У зв’язку із подіями, що трапилися цими вихідними у Харкові, голова облдержад-міністрації наполягає на посиленні цивільного захисту жителів області.

Голова ОДА підкреслює, що на рівні області проводяться щоденні наради із силовиками, де розглядається оперативна інформація про ситуацію в регіоні. Подібної співпраці із правоохоронними органами він вимагає і від керівників територій. «Безпека людей – це наше першочергове завдання – і в повсякденному житті, і під час проведення певних заходів», - наголошує Сергій Кузьменко.

Звернувся він і до журналістів з проханням поширювати у ЗМІ інформацію, як людям необхідно себе поводити із невідомими предметами, які можуть нести загрозу життю чи здоров’ю.

механізатор Максим ОришакаЛютнева сприятлива погода уже покликала хліборобів ТОВ «Агрофірма Фортуна» у поле. Саме з цього часу розпочався відлік весняно - польових робіт 2015 року. Він стартував з підживлення озимих культур. Щоб якомога швидше впоратися з об’ємами цих робіт (а полеводи мають внести мінеральні добрива наземним способом на площі майже 2 тисячі гектарів), цю роботу розпочинають ще з досвіта. Трьома агрегатами вже підживлено більшу частину озимої пшениці і повністю клин ячменю. Добре потрудилися механізатори:  Максим Оришака, Анатолій Селевко, Андрій Горевич; водії: Володимир Шипоша, Анатолій Деревянко та Іван Чудний. Агрономічна служба господарства працює злагоджено, адже у цьому році тут планують досягти ще більшої врожайності і саме цим підтвердити, що фортунівці, котрі завжди займають передові позиції по вирощуванню зернових культур, вміють добре господарювати.

Із сесії районної ради

доповідає начальник відділу регіонального розвитку містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань цивільного захисту населення райдержадміністрації Світлана Заєць.Серед найбільш помітних подій громадсько-політичного життя у нашому районі на цьому тижні, безперечно, стало проведення 45-ї сесії районної ради шостого скликання.

Передусім, слід зазначити, що керівництву районної ради вдалося таки знайти дієвий алгоритм забезпечення кворуму на сесійних засіданнях: ось уже котрий раз поспіль головні питання, що виносяться на розгляд сесії, у цей же день попередньо розглядаються на спільному засіданні постійних комісій, і, як показує така практика, подібний спосіб організації роботи депутатського корпусу є більш дієвим і ефективним та водночас дозволяє приймати результативні рішення у відповідності до регламенту і визначеної законодавчо процедури. Отож серед переліку питань, що виносилися на розгляд сесії цього дня, значилися наступні: «Про затвердження списку народних засідателів», «Звіт про виконання бюджетної програми районного фонду охорони навколишнього природного середовища за 2014 рік», «Про бюджетну програму районного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік», «Про програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства району на 2015-2019 роки», «Звіт про виконання програми соціального захисту малозабезпечених верст населення району за 2014 рік», «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 27 січня 2015 року № 598, «Про районний бюджет на 2015 рік» та ряд інших.

Питання функціонування і подальшого розвитку житлово-комунального господарства є одним з найскладніших у масштабах країни. Різноманітні проблеми у цій сфері накопичувалися впродовж багатьох десятків років. Нам у спадок дісталося житлово-комунальне господарство, яке базувалося на принципах державного протекціонізму, а нині змушене функціонувати в умовах ринкової економіки. Нехай в радянські часи люди за свою працю отримували досить невисокі зарплати, проте і комунальні тарифи були копійчаними. Існували цілі сфери економіки, які вважалися планово-збитковими. Тобто, заздалегідь передбачалося, що вони апріорі не можуть бути прибутковими, на їх утримання виділялися відповідні кошти з держбюджету.

За часи існування України як незалежної держави житлово-комунальна сфера так і не стала реформованою, адаптованою до ринкових відносин, за яких тарифи на послуги повинні бути економічно обґрунтованими. Це нібито розуміють усі, та біда в тому, що ціни на послуги, які дозволили б зробити житлово-комунальну сферу незбитковою, не під силу людям, більшість яких живуть за межею бідності. Це і є головною проблемою, яка не дозволяє нормально існувати системі ЖКГ, а громадянам отримувати якісні послуги за доступними цінами.

Петрівська районна рада, районна державна адміністрація та управління соціального захисту населення райдержадмі-ністрації від щирого серця вітають з 90-річним ювілеєм ветерана праці, жительку смт Петрового Віру Панасівну Ярову.

Народилася Віра Панасівна 22 лютого 1925 року року в с.Тарасівці, Бобринецького району. Трудову діяльність розпочала в місцевому колгоспі ім. Суворова робітницею, де пропрацювала до 1947 року. На початку 50-х років  переїздить до Петрового. За своє життя ювілярка змінила чимало професій: працювала нянечкою в дитсадку, лаборанткою в школі, секретарем у суді, касиром на колишньому маслозаводі та у районному відділенні Держбанку СРСР. З 1981 року перебуває на заслуженому відпочинку.

Віру Панасівну люблять, шанують і поважають діти, онуки, родичі, сусіди за чуйність, доброзичливість, привітність, а відтак теж приєднуються до побажань міцного здоров’я, мирного неба над головою, тепла від рідних і близьких та ще довгих років життя при ясній пам’яті.

«Залізні вовки» виконують стройові прийомиКалендар дат, які відзначаються в Україні на офіційному рівні, поповнився ще однією – Днем Героїв Небесної сотні. Саме в цей день, 20 лютого, в Петрівському НВК пройшов традиційний районний конкурс «Живи по Уставу – завоюєш доблесть і славу», присвячений пам’яті героїв, які загинули у минулому році під час подій на Майдані. Учасники заходу вшанували загиблих хвилиною мовчання.

У змаганнях взяли участь майбутні захисники Вітчизни – команди «Козак» Петрівського НВК, «Сини України» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Слава козацька» Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Фрегат» Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Атамани» Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів та «Залізні вовки» Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Як відомо, військовослужбовцями можуть бути і жінки, які, як це демонструє наша справжня героїня Надія Савченко, не поступаються хоробрістю і мужністю перед чоловіками, тож в деяких командах були і дівчата.

вихованці гурткаЗ такою назвою 20 лютого 2015 року пройшов виховний захід для учнів групи продовженого дня у Петрівський ЗШ І ступеня. Мета заходу: вчити дітей любити навколишній світ, те місце, де ти живеш, щоб будувати щасливе життя на землі; розвивати гармонійну особистість, виховувати у дітей бажання рости гідними громадянами неньки України. Учні умовно подорожували, йдучи стежинами віршів.

Кожен з нас мріє жити у квітучій, багатій країні. А для цього дітям потрібно гарно вчитися, надалі отримати професію та працювати на розвиток своєї держави. Щасливе майбутнє нашої країни залежить саме від них. Коли ви будете дорослими, наші юні друзі, то віримо, що станете гідними громадянами і патріотами своєї Батьківщини. Все зробите для того, щоб Україна була ще більш квітучою і багатою, щоб всі жили в любові, мирі і злагоді. Цікаві ідеї про розвиток країни учні висловили у грі «Якби я був Президентом України».

Шановні мешканці Петрівщини! Користування газовими приладами при дотриманні правил та інструкцій безпечне і зручне. Проте неправильна їх експлуатація, поганий догляд може призвести до вибухів, пожеж та інших нещасних випадків.

За статистичними даними, в Україні за останні 10 років вдесятеро зріс травматизм у сфері використання газу в побуті. За 2014 рік на території України при використанні газу у побуті сталося 74 нещасні випадки, 136 осіб постраждало, з них загинуло – 61 (внаслідок отруєння чадним газом – 53, внаслідок вибуху газоповітряної суміші – 8. Як засвідчують фахівці, причиною трагедій найчастіше стає недбалість господарів. Самовільне втручання в цілісність газових приладів і внутрішньобудинкових газопроводів, використання газових приладів не за призначенням, нехтування перевіркою тяги та недотримання в належному стані систем димовідведення та вентиляції, користування несправним і застарілим газообладнанням – це основні порушення, яких припускаються споживачі.

Отож, як ми уже розповідали в попередніх номерах, в рамках підготовки до майбутнього футбольного сезону одразу в кількох турнірах узяла участь наша команда ФК «Інгулець». Одним з найпрестижніших таких (виходячи зі складу учасників) був турнір «Банк Михайлівський &UFI & Zorya-CUP».

І безумовно, добрим здобутком команди Олександра Поворознюка стала третя сходинка символічного п’єдесталу пошани, хоча, знову ж таки, перед командою жодних турнірних завдань не ставилося, головною метою участі був намір в «бойових умовах» перевірити новачків, награти оптимальні взаємозв’язки, визначитися остаточно з основним складом, якому доведеться взяти на себе головний тягар в боротьбі в офіційних змаганнях, сезон яких розпочнеться уже незабаром.

Воля

Воля – це право робити все, що дозволяють закони.

Шарль де Монтеск’є

Вільний той, хто може не брехати

Альберт Камю

Немає людини, яка б не любила волю; але справедливий вимагає її для всіх, а несправедливий – лише для себе.

Карл Людвіг Берне

Влада

Влада – це вогонь, яким можна спопелити інших і який пече власну руку.

Юрій Мушкетик

Немає нічого страшнішого за необмежену владу в руках обмеженої людини.

Василь Симоненко

Однаково небезпечно безумцеві вручати меч, а ошуканцеві владу.

Піфагор