Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 27 грудня 2001 року №1751 та Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенції з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 2002 року №256 (далі – Порядок), головні розпорядники коштів місцевих бюджетів - управління праці та соціального захисту населення, виплату державної допомоги проводять щомісячно за поточний місяць при надходженні коштів субвенції з державного бюджету (без встановлення дати виплати).

Схема перерахування коштів

До 10 числа поточного місяця Державна казначейська служба перераховує  субвенцію на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям.

До 20 числа, у разі виникнення додаткових зобов’язань, фінансові органи райдержадміністрацій, виконкомів міських рад готують уточнені реєстри нарахованих у поточному місяці сум та подають їх Міністерству фінансів Автономної Республіки Крим, фінансовим органам обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, управлінням Державної казначейської служби в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

До 25 числа щомісяця, відповідно до уточнених реєстрів, Державна казначейська служба перераховує субвенцію на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям згідно з уточненою інформацією про фактично нараховані у поточному місяці суми допомоги.

Фінансові органи обласних держадміністрацій протягом 2-х операційних днів після отримання коштів субвенцій надають органам Державної казначейської служби платіжні доручення щодо перерахування цих коштів на рахунки районних бюджетів.

Органи Державного казначейства протягом 1-го операційного дня з часу отримання відповідних платіжних доручень направляють кошти субвенцій на рахунки місцевих бюджетів, відкриті в територіальних управліннях Державної казначейської служби.

У 5-ти денний термін головні розпорядники коштів - управління соціального захисту населення здійснюють виплату допомоги отримувачам через банківські установи та поштові відділення.

Таким чином, на виплату державної допомоги сім’ям з дітьми до регіонів кошти надходять у вигляді субвенції з державного бюджету двічі на місяць. Перерахування зазначених коштів на рахунки банківських установ та поштові відділення для виплати одержувачам може здійснюватись з 1 по 30 (31) число місяця після надходження відповідної субвенції.

Тому, шановні одержувачі допомог сім’ям з дітьми та малозабезпеченим сім’ям, звертаюся до Вас оскільки найбільше звернень з даного питання надходить до Урядової “гарячої лінії”: прошу чекати виплату даних допомог впродовж поточного місяця.

За більш детальнішою інформацією звертайтесь до уповноважених представників сільських, селищних рад за місцем проживання та до управління соціального захисту населення, що розташоване за адресою: смт. Петрове, вул. Ілліча, 32,  телефон „гарячої лінії” - 9-63-33.