Любов Новик і продавець Людмила КуницькаВсі професії важливі, всі професії потрібні – з цією істиною ми всі знайомі з дитинства. Але більшість людей працюють у своїх вузьких сферах, які до нашого повсякденного життя мають досить опосередковані стосунки, ми стикаємося лише з результатами їхньої праці: споживаємо продукти харчування, користуємося речами, механізмами, енергоносіями тощо. А з представниками певних професій (при всій до них повазі) краще б взагалі ніколи не знатися – з медиками, працівниками служби порятунку, правоохоронцями…

Та є люди, з якими ми, хочемо того, чи ні, спілкуємося щодня і добре, якщо вони ставляться до виконання своїх професійних обов’язків відповідально, дбають про своє добре ім’я і престиж своєї професії. Це, перш за все, працівники торгівлі.

Любов Миколаївна Новик – людина добре відома петрівчанам. За освітою вона агроном – плодоовочевод. Свого часу садово-огородня бригада колгоспу ім. Леніна, якою вона керувала, славилася високими показниками, портрет Любові Миколаївни прикрашав дошки пошани, вона не раз відзначалася різними нагородами.

Та після розвалу колгоспної системи вона пішла в бізнес, відкрила невеликий магазин, в якому продавалися здебільшого овочі і фрукти. Тут і зараз багато цієї продукції, а крім неї – бакалії-гастрономії. Магазин користується популярністю у жителів селища та його гостей, тут завжди багато покупців. Бо і Л.Новик, і працівники магазину ставляться до нас – клієнтів – з повагою і доброзичливістю, як і належить представникам професії, які працюють безпосередньо з людьми і для людей.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: Любов Новик і продавець Людмила Куницька.

Фото автора.