«Залізні вовки» виконують стройові прийомиКалендар дат, які відзначаються в Україні на офіційному рівні, поповнився ще однією – Днем Героїв Небесної сотні. Саме в цей день, 20 лютого, в Петрівському НВК пройшов традиційний районний конкурс «Живи по Уставу – завоюєш доблесть і славу», присвячений пам’яті героїв, які загинули у минулому році під час подій на Майдані. Учасники заходу вшанували загиблих хвилиною мовчання.

У змаганнях взяли участь майбутні захисники Вітчизни – команди «Козак» Петрівського НВК, «Сини України» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Слава козацька» Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Фрегат» Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Атамани» Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів та «Залізні вовки» Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Як відомо, військовослужбовцями можуть бути і жінки, які, як це демонструє наша справжня героїня Надія Савченко, не поступаються хоробрістю і мужністю перед чоловіками, тож в деяких командах були і дівчата.

виконання команди «Гази!»У заході взяв участь голова райдержадміністрації О.Анісімов, а оцінювало виступи журі у складі: комісара Олександрійського об’єднаного військового комісаріату А.Карла, начальника відділення комісаріату О.Откидача, начальника відділу освіти райдержадміністрації Г.Москальця, методиста районного методичного об’єднання при відділі освіти Д.Суліми і учасника АТО, воїна-добровольця О.Хрокала. Головним суддею змагань був В.Кампо.

А.Карло виступив з напутнім словом до учасників змагань, зауваживши, що перемога приходить до того, хто її прагне, побажав успішних виступів і перемоги найсильнішим.

У програмі змагань було 8 конкурсів. Перший - конкурс-привітання мав назву «Солдат не поляже, а про себе розкаже». Команди презентували свою назву, навчальний заклад і виконували стройову пісню під час стройового кроку на місці.

О.Анісімов вітає учасників з успішними виступами«Виконання стройових прийомів на місці» - таку назву мав другий конкурс. Учасники повинні були продемонструвати вміння перешикуватися з шеренги по одному в шеренгу по двоє і навпаки, виконувати повороти на місці.

У наступному конкурсі представники команд виконували стройові прийоми під час руху. Рухаючись стройовим кроком, вони виконували повороти наліво, направо, кругом.

У боротьбі за право мати власну думку, обирати своє майбутнє, долучившись до сім’ї народів Європи, Україна зазнала агресії з боку Росії, керманичі якої прагнуть диктувати нам свою волю. Росія анексувала Крим, веде неоголошену війну на Сході України. Воїни повинні володіти певними навичками, аби зберегти своє життя і здоров’я. Одним з таких умінь є одягання протигазу. У цьому і полягав конкурс, в якому брали участь по три учасники від кожної з команд.

О.Карло вітає учасників змаганьВоїн, аби здобути честь і доблесть, повинен бути сильним, витривалим і вправним. Саме ці якості демонстрували учасники, виконуючи у наступних двох конкурсах вправи з підтягування на перекладині і згинання та розгинання рук в упорі лежачи (віджимання від підлоги). Слід сказати, що представники команд дійсно мали дуже гарні показники, виконуючи ці силові вправи.

Завершилися змагання колективною демонстрацією сили і вправності – перетягуванням канату. Зрозуміло, що цей конкурс був найефективнішим і найемоційнішим.

Болільники, яких було в залі чимало, гаряче підтримували свої команди, а після завершення змагань вітали оплесками переможців та всіх учасників. 

переможці змагань – команда Петрівського НВКОтож журі визнало найкращою команду «Козак» Петрівського НВК, призерами стали «Сини України» і «Слава козацька».

О.Карло і О.Анісімов привітали переможців та учасників змагань, вручили відповідні нагороди призерам, дипломи за активну успішну участь решті команд, а О.Хрокало подарував переможцям прапор України, привезений з фронту.

На завершення конкурсу всі учасники змагань і члени журі сфотографувалися на пам’ять.

колективний знімок всіх учасників заходу

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: О.Карло вітає учасників змагань; «Залізні вовки» виконують стройові прийоми; виконання команди «Гази!», вправ на перекладині і віджимання від підлоги; переможці змагань – команда Петрівського НВК; О.Ані-сімов вітає учасників з успішними виступами; колективний знімок всіх учасників заходу.

Фото автора.