Дебют виявився успішним

На минулому тижні відбулися матчі попереднього раунду Кубку України з футболу (1/32 фіналу). Втішно, що як ми усі й сподівалися, перемогу над своїми опонентами з Львівської області – СКК «Демня» - здобули футболісти нашого «Інгульця».

Слід зазначити, що виїзна перемога далася нелегко. В основний час спортсмени на полі визначити переможця не змогли: хоча по ходу гри певну перевагу мали наші футболісти, однак реалізувати бодай одну з кількох створених сприятливих для взяття воріт нагод не зуміли. Тож за підсумком 90 хвилин зустрічі рахунок не було відкрито – 0:0. А вже в додаткових овертаймах наші гравці таки вирвали перемогу. Буквально на першій хвилині додаткового часу голом у воротах «Демні» відзначився Олександр Мішуренко. Щоправда, вже за шість хвилин господарям вдалося зрівняти рахунок: в досить нейтральному епізоді наш півзахисник Руслан Соляник, намагаючись обігратися зі своїм голкіпером, несподівано послизнувся, чим миттєво скористався нападник господарів і, вийшовши сам на сам з Денисом Бобровим, пробив повз нього – у сітку воріт. Але вже відчувалося, що цього дня наші гравці перемогу не віддадуть. Так воно й сталося: після пропущеного голу «Інгулець» ще більше посилив тиск на ворота знесилених опонентів, тож одна з численних атак знову принесла успіх нашим землякам. Після флангового прострілу Павла Таранухи свої бомбардирські якості вже вкотре продемонстрував Віталій Колесников. Отож перемога з рахунком 2:1, а разом з нею і омріяна путівка в 1/16 фіналу.

Тепер до вашої уваги результати інших матчів однієї тридцять другої фіналу: «Реал Фарма» (Одеса) – «Кристал» (Херсон) – 0:0 (4:5 за серією пенальті); «Арсенал-Київщина» (Біла Церква) – «Оболонь-Бровар» (Київ) – 0:2; «Авангард» (Краматорськ) – ФК «Полтава» - 2:1; «Енергія» (Нова Каховка) – «Гірник» (Кривий Ріг) – 0:4; «Колос» (Ковалівка) – ФК «Суми» - 1:3; «Арсенал» (Київ) – «Верес» (Рівне) 1:0; «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) – «Нива» (Тернопіль) – 3:1; «Кремінь» (Кременчуг) – «Черкаський Дніпро» (Черкаси) – 0:4; «Нікополь-НПГУ» - «Тернопіль» - 1:3; «Мир» (Горностаївка) – «Барса» (Суми) – 6:0; «Балкани» (Зоря) – Скала (Стрий) – 2:1; «Буковина» (Чернівці) – ФК «Миколаїв» - 0:0 (4:5 за серією пенальті).

Таким чином до 1/16 розіграшу Кубку України пройшли «Інгулець», «Кристал», «Оболонь-Бровар», «Авангард», «Гірник», «Суми», «Арсенал», «Нафтовик-Укрнафта», «Черкаський Дніпро», «Тернопіль», «Мир», «Балкани» та «Миколаїв». Саме з них, а також з команд Прем’єр-Ліги, точніше з Ліги Парі-Матч (таку назву в цьому сезоні носитиме найголовніший вітчизняний футбольний дивізіон) та семи кращих за минулорічним рейтингом команд Першої ліги шляхом жеребу й буде визначено пари, що поведуть подальшу боротьбу за Кубок України з футболу.

До  речі, серед перелічених вище результатів особливу увагу звертає на себе потужний виступ горностаївського «Миру» - команди, з якою вже на момент виходу цього номера з друку мають на виїзді у дебютному поєдинку в Другій лізі зустрітися футболісти «Інгульця». Між іншим, серед шести «сухих» м’ячів, забитих горностаївцями у ворота сумської «Барси», два на рахунку донедавна ще гравців «Інгульця» - Євгена Фальковського та Віталія Петриченка. Тож, схоже, на нас очікує доволі непростий виїзд на Херсонщину. Та все ж віритимемо в силу й міць нашої команди і в  стратегічну мудрість її наставників. Сподіваємося, що ці складові й дозволять досягти нам очікуваного результату.

Володимир Кіфенко.