснилося. Увійшовши у святу купіль, відродився Володимир від Духа і води, і звелів він усьому народу своєму хреститися в ім’я Отця і Сина і Святого Духа. З того часу земля наша почала прославляти Христа з Отцем і Святим Духом. Просвітило землю нашу сонце Євангелія, руйнувалися капища, зводилися церкви, хрест освятив міста, ідоли були скинуті і з’явилися ікони святих, почала підноситися безкровна жертва, фіміам, який підносився до Бога, освятив повітря.

Арсеній Яценюк не лише відвідав Білий дімКанада відкриє ринок для українських товарів, Великобританія допоможе Україні реформувати митницю, а американці готові вкласти в українську економіку сотні мільйонів доларів. Такими є підсумки візиту Арсенія Яценюка одразу до трьох світових столиць – Вашингтону, Оттави та Лондону, який відбувся минулого тижня. Вперше за історію незалежної України очільник уряду за одну поїздку зустрівся із лідерами одразу трьох країн-членів Великої сімки. І водночас зміг так сильно роздратувати Росію, адже ці візити показали: цивілізований світ на боці України і готовий допомагати їй будувати незалежне майбутнє.

Підтримка нашої країни у збройному конфлікті із Кремлем була однією із головних тем зустрічей української урядової делегації як із іноземними чиновниками, так і з бізнесменами, і з представниками української громади. Західні політики одностайні: поки Росія не виконає умови Мінських угод, про жодне зняття санкцій мови бути не може. Захід підтримує нас, бо бачить реальні результати роботи нової команди реформаторів. Саме тому Яценюк провів за кордоном всього 72 години, а привіз із собою стільки угод і планів, що на кілька тривалих візитів вистачило б.

(фоторепортаж)

на пшеничному поліНа завершальному етапі збирання ранніх зернових у СВК «Агрофірма “Маріампольська». У цьому господарстві зерновиробництвом займаються вже понад  вісімдесят років. Безцінний досвід передається від покоління до покоління, адже працьовита луганська громада багата на хліборобські династії. Ще з часу свого заснування, а це середина тридцятих років минулого століття, маріампольці високими досягненнями у рослинницькій та тваринницькій галузях прославили Петрівщину на державному рівні. Сьогодні на полях і фермах у виробничому процесі зайняті більше 350 чоловік. В більшості це молоді люди, яких об’єднує бажання продовжити трудові досягнення своїх попередників та зберегти цілісність господарства.

Готуючи цей репортаж, ми зустрілися на жнивному полі з головним агрономом господарства Володимиром Міщаніним та молодим спеціалістом рослинницької галузі Михайлом Голубовим, котрий нині заочно здобуває вищу фахову освіту. Слід зазначити, що до цього юнак вже встиг попрацювати на цих полях механізатором, як у минулому його дід Михайло, ветеран війни та праці, а згодом і батько Віктор Михайлович, механік господарства. Володимир Іванович, представляючи хлопця, з гордістю зазначив, що його підопічний вже знає деякі тонкощі хліборобської науки, якими ділиться ще й з іншими, аби мати собі надійну зміну.

Ганнівська сільська рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади посадової особи місцевого самоврядування - спеціаліста-землевпорядника.

У конкурсі можуть брати участь громадяни України з вищою освітою.

Додаткову інформацію щодо порядку проведення конкурсу, функціональних обов’язків та умов оплати праці можна отримати за телефоном 9-27-42.

Документи приймаються протягом 30 календарних днів з дня опублікування оголошення за адресою: село Ганнівка, вулиця Леніна,25а (сільська рада).

 

У зв’язку з численними зверненнями громадян, щодо надання почесного звання України «Мати-героїня» управління соціального захисту населення надає роз’яснення.

Відповідно до Закону України «Про державні нагороди» почесне звання України є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

Згідно з Положенням про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 29 червня 2001 року № 476/2001 почесне звання України „Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

За оперативними даними станом на 21 липня поточного року в районі скошено ранніх зернових та зернобобових культур на площі 21,6 тис.га, що становить 52%. Середня врожайність по району складає 33,5 ц/га. Зібраний вал склав 72 тис. тонн.

Озима пшениця скошена на площі 10 тис.га, що складає 42%. Уражайність склала 38,6 ц/га. Намолочено 39,4 тис.тонн. Найбільша врожайність у ТОВ «Малинівське» - 50 ц/га, ТОВ «Чечеліївське» та ТОВ «Верес» по 45 ц/га, ТОВ «А/ф Маяк» - 44 ц/га.

Дебют виявився успішним

На минулому тижні відбулися матчі попереднього раунду Кубку України з футболу (1/32 фіналу). Втішно, що як ми усі й сподівалися, перемогу над своїми опонентами з Львівської області – СКК «Демня» - здобули футболісти нашого «Інгульця».

Слід зазначити, що виїзна перемога далася нелегко. В основний час спортсмени на полі визначити переможця не змогли: хоча по ходу гри певну перевагу мали наші футболісти, однак реалізувати бодай одну з кількох створених сприятливих для взяття воріт нагод не зуміли. Тож за підсумком 90 хвилин зустрічі рахунок не було відкрито – 0:0. А вже в додаткових овертаймах наші гравці таки вирвали перемогу. Буквально на першій хвилині додаткового часу голом у воротах «Демні» відзначився Олександр Мішуренко. Щоправда, вже за шість хвилин господарям вдалося зрівняти рахунок: в досить нейтральному епізоді наш півзахисник Руслан Соляник, намагаючись обігратися зі своїм голкіпером, несподівано послизнувся, чим миттєво скористався нападник господарів і, вийшовши сам на сам з Денисом Бобровим, пробив повз нього – у сітку воріт. Але вже відчувалося, що цього дня наші гравці перемогу не віддадуть. Так воно й сталося: після пропущеного голу «Інгулець» ще більше посилив тиск на ворота знесилених опонентів, тож одна з численних атак знову принесла успіх нашим землякам. Після флангового прострілу Павла Таранухи свої бомбардирські якості вже вкотре продемонстрував Віталій Колесников. Отож перемога з рахунком 2:1, а разом з нею і омріяна путівка в 1/16 фіналу.

Життя дитини в руках батьків

За статистикою, в нашій країні в мирний час внаслідок нещасних випадків щодня гине 3 дитини! Біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека.

З початку літнього оздоровчого сезону, на території Кіровоградської області зареєстровано 4 нещасних випадки на воді за участю дітей зі смертельними наслідками. По Україні зареєстровано 22 випадки падіння малолітніх дітей з балкону чи вікна квартири за місцем мешкання, 6 з яких із смертельним наслідком. У зв’язку з цим працівники міліції звертаються до батьків: