Шановні петрівчани!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас зі святом Миру, Праці і Весни – Днем міжнародної солідарності трудящих!

Першотравень завжди був святом тих, хто вміє та любить працювати. Таким воно увійшло в серця та розум людей століття тому. Праця єднає людей різних поколінь і поглядів. Саме працьовитість - є запорукою розвитку будь-якого суспільства, успіхом досягнення всіх намічених планів. Кожен житель нашого району своєю працею, прагненням до кращого - створює основу для позитивних змін.

Тож нехай це чудове свято додає вам наснаги, оптимізму і впевненості у власних силах, налаштує на добрі справи і нехай у ваших родинах господарями завжди будуть мир, спокій і добробут.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Прийміть найщиріші вітання з чудовим весняним святом праці – Днем Першого Травня!

Зичимо щастя, здоров’я, весняного тепла, натхнення, творчої праці!

Хай першотравневі свята принесуть Вам і Вашим близьким радість та задоволення, хай панує мир, злагода та добробут у Ваших оселях!

Дирекція ТОВ «Маяк»

Прийміть найщиріші вітання з Першотравнем – святом усіх, хто своєю щоденною працею розбудовує нашу країну.

Зі словами вдячності звертаємося до кожного робітника, хлібороба, шахтаря, інженера, вчителя, лікаря, службовця, підприємця - кожного, хто забезпечує життєдіяльність суспільства, створює матеріальні і духовні блага.

Ваш невтомний труд є найважливішою складовою процесу модернізації України, подолання кризових явищ, створення сильної соціально-орієнтованої та демократичної держави. Тільки наша спільна праця і єдність держави забезпечать краще майбутнє і процвітання України.

Слава Україні!

Петрівська сільська рада.

Дорогі журналісти, редактори, фотографи, усі, хто має радість працювати у засобах масової інформації! Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас зі святом – Всесвітнім днем свободи преси!

Вільна, плюралістична та незалежна преса є необхідним компонентом будь-якого демократичного суспільства, адже свобода слова, у якій працюють журналісти, цілком відображає стан дотримання прав і свобод у всьому суспільстві.

Щиро вітаємо вас зі святом, бажаємо здоров’я, особистого щастя, невтомності та змін лише на краще.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

нагороду отрмує керівник «ГО» Союз Чорнобиль» В.ПопільВ Україні триває жорстока війна, у протистоянні з підступним ворогом наші воїни виявляють приклади справжнього героїзму. Та багато героїв вже майже 30 років живуть серед нас, хоча і не всі це усвідомлюють повною мірою. Це учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Всі вони звичайні люди, які просто виконували свій обов’язок, коли отримали відповідний наказ. Тоді ні вони, ні ми не розуміли, що всі ліквідатори фактично здійснюють колективний подвиг. Бо, якби не були вчасно здійснені всі заходи щодо приборкання ядерної стихії, так необачно випущеної на волю з надр реактора, то катастрофа регіонального рівня перетворилася б на глобальну, яка могла б всю Україну і ряд інших територій перетворити на пустку, позбавлену життя.

З нагоди 29 річниці Чорнобильської катастрофи голова райдержадміністрації С.Завалій зустрівся з активістами громадської організації «Союз Чорнобиль».

Історія відзначення Першотравневого свята в усьому світі налічує понад 130 років.

Починаючи з 1918 року, 1 травня стало державним святом і вихідним днем. А вже у 1992 році всенародне улюблене свято в Україні було перейменоване на свято весни і праці, залишаючись при цьому з профспілковим відтінком.

Тож Першотравень став святом для всіх, хто щоденною невтомною працею створює завтрашній день, захищаючи  продовольчу та оборонну безпеку України.

Чесна і самовіддана праця сьогодні – основа успішного розвитку будь-якого суспільства. Люди усіх професій та поколінь заслуговують найщирішої шани.

У цей передсвятковий день координаційна рада профспілок району зичить усім спілчанам, їх рідним і близьким, щастя, здоров’я,  весняного тепла і затишку, мирного неба на всій землі.

Злагоди і добробуту у ваших оселях, наснаги та оптимізму, віри у краще майбутнє та впевненості у ваших силах!

Лілія Куницька, голова координаційної ради профспілок району.

Прибирання тротуаруКінець тижня, що минув, пройшов у районі під знаком Великого Прибирання. Кілька тисяч працівників різних підприємств, служб, установ, громадських організацій, а також просто соціально активних громадян у різних куточках району вийшли минулої суботи у парки, сквери, до прилеглих до населеного пункту лісосмуг або хоча б просто до власних домоволодінь, аби привести до ладу десь уже занедбане роками, а десь просто захаращене за минулу зиму довкілля. Близько тисячі пар таких дбайливих рук взялися до справи наведення порядку лише в одному райцентрі.

Цього дня зусиллями небайдужих петрівчан були очищені і впорядковані прибережна територія мостової дамби поблизу Інгульця (починаючи від мосту і до пам’ятника героям-землякам, що на правобережжі), пустир і лісосмуга біля 20-х будинків по вул. Літвінова (поруч з територією колишнього газоскладу), території біля Центральної районної лікарні та поліклініки, біля будівлі районної ради ветеранів, частини вулиці Кіровоградської (від пам’ятника героям-землякам і до місточка, що на початку вулиці, включно з ним), звичайно продовжили роботи по озелененню і упорядкуванню набережної та Парку відпочинку. Але найбільший акцент і, відповідно, найбільші сили були зосереджені в придорожніх лісосмугах, що на в’їзді до Петрового з напрямку Олександрії, де востаннє такий масштабний обсяг робіт по впорядкуванню проводився, якщо не зраджує пам’ять, ще на початку 2000-х років. Цього дня тут було вирубано і вивезено кілька КамАзів сушняку та дикорослої порості. Значну частину порослі також було «утилізовано» на місці, у спосіб, що, говоритимемо відверто, не особливо вітається санітарними і пожежними службами, однак, з огляду на дуже вже занехаяний стан лісосмуг, цього дня на ці порушення вирішили  не зважати.

Іван Андрійович ШляховийРайонна організація ветеранів України з глибоким сумом сповіщає про передчасну смерть на 68 році життя одного зі своїх найактивніших членів, воїна-інтернаціоналіста, учасника бойових дій в Чехословаччині Шляхового Івана Андрійовича.

Народився Іван Андрійович 26 жовтня 1947 року в Петровому. Як і більшість ровесників післявоєнного періоду, свою трудову діяльність розпочав у ранньому віці – 16-річним юнаком влаштувався на роботу автослюсарем до Петрівської райсільгоспхімії. Подальша ж трудова біографія була нерозривно пов’язана з автомобільним транспортом, переважно на посаді водія на підприємствах Петрового та Жовтих Вод.

Всі, хто працював поряд з Іваном Андрійовичем, завжди відзначали його відповідальність, порядність, готовність  прийти на допомогу. Іван Андрійович був відвертою, щирою, щедрою на добро людиною, за добросовісне ставлення до праці неодноразово відзначався грамотами і подяками районного та обласного рівнів.

Члени районної організації ветеранів України глибоко сумують з приводу смерті Івана Андрійовича Шляхового та висловлюють щире співчуття рідним та близьким покійного.

За дорученням ради районної організації ветеранів України Олег Гіюк, голова організації.

Організаційний комітет з підготовки та проведення в 2015 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні звернувся до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій 

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з метою привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми та, до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

Ідея святкування Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, який провели американські і канадські трудящі в 1989 році в пам’ять про працівників, що загинули та постраждали на роботі; уперше в світі з ініціативи МОП він відзначався у 2003 році.

Проценко ЄсфірЩовесни ми підбиваємо підсумки участі учнів нашого району в обласному етапі Всеукраїнських олімпіад із базових навчальних дисциплін.

Здобутки юних обдарувань цього року вагомі. 8 учнів Петрівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів-гімназія» довели свій високий рівень знань, вміння працювати й розв’язувати проблемні завдання нестандартно, критично мислити, робити правильний вибір у різних навчальних ситуаціях. У їхній командній скарбничці - 11 призових місць.

Наші учасники продемонстрували свої успіхи у вивченні математики, фізики, хімії,біології, астрономії, екології, географії, української та російської мов.

З набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України № 79 «Деякі питання оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції», віднині переміщеним особам обов’язково необхідно зареєструвати своє фактичне місце проживання для отримання соціальних та пенсійних виплат.

Для початку в підрозділах з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад оформлюється довідка про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, де вписується адреса фактичного місця проживання. А далі вимушеним переселенцям необхідно звернутись до територіальних підрозділів Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області для реєстрації місця проживання. До підрозділу міграційної служби подається паспорт громадянина України та довідка, у якій проставляється штамп реєстрації фактичного місця проживання.

Міграційна служба звертається з проханням до переміщених осіб, які отримали відповідні довідки раніше, звернутись до територіальних підрозділів для реєстрації місця проживання. Для отримання консультацій з даного питання можна звернутись за телефоном «гарячої лінії» УДМС в області: (0522) 24-73-21.

УДМС України в Кіровоградській області

Відповідно до частини 2 ст.12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» публікуються відомості, зазначенні в декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік начальника управління ветеринарної медицини в Петрівському районі Кіяшка Сергія Володимировича.

Згідно з декларацією загальна сума мого сукупного доходу скала 55434 грн., в тому числі зарплата 50281 гри., дохід від передачі в оренду майна 5183 грн. Доходи членів сім’ї -32493 грн. Я володію автомобілем ВАЗ 21099 1993 року випуску (об’єм двигуна 1499 куб.см.) Я є власником житлового будинку загальною площею 120 кв.м., володію земельною ділянкою 67000 кв.м. Членам сім’ї належить земельна ділянка площею 20000кв.м.

Тиждень, що минув, виявився для уболівальників Петрівщини особливо насиченим яскравими, часом дещо несподіваними подіями. Певне, найголовніша з них – це знову зміна головного тренера ФК «Інгулець». Схоже, причиною до такого рішучого кроку став провальний виступ у стартовому матчі офіційного футбольного сезону (нагадаємо, в першому ж турі Кубку Кіровоградської області наші футболісти поступилися суперникам з ФК «Головківка» з рахунком 0:1, хоча ще за кілька днів до того у товариському поєдинку з цими ж опонентами за повної територіальної й ігрової переваги здобули мінімальну перемогу з таким же рахунком1:0).

Відтак президент клубу Олександр Поворознюк задовольнив заяву Михайла Дунця про припинення співпраці з клубом за власним бажанням, висловивши, водночас, йому подяку за плідний рік роботи в команді на різних посадах.

Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 27 грудня 2001 року №1751 та Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенції з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2002 року №256 (далі – Порядок), головні розпорядники коштів місцевих бюджетів - управління праці та соціального захисту населення, виплату державної допомоги проводять щомісячно за поточний місяць при надходженні коштів субвенції з державного бюджету (без встановлення дати виплати).

Схема перерахування коштів

До 10 числа поточного місяця Державна казначейська служба перераховує  субвенцію на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям.

24 квітня 2015 року на території Луганської ЗШ І – ІІІ ступенів проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

В програму дня входило:
- показові виступи рятувальників ДПРЧ – 32 У ДСНС України у Кіровоградській області;
- демонстрація аварійно-рятувального автомобіля;
- естафети дитячих команд; 

Переможці по підсумкам змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуацій.

Андрій Бочаров, Провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області

Відділ культури і туризму Петрівської райдержадміністрації висловлює щиру вдячність керівнику ПСП «Райпольське» Володимиру Григоровичу Деркачу за допомогу у придбанні сценічного взуття для учнів хореографічного відділення Петрівської дитячої музичної школи. Вдячні Вам за небайдужість до естетичного виховання дітей нашого району.

З повагою начальник відділу культури і туризму Наталія Подкопаєва.

Хто не хворіє, той, мабуть, і не розуміє, яку важливу роль відіграють лікарі та обслуговуючий персонал у нашій районній лікарні.

Багато людей проходять курс лікування в неврологічному відділенні районної лікарні. Які тяжкохворі пацієнти, яка специфіка неврологічних захворювань! Та люди, які тут працюють, мають добрі, щирі серця, завжди привітні, терплячі та уважні, зігрівають хворих теплим словом та посмішкою, дарують кожному віру в себе, власні сили. Відповідально та професійно виконують свої обов’язки, ще й постійно дбають про покращення умов перебування хворих.

Тому хочемо висловити подяку лікарям неврологічного відділення О.М. Смоловій та В.В.Кроловецькій, медичному та обслуговуючому персоналу. Зичимо вам міцного здоров’я, достатку, миру та спокою.

З повагою і вдячністю ваші пацієнти Марченко Н.В., Кротенко З.І., Нємчик Н.М., Абоімова Л.А., Ковальова С.М., Капечук І.І., Аришака Л.М., Смішко Л.С., Ткаченко Л.Д., Євдокімова Г.Г. та інші.