Тиждень, що минув, виявився для уболівальників Петрівщини особливо насиченим яскравими, часом дещо несподіваними подіями. Певне, найголовніша з них – це знову зміна головного тренера ФК «Інгулець». Схоже, причиною до такого рішучого кроку став провальний виступ у стартовому матчі офіційного футбольного сезону (нагадаємо, в першому ж турі Кубку Кіровоградської області наші футболісти поступилися суперникам з ФК «Головківка» з рахунком 0:1, хоча ще за кілька днів до того у товариському поєдинку з цими ж опонентами за повної територіальної й ігрової переваги здобули мінімальну перемогу з таким же рахунком1:0).

Відтак президент клубу Олександр Поворознюк задовольнив заяву Михайла Дунця про припинення співпраці з клубом за власним бажанням, висловивши, водночас, йому подяку за плідний рік роботи в команді на різних посадах.

Новий головний тренер «Інгульця» Віктор Богатир – також людина добре відома у футбольному середовищі, адже свого часу пограв у ряді команд першої та вищої ліг (пізніше Прем’єр-ліги) в чемпіонатах СРСР, а згодом незалежних України та Білорусі, як головний тренер пропрацював у одеській «Пальмірі», криворізькому «Гірнику», олександрійському ПФК «Олександрія», молдовській «Ністру». Підсилився і склад команди: попри тенденцію робити акцент на молодих, але амбіційних і перспективних гравцях, днями «Інгулець» підписав контракт з уже досвідченим і авторитетним півзахисником Русланом Соляником, за плечима якого виступи в командах майстрів в Україні, Росії та Казахстані, серед найіменитіших клубів його послужного списку, зокрема полтавська «Ворскла», одеський «Чорноморець», сімферопольська «Таврія» та маріупольський «Іллічівець». Хочеться сподіватися, що саме сплав молодості та досвіду й виявиться тим чинником, що дозволить нашій команді досягти  в нинішньому сезоні не менш гучного успіху, ніж минулорічний.

Власне, перший крок до такого успіху зроблено в стартовому матчі чемпіонату області, який розпочався минулої суботи. ФК «Інгулець» здолав на виїзді з рахунком 2:0 досить сильний «Буревісник» з Богданівки, Знам’янського району. Інші матчі в групі «Схід», де виступає наша команда, принесли такі результати: ФК «Головківка» - ФК «Долинська» 9:2; «Новатор» (Бобринець) – Старт (Іванківці, Знам’янського району) 1:3; «РАО-ТЕС-Промінь» (Новгородка) – «Гідросила» (Кіровоград) 0:0. Отож після першого туру наша команда посідає третю сходинку, поступаючись головківцям за різницею забитих – пропущених м’ячів. Однак уже найближчої суботи на стадіоні «Інгулець» футболісти «Інгульця» мають нагоду внести корективи у ці показники, зустрівшись зі своїми кубковими кривдниками тепер на домашньому газоні. Маємо надію, що, попри справді непогану підготовленість ФК «Головківка» до нинішнього сезону, наші футболісти зможуть довести їм, що кубкова невдача для нас була просто прикрою випадковістю. Дуже хотілося б, щоб і вболівальницька підтримка цього дня стала тим чинником, що допоможе «Інгульцю» здобути таку важливу перемогу, тож запрошуємо усіх 2-го травня на стадіон, де, переконані, ви отримаєте справжню насолоду від гри сильних, гідних один одного суперників.

А тепер ще про одну новину: знову, як і торік, ФК «Інгулець» розпочинає виступи в чемпіонаті України серед аматорів, де цього року змагання пройдуть за новою схемою. Зокрема 16 найсильніших аматорських команд України будуть розділені на 4 групи за територіальним принципом, що умовно ділить групи на північну, південну, східну та західну.

До групи 1 (Захід) увійшли
1. «Опір» (Львів)
2. «Рух» (Винники, Львівська область)
3. ФК «Вінниця»
4. ОДЕК (Оржів Рівненської області)

Група 2 (Північ)
1. «Колос» (Ковалівка Київської області)
2. «Мал» (Коростень Житомирської області)
3. Єдність (Плиски Чернігівської області)
4. «Авангард» (Корюківка Чернігівської області)

Група 3. (Південь)
1. «Балкани» (Зоря Одеської області)
2. «Жемчужина» (Одеса)
3. «Мир» (Горностаївка Херсонської області)
4. «Авангард» (Каховка Херсонської області)

Група 4 (Схід)
1. «Колос» (Зачепилівка Харківської області)
2. «Таврія-Скіф» (Роздол Запорізької області)
3. «Інгулець» (Петрове Кіровоградської області)
4. «ВПК-Агро» (Магдалинівка Дніпропетровської області)

Матчі першої частини групового етапу відбуватимуться щосереди і пройдуть 29 квітня, 06, 13, 20, 27 травня та 03 червня 2015 року. Зокрема розклад ігор в нашій групі матиме такий вигляд:

1 тур, 29 квітня
«Таврія-Скіф» - «Інгулець»
«Колос» - «ВПК-Агро»

2 тур, 06 травня
«ВПК-Агро» - «Інгулець»
«Таврія-Скіф» - «Колос»

3 тур, 13 травня
«ВПК-Агро» «Таврія-Скіф»
«Інгулець» - «Колос»

4 тур, 20 травня
«ВПК-Агро» - «Колос»
«Інгулець» - «Таврія-Скіф»

Тур, 27 травня
«Інгулець» - «ВПК-Агро»
«Колос» - «Таврія-Скіф»

6 тур, 03 червня
«Таврія-Скіф» - «ВПК-Агро»
«Колос» - «Інгулець».

Отож після закінчення групових ігор за підсумками домашніх і виїзних зустрічей команди, які посідають в групах 1-3 місця, формують 2 групи по 6 команд «А» і «Б».

Групу «А» формують команди, що займуть 1-3 місця у групах 1 і 2.

Групу «Б» формують команди, що посядуть 1-3 місця у групах 3 і 4.

Разом з тим, команди, що зустрічалися між собою в першій частині групового етапу, в складі груп «А» і «Б» вже не зустрічатимуться. Команди з групи «А» і «Б» зіграють за коловою системою у два кола (вдома й на виїзді лише з тими суперниками, з якими вони не зустрічалися в першій частині. До заключного – фінального етапу чемпіонату вийдуть команди, які посядуть 1-4 місця в групах «А» і «Б».

Отож, як бачимо, наші уболівальники й цьогоріч отримають чимало щасливих хвилин захоплюючого футбольного дійства, тож побажаємо нашим футболістам результативної та успішної гри, а нам усім – захоплюючого яскравого видовища!